Friday, May 31, 2013

Kelebihan Set Berpantang Shaklee

Assalammua'laikum..
Anda bakal melahirkan anak tak lama lagi? Sama la kita.. Inshaa Allah dalam lebih kurang 10 minggu lagi, saya juga bakal melahirkan cahaya mata yang ketiga.. Semoga kita dapat melahirkan cahaya mata yang sihat dan sempura.. Aminn...

Dalam entri kali ni, saya nak memperkenalkan SET BERPANTANG SHAKLEE khas untuk ibu yang bakal melahirkan.. Yelah, sebelum bersalin lah kita kena survey  set berpantang ni kan. Istimewanya Set Berpantang Shaklee ni, ia merangkumi semua keperluan ibu yang berpantang. Mari saya terangkan satu persatu tentang vitamin dalam set ni eh.

Vitalea
  • Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan).
  • Ibu banyak kehilangan darah semasa dan selepas bersalin,Oleh itu ibu perlu mengambil makanan yang seimbang dan berkhasiat bg menggantikan semula darah yang hilang. 
  • Mengandungi zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. 
  • Pengambilan zat besi adalah sangat penting untuk penyusuan bayi. 
  • PS : Vita lea tidak boleh diambil bersama minuman bersusu atau OsteMatrix kerana ia akan mengurangkan kadar penyerapan zat besi oleh badan.
B-Complex
  • Membantu menstabilkan hormon badan
  • Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang. 
  • Menukarkan makanan kepada bentuk tenaga
Vita-C
  • Berkonsepkan pelepasan masa. 
  • Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara  konsisten 
  • Vita c sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran 
  • Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan
  • Memperbaiki tisu sel yg rosak semasa bersalin....
Zinc Complex
  • Sesuai untuk Ibu2 yg tiada selera makan ikan haruan atau pati ikan haruan,zinc complex adalah pengganti yg tepat kepada makanan tersebut. 
  • Galian yg sangat penting dalam membantu proses pemulihan luka dalam. 
  • Membantu proses pembaikan luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).  
  • Mengurangkan masalah rambut gugur 
  • Membantu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

Add On (Set Berpantang)

Energizing Soy Protein
  • Memberi tenaga dan membantu melancarkan penghasilan susu
  • Penting untuk kelenjar dan tumbesaran, 
  • Mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol 
  • Memberikan rasa kenyang kepada ibu ibu 
  • Sangat bagus untuk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu

OsteMatrix
  • Membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  
  • Mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. 
  • Membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang

Add On (Set Berpantang + Menyusu)

Alfafa
  • sebagai milk booster, susu akan menjadi lebih pekat.
  • melegakan sembelit
  • menyingkirkan lemak dan kolestrol
  • membantu 'merapatkan' keintiman 
  • P/S : tidak boleh diambil oleh orang yang elergi dgn alfafa dan ada penyakit SLE
Dapatkan maklumat selanjutnya dari saya.
Azura Yaacob
No. Tel : 019-6241209 (sms/call/whatsapp/line)
FB Pages : MY Super Health

Share:

Wednesday, May 29, 2013

Tips Cepat dan Mudah Hamil

Setiap pasangan suami isteri mesti nakkan zuriat untuk meneruskan keturunan kan? Ada yang dah lama kahwin tapi masih belum ada rezeki anak lagi.. Takpe la, semua tu kerja Allah s.w.t.. Tapi sebagai hamba Allah, kita diingatkan untuk sentiasa berusaha. Ni ada beberapa tips untuk cepat dan mudah hamil. Check it out..

  • JANGAN sesekali dan elakkan merokok. - mungkin jarang wanita merokok tapi bukan suatu yang janggal kalau lelaki merokok.  Menurut kajian sains, saintis telah mendapati kandungan rokok serta asap rokok boleh membunuh sel-sel sprema.  inilah puncanya anda sukar hamil sebagai isteri. So, ini lah masanya untuk cik abang berhenti merokok.. :")
  • Kurangkan stress dan tekanan perasaan - Pada zaman yang semakin maju ni, tekanan memang selalu berlaku lebih - lebih lagi kepada wanita bekerja. Amat penting agar wanita seperti kita menjalani hidup yang bebas dari tekanan. Oleh itu, para wanita sekalian, cubalah tenangkan diri dalam sebarang keadaan dan banyakkan mengingat Allah. 
  • Dapatkan berat badan yang seimbang. Jangan sampai overweight atau tak cukup weight pulak. Bagi wanita yang terlampau kurus, adakalanya hormon tidak cukup dirembeskan dan tubuh badan tidak bersedia untuk berbadan dua.  Lebih baik lagi kalau berat badan berada dalam paras sederhana.

  • Ketahui dengan jelas kitaran haid anda. Sebagai seorang wanita yang ingin hamil, penting untuk kita faham dan tahu hari - hari subur kita. Dengan itu anda boleh tingkatkan kebarangkalian untuk hamil dengan meningkatkan kekerapan hubungan suami isteri pada hari - hari subur anda.  Adalah lebih baik anda mencatat hari dalam kitaran haid anda beberapa bulan supaya dapat meramal hari subur pada bulan seterusnya.
    Untuk konsultasi tentang produk kesuburan Shaklee Set Kesuburan utk Wanita, dapatkan secara percuma dari saya SID anda, (Zura 019-6241209). 
    FB Page : MY Super Health
Share:

Saturday, May 25, 2013

Set Kulit Cantik Shaklee

Anda ada masalah kulit? Set Kulit Cantik Shaklee boleh mebantu. Ada Vita-E Complex, Vita-C & B-Complex dalam set ini.

Fungsi vitamin dalamSet Kulit Cantik Shaklee ini :

Vita-E Complex ;
-menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
-melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
-menjaga kelembapan kulit

Vita-C ;
-sbg antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sbgnya
-merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit
- mencerahkan kulit

Vitamin B Complex ;
-sebagai pelembab
-Mencegah pigmentasi
-melambatkan tanda penuaan
-mengubati jerawat

Kombinasi ketiga-tiga vitamin di atas dpt menghasilkan ;
-mengurangkan kedutan & garis halus
-mencegah penuaan
-mencerahkan kulit
-mengurangkan parut jerawat-
-menjaga kulit dari sinaran UV

Untuk kesan yang lebih baik, boleh juga ambil ESP atau Collagen PowderShaklee... Anda boleh hubungi saya untuk pertanyaan &konsultasi tentang produk yang sesuai untuk masalah kulit anda.. Inshaa Allah saya akan berusaha untuk membantu anda.

Pm or call/sms/whatsapp/line : 0196241209 (zura)

Share:

Tips Banyakkan Susu Ibu

Tips banyakkan susu ibu:

1.Pilih pam yang betul-pemilihan pam yang betul sgt penting.Sekiranya pam trsbt menyakitkan,mungkin susu sukar utk keluar.Pam terbaik selepas bayi adalah tangan anda sendiri.

2. Tenangkan diri- jgn stress. Kalau stress, susu pun malu2 nak keluar.. Chill okay!

3. Urut payudara sebelum pam utk mudahkan susu keluar.Urut perlahan2 dari bahu ke bhgn puting.

4. Tuam payudara dengan tuala suam sebelum mengepam. Ini akan menyebabkan salur darah mengembang dan memudahkan pengaliran susu keluar.

5. Semasa mengepam,lihat gambar atau video anak.Dengan cara ini, hormon dalam badan akan berfungsi mengeluarkan susu dengan lebih cepat dan banyak.Bayangkan keletah, senyum dan suara anak tersyg..

6. Berzikir dapat menenangkan diri di samping mendapat pahala. Bagi yang bukan Islam, ingatilah tuhan anda mengikut kepercayaan anda.Sebab kita tahu apa yang terjadi adalah kuasa tuhan.

7.Jangan lihat hasil tenusu semasa mengepam. Buat benda lain seperti no. 5 & 6. Selepas 15-20 minit baru tgk susu anda..Mesti ada kejutan kan?

8. Banyakkan minum air masak.. Makan pun jgn lah skip2 sgt sbb ibu menyusu perlukan banyak tenaga utk hasilkan susu yang berkualiti.

Jika anda mencari supplemen yang sesuai utk penyusuan ibu, boleh la cuba Set Menyusu dari Shaklee ni.

Bole call/sms/whatsapp/line : 019-6241209(zura)

Share:

Welcome to MY Super Health..

Assalammua'laikum..

Selamat datang ke blog MY Super Health yang akan membincangkan tentang tips2 berkaitan penyusuan bayi, ibu hamil, kesihatan kanak2, dan isu kesihatan yang lain..

MY Super Health juga menyediakan konsultasi percuma tentang produk kesihatan Shaklee kepada anda yang mementingkan kesihatan diri dan keluarga..

Sebarang info dan soalan boleh dikemukakan terus kepada saya, Shaklee Independent Distributor anda, Azura Binti Yaacob (SID No. 930120).. Boleh juga melawati Facebook Page : MY Super Health..

Selamat membaca... :")
Share:

Saya Azura

Bonjour & Welcome

Saya ibu kepada 3 orang putera dan seorang puteri. Menyertai Shaklee sejak tahun 2013 dan berada dalam rank Supervisor. Saya bersedia memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda..

Follow Azura

Paling diminati

Google+ Followers