Search This Blog

Tuesday, April 22, 2014

Tips Jaga Mata

Kita menggunakan mata untuk melihat gambar, visual mahupun pemandangan di skrin komputer, televisyen dan juga telefon bimbit yang membawa kepada masalah mata 'penat' dan tidak bermaya. Apa yang perlu kita buat untuk mengatasi masalah ini?

Vita E Complex rahsia kulit gebu dan menawan


Sedikit info kecantikan untuk anda pagi ni.. :-)

+Salah satu cara untuk memiliki kulit yang cantik dengan menggunakan bahan berasaskan herba tradisional

+Pendedahan terlalu lama kepada cahaya matahari boleh menyebabkan kulit menjadi kusam

+Bibir yang cantik boleh diperoleh dengan memastikan tahap kelembapan kulit bibir terjaga dan mendapat nutrien yang mencukupi

+Vitamin A dan E meningkatkan penghidratan pada kulit untuk melawan kedutan, garis halus dan melindungi kulit daripada sinar uv

Anda ada jerawat? Pecahkan sebiji kapsul Vita E Complex, sapukan sedikit isinya tu ke jerawat anda sebelum tidur.. Selebihnya kita makan je lah.. Esoknya insya Allah kecut jerawat tu..

Vita E Complex membantu memudarkan jerawat dan memperbaiki tekstur kulit anda. Rahsia kulit gebu dan halus mulus.. Bukan lagi rahsia.. Hehehe..

iR Zura
#starworldSID
013-6014584
www.facebook.com/mysuperhealth

Friday, April 18, 2014

Resepi ESP Shaklee yang Sedap dan Berkhasiat

Adakah anda consumer tegar ESP macam saya? Anda bancuh ESP macam mana ye? Biasa saya bancuh ESP dengan milo dan mealshakes.. kadang-kadang letak nestum.. ada masanya boring jugak menu yang sama..

yang ni ESP+Mealshakes+Kordial Sirap..hehehe..


Ni ada sikit senarai resepi-resepi bancuhan ESP..
  1. ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  4. ESP + Susu Anmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecik serbuk Shaklee fiber (jika ada)
  13. ESP + KOKO + OAT
  14. ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
  15. ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk
  17. ESP + meal shakes + MILO
  18. ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  19. ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung
  20. ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!

Dan ini pula resipi smoothies.. Smoothies gitu...

Bahan2:
  • Segelas fresh milk
  • 1-2sudu besar natural plain yogurt
  • fresh fruits 
  • Suplemen (add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
  • 1 sudu kecik madu
  • Serbuk koko (optional)
Cara2 : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm


NOTES:
  • JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
  • Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)
Wah.. banyak betul cadangan resepi ESP yang kita boleh cuba kan? Sedap dan berkhasiat.. Belum ada ESP? Apa lagi.. order la sekarang dengan saya.. Hubungi je 013-6014583 (Azura).. Pasti puas hati..

Selamat mencuba!!

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Best ke jadi ahli Shaklee ni? Hmm.. Sama lah macam kita pergi shopping mall contoh macam JJ.. Bila kita jadi member JJ tu, dan belanja RM sekian-sekian dan kita akan dapat tebus shopping voucher.. Macam mana feeling tu? Mesti la h teruja kan.. Sama la kekdahnya macam jadi ahli Shaklee ni.. Meh nak list outkan apa kelebihan menjadi ahli Shaklee..

HARGA AHLI
Of Course dapat beli barang dan produk Shaklee dengan HARGA AHLI.. Kami sebagai pengedar Shaklee hanya menjual produk Shaklee dengan harga retail kepada non-member.. Jadi, anda digalakkan untuk menjadi ahli Shaklee untuk menikmati keistimewaan Harga Ahli ni..

KEMUDAHAN UNTUK ORDER
Sekarang, Shaklee telah pun beroperasi secara online.. Makanya anda boleh membuat belian secara online pada bila-bila masa.. Nak walk in ke cawangan-cawangan Shaklee pun boleh.. 

MAINTAIN POINT
Apabila anda membeli produk Shaklee, anda akan mendapat point. Sekiranya anda menjadi ahli hanya untuk kegunaan makan sendiri, maka tak perlulah nak maintain point. Tapi kalau nak berbisnes, anda perlu maintain point-point tertentu untuk melayakkan anda mendapat bonus bermula daripada 2 angka sehingga berangka-angka yang anda mahu.

MODAL YANG SANGAT RENDAH
Yuran untuk menjadi ahli Shaklee hanyalah RM 75 ( business kit RM 65 + postage RM10) sahaja seumur hidup. Tak perlu nak renew setiap tahun pun. 
Nak keahlian percuma? Boleh.. Anda hanya perlu membuat belian produk Shaklee sebanyak RM 650 ke atas untuk mendapat keahlian percuma..

Banyak lagi benefit menjadi ahli Shaklee ni. Kalau nak cerita memang tak cukup sehari.. Hehehe.. 

Jom daftar ahli sekarang bersama saya, Azura (ID. 930120).. Anda berpeluang menjana pendapatan tambahan, malah lebih banyak dari gaji anda sekarang. Anda juga akan diperkenalkan dalam keluarga kami yang akan membantu anda dalam apa sahaja urusan berkaitan Shaklee ni..

Sekali lagi saya nak ajak anda mendaftar dengan saya. Cara daftar? Senang je.. Hubungi saya kalau nak tau.. :-)

Zura
SMS/WHATSAPP : 013-6014583

Tuesday, April 15, 2014

ESP untuk ibu menyusu

Salam sayang semua.. hari ni nak sharing sedikit tentang ESP.. Energising Soy Protein, minuman berasaskan soya yang agak famous di kalangan ibu menyusu. Kenapa ibu2 suka sangat dengan ESP ni?

Secara personal, saya suka ESP sebab membantu saya meneruskan penyusuan susu ibu tau. Sebagai ibu yang sentiasa sibuk dengn urusan harian, selalu penat, sibuk dan kadang-kadang tak sempat nak makan.. Biasanya saya nak breakfast berat memang tak sempatlah. Kalau nak pergi kerja, minum ESP+milo segelas.. Masa break pun tak tentu sebab mengajar di sekolah kan. Masa yang ada gap sekejab, boleh lah pam susu, Alhamdulillah dapatlah hasil yang boleh tahan jugak..

Kalau cuti atau untuk suri rumah, pagi tak sempat makan sebab sibuk nak uruskan rumah dan anak2...So, ESP jugak boleh jadi penyelamat.. Baby nak bergayut je? Takpe, itulah istimewanya menyusu badan. Bonding dengan anak lebih kuat.

Dengan ESP, insya Allah susu badan lebih pekat, anak lebih kenyang, badan lebih sihat, boleh kurangkan berat badan, kulit ibu dan baby lebih cantik.. Saya suka.. Saya suka..saya suka.. Awak tak nak cuba? :-)

Jom baca apa kata consumer ESP yang lain...








Berminat nak cuba?
Sila hubungi ;

Azura
Id : 930120
013-6014583
mysuperhealth@yahoo.com.my

Monday, April 14, 2014

Ostematrix Penawar Migrain

Migrain berasal daripada perkataan Greek iaitu Hemikrania yang bermaksud sebelah tengkorak atau dikenali sebagai 'vescular headache'.

Migrain merupakan sejenis penyakit kepala yang kronik dan dan pesakit biasanya tidak mampu menjalankan tugas harian seperti biasa. Malah ada di antaranya tidak lalu makan, minum dan hanya berbaring lemah kerana pesakit yang mendapat gangguan migrain akan mengalami sakit kepala yang teruk.

Tanda-tanda anda menghidap migrain ialah merasa sangat sakit yang amat sangat dan hanya berdenyut pada salah satu bahagian kepala sehingga merebak ke hidung dan mata. Pesakit juga berasa sensitif pada sebarang bunyi, persekitaran terasa bergerak-gerak seperti menaiki bot, badan berpeluh dan kulit di sekeliling mata atau dahi kemerah-merahan.

Ini ada sedikit tips untuk anda elakkan migrain

  • Sentiasa mengawal tekanan dan emosi
  • Penghidap migrain perlu mengelak daripada persekitaran yang berbau busuk, bunyi bising dan asap rokok kerana boleh menggangu emosi
  • Sekiranya perut kosong, segera dapatkan makanan untuk alas perut kamu yang kosong itu
  • Dapatkan masa tidur yang lebih tersusun dan berdisiplin bagi memastikan tubuh badan kamu mendapat rehat secukupnya
  • Elakkan makanan yang mengandungi Thyramine seperti coklat serta makanan tenusu seperti keju dan susu
  • Elak daripada mengambil makanan yang mengandungi Monososium Glutamate (MSG) serta bahan yang mempunyai bahan pengawet
  • Hindari minuman yang mengandungi kafein berlebihan seperti kopi, nescafe dan alkohol
Ostematrix Shaklee juga membantu dalam menangani masalah migrain ni. Kenapa?

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.


Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

B Complex yang dikenali sebagai vitamin anti-stress juga membantu dalam menangani migrain. Gabungan Ostematrix & B Complex adalah gabungan yang mantap dalam membantu mengatasi dan mencegah serangan migrain. 

Anda ada sebarang soalan atau pesanan?

Sila hubungi saya pada bila-bila masa;

Zura
013-6014583 
FB Page : MY Super Health

Sunday, April 13, 2014

Set Kulit Cantik buatkan Kulit Halus dan Gebu

Assalamua'laikum semua.. Semoga hari ni lebih baik dari semalam ye..  Hari ni nak share sikit tentang Set Kulit Cantik Shaklee. 

Set Lengkap nya terdiri daripada ESP, Vita C, Vita E dan B Complex. Jom kita baca apa peranannya...

Vita E Complex
  • melambatkan penuaan
  • mengurangkan kedut, garis halus, akne
  • mengurangkan kesan parut
  • memulihkan tekstur kulit dan tone muka, dada dan otot peha
Sustained Release Vita C Plus
  • membentuk kolagen
  • membantu mencerahkan kulit
  • melambatkan penuaan
  • menyekat pembentukan pigmen (punca jeragat)
B Complex
  • melembapkan kulit
  • mencegah pembentukan pigmen
  • merawat masalah jerawat
ESP
  • awet muda
  • merangsang pembentukan semula kulit dan otot
  • mengurangkan kedutan
  • melambatkan penuaan
  • mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot
  • mengurangkan kesan parut
Set ini juga saya amalkan sekarang sebab saya memang punya masalah kulit sejak zaman remaja lagi. Alhamdulillah, sekarang parut jerawat semakin kurang. Malah jerawat pun dah jarang-jarang nak lepak kat muka saya.. Segan kot..hahaha..

Jom tengok pula testimoni orang lain selepas mengamalkan set kulit cantik Shaklee ni.. :-)






Rata-rata pengguna Set Kulit Cantik Shaklee berpuas hati dengan hasil yang kebaboomm gitu.. Anda bila lagi?

Apa pun, anda boleh memilih mana-mana kombinasi vitamin untuk kulit mengikut bajet anda. Yang penting, mesti ambil secara konsisten serta jaga pemakanan. Konsultasi akan saya berikan secara percuma setelah anda membuat pembayaran kepada saya.

Nak order? Jom hubungi saya sekarang... :-)

HOTLINE : 
013-6014583 / 019-6241209

FB PAGE :

Saturday, April 12, 2014

Omega Guard : Vitamin Untuk Jantung

Penyakit jantung kekal menjadi salah satu punca utama kematian di dunia. kenapa? gaya pemakanan tak sihat dan malas bersenam antara faktor utamanya. So, apa kata kita sokong jantung kita dengan senaman yang teratur, pengurusan emosi yang bijak, diet rendah lemak dan kolesterol serta disokong juga dengan produk Shaklee yang terbaik dari ladang.. hihihi..


Omega Guard adalah salah satu vitamin Shaklee sesuai untuk kesihatan jantung. OG membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Omega Guard membantu 
  • mengurangkan risiko penyakit jantung koronari
  • memperbaiki kesihatan kardiovaskular
  • memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal
  • memelihara kesihatan otak, 
  • memelihara penglihatan dan fungsi-fungsi sendi
  • mengembangkan fungsi-fungsi otak
Omega Guard mengandungi satu rangkain penuh 7 jenis asid lemak omega-3 iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan Omega Guard menyediakan 990mg asid lemak omega-3.

Bezanya minyak ikan Omega Guard berbanding dengan jenama yang lain adalah OG dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi. Serta menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam kebanyakan ikan.

Satu botol Omega Guard mengandungi 90 kapsul dan sesuai untuk penggunaan selama 3 bulan. Berbaloi-baloi dengan harganya. 

Berminat untuk cuba?
Sila hubungi 013-6014583 untuk sebarang soalan atau pertanyaan.. :-)


Thursday, April 10, 2014

Tips Berpuasa untuk ibu menyusu

Assalamua'laikum semua..
Ibu-ibu dah ganti puasa tahun lepas ke? Saya sedang dalam proses nak settlekan puasa yang saya hutang tahun lepas. Tahun lepas sarat mengandung dan bersalin pun seminggu sebelum hari raya. Memang wajib lah digantikan. 17 hari untuk diselesaikan..



Jadi hari ni nak share tips berpuasa terutama sekali untuk ibu yang menyusu. Normalnya bagi ibu menyusu, cepat haus kan? Air dalam badan selalu berkurangan sebab berkongsi dengan si manja. Sepanjang saya berpuasa ni, Alhamdulillah boleh tahan dan kuat walaupun balik kerja, bila baring sekejab, ada 3 hero dok lompat belakang badan.. :-)

BERSAHUR

+Setiap kali sahur, saya pastikan minum air kosong sekurang-kurangnya sebotol 0.5 - 1 liter
+Makan sedikit sebagai alas perut
+teruskan ambil supplemen. Saya minum ESP dan makan Vita C Plus+ Vita E
+teruskan jadual mengepam susu

BERBUKA PUASA

+jangan makan terlalu banyak ketika berbuka. Nanti penat pulak sampai terburn solat maghrib..hehehe..
+minum air kosong sekurang-kurangnya 1 liter bagi mengelakkan dehidrasi
+ambil Alfafa Complex untuk mengekalkan pengeluaran susu badan
+teruskan menyusu anak

Waktu sahur dan berbuka puasa, jangan pandang ringan terhadap intake air anda tau. Selain untuk bagi kepada anak, minum air yang banyak juga membantu menyekat selera anda untuk makan lebih banyak.. Hihihi..

Set menyusu Shaklee pun jangan diabaikan pengambilannya tau.. :-)

Selamat berpuasa ganti semua.. :-)

iR Zura
#starworldSID
013-6014583

Tuesday, April 8, 2014

Mealshakes pembuka selera kanak-kanak

Mealshakes membantu ;
- meningkatkan selera makan
- mengurangkan masalah sembelit
- menguatkan sistem imun badan

Sesuai untuk kanak-kanak seawal umur 1 tahun ke atas.
Anak kembar saya pun pengguna Mealshakes jugak sebab memang ada ketiga-tiga masalah.. Alhamdulillah, dah jarang sangat kena macam tu..

Ni ada beberapa testimoni customer yang saya nak kongsi dengan anda.. Cekidauttt..






Anda berminat nak cuba?

Sila hubungi saya ;

iR Zura
#starworldSID
013-6014583

Monday, April 7, 2014

Atasi bibir merekah

Bibir kering atau merekah sering mencacatkan penampilan. Ini boleh menyebabkan kita kurang keyakinan diri apabila berdepan khalayak ramai sebab tak selesa kan? Bibir yang kering akan menyebabkan luka dan menggangu kehidupan seharian.

Antara punca bibir kering ialah pencemaran udara, perubahan suhu, merokok, kurang makan buah atau sayuran, kurang minum air kosong, kecenderungan menjilat bibir, selain bahan kosmetik yang tidak sesuai.

Jangan risau.. Jom atasinya dengan beberapa bahan yang biasa ada dalam dapur kita je.. Cekidaut..


MENTEGA
Mentega bukan sahaja menjadi penyedap masakan, malah lemak yang terdapat di dalamnya boleh mengembalikan kelembapan kulit bibir secara semulajadi, sekaligus membantu mengatasi masalah bibir kering dan merekah. Anda hanya perlu sepotong mentega kecil, kemudian sapukan ke seluruh bibir.

MADU
Madu sangat terkenal dengan 1001 kebaikan. Salah satu daripadanya ialah merawat kulit kering dan mengekalkan kelembapab. Sama seperti mentega, oleskan madu ke seluruh bibir dan biar ia kering dengan sendiri.

TOMATO
Tomato juga merawat masalah bibir kering, selain memberi manfaat pada kulit wajah. Hiris tomato, kemudian sapukan pada bibir. Ingat, jangan bilas dengan air tau. Biarkan ia mengering secara semulajadi.

LOBAK Merah
Lobak Merah mempunyai manfaat dalam mencerahkan warna bibir serta mengekalkan kelembapannya. Kisar lobak merah dengan menggunakan mesin pengisar sehingga bertukar menjadi jus minuman. Sebelum minum, tapis dulu air tersebut, ambil hampasnya dan sapukan pada bibir selama beberapa minit. Akhir sekali, bilas dan nikmati keenakan jus lobak tersebut.

MINYAK KELAPA
Minyak kelapa juga mempunyai kebaikan dalam merawat kulit bibir yang mengering dan merekah. Sapukan minyak kelapa di kawasan bibir yang terasa kering beberapa kali sehari.

Set Kulit Cantik Shaklee juga iaitu ESP, Vita E, Vita C Plus dan B Complex juga membantu anda untuk mendapatkan kulit dan bibir yang menawan. Vita E tu boleh jugak disapu pada bibir untuk mengatasi masalah bibir kering..

Anda berminat untuk mencuba?
Sila hubungi saya sekarang ;

iR Zura
#starworldSID
013-6014583
MY Super Health

Saturday, April 5, 2014

Makanan terbaik untuk tubuh sihat

Ada beberapa buah-buahan dan buah-buahan yang banyak khasiatnya apabila anda amalkan tau.. Jom dekati makanan berikut untuk badan lebih sihat...


BUNCIS DAN KACANG BOTOL
Kaya serat dan mengandungi nutrien yang tinggi. Misalnya potassium yang membantu mengatasi masalah lebihan cairan pada badan, protein dan kalsium

KEKACANG
Kacang tanah, kacang hijau, almond dan kacang Brazil misalnya tinggi protein dan mengandungi vitamin E dapat membantu melancarkan peredaran darah dan membantu tubuh membakar kalori

OAT CEREAL
Kandungan antioksida dan seratnya baik sebagai pembakar lemak dan membuatkan tubuh kamu kembali bertenaga.

BROKOLI
mengandungi alpha lipoic acid, selenium dan kalsium

PISANG
mengandungi potassium dan vitamin B6, yang bermanfaat untuk mengatasi masalah lebihnya cairan dalam badan

NANAS
memiliki manfaat anti radang dan membantu memperbaiki serat kolagen yang rosak. Selain itu, ia juga mengandungi vitamin C yang tinggi.

PEAR
mengandungi mineral yang membantu meningkatkan kadar metabolisme tubuh.

NANGKA
mengandungi sejenis anti oksida, potassium dan serat. Baik untuk melancarkan sistem pencernaan

CITRUS FRUITS
limau manis, grapefruits mengandungi methoxylated bioflavonoids yang berguna untuk menguatkan pembuluh darah.

ASPARAGUS
menguatkan pembuluh vena dan pembuluh rambut

AVOCADO
buah ini memang tinggi kalori. Bagaimanapun, ia mengandungi asid lemak essential yang baik untuk kesihatan kulit. Bahkan vitamin E yang terkandung di dalamnya juga membantu mengatasi masalah kolesterol

iR Zura
#starworldSID
013-6014583
MY Super Health

Friday, April 4, 2014

Ostematrix sebagai pengganti susu?

Siapa yang perlu ambil Ostematrix? Ostematrix ni sebenarnya sesuai untuk siapa? Kalau anda rasa umur anda dah semakin bertambah, kurang mengamalkan cara hidup yang sihat, anda juga adalah salah seorang yang perlukannya. Ostematrix juga dapat menggantikan susu kepada mereka yang tak boleh atau tak suka minum susu.. hehehe.. macam saya lah tu..

Selain itu, Ostematrix juga sesuai untuk ;
  • ibu mengandung - terutama sekali ibu hamil yang selalu sakit-kaki kaki, kebas dan cramp
  • ibu menyusu 
  • ibu berpantang
  • mereka yang selalu sakit- sakit sendi
  • mereka yang selalu sakit kepala (migrain)
  • mereka yang tak boleh (tak lalu) minum susu
Ostematrix juga membantu membekalkan kalsium yang dapat membantu pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga membantu pengecutan otot dan saraf.

Sebarang soalan atau pesanan,sila hubungi ;

iR Zura
#starworldSID
013-6014583

Promosi April 2014 : OSTEMATRIX Beli 6 Percuma 1



Alhamdulillah kita bertemu lagi dalam bulan April ni.. Sekejab je masa berlalu kan..

Bulan ni promosi Shaklee diteruskan dengan Promosi Ostematrix Beli 6 Percuma 1..  Nak cerita la sikit apa yang bestnya dengan Ostematrix ni.. Ostematrix ni adalah salah satu suplemen yang mengandungi 
kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zink, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengan mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan. 


Manfaat Utama
  • menguatkan tulang-kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalaccia (rickets dewasa), kuku rapuh, ekzema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis
  • meringankan stress - ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, mengelakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress, depresi, mood wing, sakit kepala dan pitam
  • memperbaiki masalah haid - kajian menunjukkan dengan pengambilan 1, 000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • pengalkalian tubuh - kalsium adalah mineral alkalin dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi
  • membantu merawat penyakit rickets -  Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. 
1 tablet ostematrix bersamaan dengan 1 gelas susu tinggi kalsium bersamaan dengan 80 biji badam!!
                       1 tablet ostematrix = 1 gelas susu tinggi kalsium = 80 biji badam

Hanya RM61 sahaja untuk 120 tablet.. Berbaloi tau.. Boleh tahan 4-6 bulan..

Ostematrix sangat sesuai digabungkan dalam Set Hamil Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Menyusu Shaklee, Set Sendi Sihat, Set Anti Migrain, Set Anti Senggugut dan macam-macam lagi set tau.. Pendek kata, semua perlukan kalsium untuk tubuh badan yang sihat.. 

Sempena promosi bulan April ni, Beli 6 Percuma 1.. Wah..bestnya.. boleh hadiahkan untuk mak, ayah, suami, isteri, ayah saudara, mak saudara, nenek, untuk diri sendiri.. bestnya.. Jimat berganda-ganda tu..Jom borong...

iR Zura
#starworldSID
013-6014583

Wednesday, April 2, 2014

Penyelarasan Harga Produk Shaklee

PENGUMUMAN.. PENGUMUMAN.. Mesti baca ehh...

"PENYELARASAN HARGA"

Pihak Shaklee kini sedang melaksanakan penguatkuasaan tentang harga.
Jika anda ingin menikmati produk Shaklee pada HARGA AHLI, anda perlu mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE atau PENGEDAR SAH SHAKLEE terlebih dahulu.

Sekiranya anda TIDAK berdaftar secara sah sebagai AHLI/PENGEDAR SAH SHAKLEE, anda tidak berhak untuk mendapatkan produk SHAKLEE pada HARGA AHLI, anda harus membayar pada HARGA PASARAN (retail)

Sila hormati hak kami sebagai pengedar/penjual produk Shaklee dengan tidak membuat sebarang TAWARAN HARGA yang lebih rendah dari HARGA PASARAN yang telah ditetapkan oleh SHAKLEE (M) SDN BHD.

==========================
Saya tekankan;
"HARGA AHLI HANYA UNTUK AHLI/PENGEDAR SAH SHAKLEE SAHAJA"
==========================

JOM BERTINDAK SEGERA!

Daftar sekarang sebagai AHLI / PENGEDAR SAH SHAKLEE.

*Pendaftaran keahlian hanya serendah RM 65 SAHAJA (tambahan rm10 untuk Semenanjung dan rm20 untuk Sabah Sarawak untuk postage) dan ia adalah KEAHLIAN SEUMUR HIDUP

ATAU

*Dengan pembelian produk bernilai 200 UV anda layak mendapat KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA.
--------------------------------------------
📢 PENGUATKUASAAN INI BERKUATKUASA SERTA MERTA
📢 Dapatkan maklumat lanjut dari Pengedar Sah Shaklee anda.
------------------------------------------------------

SILA AMBIL PERHATIAN YE.. Kami ni berniaga nak carik rezeki halal untuk anak2.. Harap anda memahami.. Terima kasih kerana masih setia menjadi pelanggan kami.. Anda memang WORLDDD!! Peace yooo...

JOM SERTAI KOMUNITI SHAKLEE SEKARANG!

iR Zura
#starworldSID
013-6014583

Tuesday, April 1, 2014

Amalan ibu Imam Al-Ghazali ketika menyusu

Sedikit perkongsian tentang amalan ibu Imam Al-Ghazali ketika menyusukan beliau. Jom sama-sama amalkan.. Insya Allah..

#menyusukan dalam keadaan berwuduk
#membaca surah Luqman ayat 1-6 susu sebelah kanan
#membaca surah Luqman ayat 17 susu sebelah kiri
#membaca surah Luqman ayat 18-20 ketika bayi sendawa

Berkat amalan ini, Imam Al-Ghazali berjaya menghafaz Al-Quran ketika 6 tahun.. Subhanallah..
Jom ibu-ibu cantik yang menyusu baby.. Kita amalkan amalan ni sama-sama.. :-)



Nota : Dapatkan set menyusu Shaklee sebagai suplemen meningkatkan kesihatan ibu-ibu menyusu.. Berminat? Sila hubungi saya..


iR Zura
#starworldSID
013-6014583