Search This Blog

Saturday, August 24, 2013

Berpantang cara Shaklee

Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi di atas kelahiran putera ketiga saya 31 Julai 2013 lepas.. Syukur juga kerana kelahiran kali ni lebih mudah daripada bersalin kembar dulu.. Apa pun, sekali lagi dipanjatkan kesyukuran sebab Allah dah mengurniakan 3 hero untuk saya..

Kali ni saya berpantang dengan Shaklee.. Ye, mmg dah set mind nak berpantang dengan Shaklee.. Pengalaman kali pertama dulu, berpantang dengan jamu which is bukan untuk saya.. Terkejar2 dengan rutin waktu berpantang dulu di samping anak2 menangis oleh kerana kurang kenyang sebab susu badan kurang.. Serius sangat tension waktu ni... Anak2 pun mengalami jaundis yang agak tinggi.. Stress rasa.. lagipun, kali pertama jadi ibu kan..

Berpantang dengan Shaklee rasanya lebih mudah.. Saya memilih Vitalea, Zinc Complex, B-Complex, Ostematrix sebagai set berpantang saya.. Add on dgn ESP dan Alfafa sebagai milk booster.. Okey, ESP dan Alfafa ni mmg supplemen must-have saya..

Vitalea membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Memang ada makanan2 yang mempunya vitamin dan mineral berkenaan tetapi disebabkan banyak jenis makanan yang perlu dielakkan pengambilannya ketika berpantang, maka Vitalea lah jawapan yang terbaik untuk cover vitamin dan mineral tersebut.

B Complex bertindak sebaga vitamin anti stress bagi mengelakkan masalah meroyan di kalangan ibu berpantang. Ia juga meningkatkan pembentukan sel darah merah agar kita kurang letih dan lebih bertenaga.

Zinc Complex pula penting untuk pembaikan luka jahitan dan luka dalaman. Walaupun kelahiran kali ini, saya beruntung sebab tidak dijahit, tapi saya still makan Zinc Complex juga supaya luka dalaman yang kita tak nampak terjaga dan sembuh dengan baik.

Ostematrix adalah salah satu sumber kalsium untuk manusia. Disebabkan bayi telah mengambil sumber kalsium dari ibu, maka Ostematrix adalah jawapan untuk menggantikkannya selain susu. Ostematrix juga membantu mengurangkan kesakitan tulang belakang dan sendi2.

ESP dan Alfafa pula sebagai milk booster.. Alhamdulillah, setakat hari ini, putera saya (24 hari) masih menyusu badan sepenuhnya. jaundis pun kurang dan sekejab je.. Abang2 dia dulu dah merasa susu formula di awal kelahiran sebab kurangnya susu badan saya.. Tak apa lah, rezeki masing-masing.. kali ni syukur lah sebab susu badan banyak juga kalau dibandingkan dengan dulu.. ESP + Alfafa ni boleh lah dikatakan milk booster terbaik untuk ibu menyusu.. Inshaa Allah..


Anda masih tercari2 set berpantang? Saya syorkan Set Berpantang Shaklee ni.. Boleh hubungi saya untuk berkongsi pengalaman, konsultasi, maklumat atau pesanan. Saya sedia melayan anda bila - bila masa sahaja. Inshaa Allah..
Wassalam..

Hubungi saya,
Shaklee Independent Distributor (SID)
ZURA
019-6241209
FB : MY Super Health