Search This Blog

Saturday, December 24, 2016

ADAKAH ANDA PASTI APA YANG ANDA MAKAN?

" Tak payah nak makan suplimen sangat lah weh.. makan je sayur2 dan buah2 tu.. dah cukup dah"

Ehh ye ke? Betul ke? Awak pasti ke? Benar-benar pasti?

Tahukah anda yang sayur dan buah-buahan kita sekarang tak sama macam tahun 50an 60an? Kenapa?

Sayur dan buah yang kita beli. Adakah tanah tempat ditanam tu subur dan penuh nutrien? Berapa banyak bahan kimia yang disembur pada tanaman tu bagi ia kelihatan segar mengelakkan dimakan ulat?Berapa lama dipetik dan disimpan dalam peti dingin untuk mengekalkan rupanya? Berapa banyak pulak zat yang dah hilang dalam masa proses penyimpanan sekian sekian tu?

Jadi, adakah anda pasti sayur dan buah yang dimakan dah cukup nutrisi untuk badan? Fikirkan semula.

Melainkan anda sendiri yang tanam, tanpa bahan kimia, dipetik sendiri dan terus makan. Pendek kata, yang organik punya. Ori maaa... Itu baru lah betul2 berkhasiat, kan..

 zaman kita sekarang ni vitamin tu dah jadi keperluan

Kenapa orang takut sangat nak makan suplimen?
Takut ada side effect? Takut rosakkan buah pinggang? Takut tak halal? Takut memudaratkan di masa depan?

Sebab tu lah penting sangat2 untuk kita kenalpasti produk suplimen yang kita makan. Bukan sebab dutanya artis popular ye.

Pastikan sumbernya. Ada sijil sah JAKIM, kelulusan KKM dan dibuat daripada bahan yang tidak diragui. Lebih baik sekiranya produk kesihatan tu ada kajian saintifik untuk menyokong keberkesanannya. Setiap produk Shaklee memang ada landmark study atau kajian saintifik tau.

Produk Shaklee ada kesemuanya yang disebut tadi. Diingatkan ye bahawa produk Shaklee bukannya digunakan untuk merawat penyakit.

Suplimen Shaklee adalah makanan tambahan iaitu sesuatu yang membekalkan nutrien kepada tubuh yang mana jika tidak mengambilnya, tubuh tidak mencapai kuantiti yang mencukupi.

Suplemen secara amnya adalah vitamin, mineral, serat, asid lemak dan asid amino juga beberapa bahan yang lain.

Saya pilih Shaklee sebagai suplimen untuk kesihatan saya. Awak macam mana?

ZURA
0136014583
FB : MY Super Health
IG : vita_zura

Friday, December 9, 2016

LECITHIN AGEN KURUS DAN AGEN CANTIK?



LECITHIN bukan sahaja agen pembakar kemak malahan boleh mencantikkan otot dan kulit.

Ia mengelakkan kulit bersisik/kering terutama yang kerap menggunakan pendingin hawa.

Lecithin boleh membentuk membran sel, melembabkan serta menghaluskan kulit supaya kulit kita jadi cantik, juga boleh mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

Nak kurus? Nak kulit cantik? Meh lah cuba Lecithin Shaklee.. pasti tak menyesal..

Zura
0136014583

Wednesday, December 7, 2016

SET KURUS SHAKLEE TAK BERKESAN

FAKTA : SET KURUS SHAKLEE MEMANG TAK BERKESAN..



Haaa... tak berkesan ke? Halamakkk 😲😲😲..

Kalau korang nak tau, Set Kurus SHAKLEE memang takkan BERKESAN kalau korang tak buat semua kat bawah ni tau...

1) Minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari

2) Amalkan pemakanan yang seimbang dengan mengurangkan makanan yang berlemak dan berkalori tinggi.

3) Kerap bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu

4) Mengabaikan pengambilan sarapan

5) Selalu skip waktu makan dengan harapan boleh kurus dengan cepat

Buat tak semua yang kat atas ni? Kalau korang tak buat semua kat atas ni, jangan la claim set kurus ni tak berkesan pulak tau... 😆😆

Nak cuba SET KURUS SHAKLEE? Hubungi saya ye..

Zura
0136014583

ADA APA DENGAN BONUS SHAKLEE?


Dapat je bonus cekli tengah bulan, 10% memang dah spare siap2 untuk mak dan abah. Gaji hakiki setiap bulan pun ada bahagian untuk mak abah supaya dapat keberkatan. Jangan berkira dengan ibu ayah kita tau..

Bonus selebihnya tu boleh lah buat belanja anak2.. bawak jalan2, beli baju raya pun guna bonus cekli je. Kalau COD barang, lepas tu je bawak dorang pergi kedai beli la apa2 yang sesuai guna duit hasil untung runcit hari tu. Dapat air kotak pun dorang dah suka dah.

Gembirakan hati anak, anak lebih mudah nak dikawal. Gembirakan hati orang, insya Allah, Allah akan tenangkan hati kita.

Sesekali beli jugak sesuatu untuk diri sendiri sebagai reward sebab dah kerja keras.. cewaahhh...

Nak ada income lebih, kena la keje lebih kan? Takkan nak income sekadar boleh beli pampers susu anak je? Takkan nak pikir anak sendiri je? Orang lain yang lebih susah? Takkan kita tak nak tolong? So harussss la ada income lebih supaya dapat tolong lebih ramai orang.

Nak cari side income? Meh join #myempire .. kita bina empayar bersama2... jom jom...

Zura
0136014583


Thursday, December 1, 2016

DETOKS.. PERLU ATAU TIDAK?

Detoks atau detoksifikasi adalah suatu proses pembersihan dari segala macam kotoran dan racun-racun yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama.

Perlu tak kita detoks badan kita? Of course.. Tanda2 kita perlu detoks tengok kat gambar. Rasa-rasanya memang banyak toksin dalam badan kita kan?



Banyak faedahnya tau bila kita detoks badan kita. Antaranya dapat menurunkan berat badan, mencantikkan kulit, menjadikan pemikiran lebih fokus, menjadikan tubuh lebih sihat. Pendek kata, detoks mampu menjadikan kehidupan kita lebih baik, insya Allah.

Nak tips2 detoks dari #shaklee, boleh PM saya atau whatsapp je 0136014583. Saya bantu anda!

Wednesday, November 30, 2016

SAHUT SERUAN KERAJAAN


Once dah decide nak kembali kepada biz Shaklee, tinggi la harapan kita nak success dalam biz ni, Insya Allah.. Sekarang ni pun kita still dalam proses nak manage masa betul. Almaklum, nak keluar dari zon selesa memang payah. Tapi #akakcuba jugak..

Kita target nak dapatkan extra income minimum empat angka setiap bulan. Nak lebihkan memberi.  Family & friends, tolong doakan ye...

 Zaman sekarang ni gaji hakiki tu cukup2 je kan. Kerajaan pun suruh buat 2 3 kerja nak tampung kos hidup. Nak buat UBER kang, tak terdaya plak kan... hahaha.. nak g toilet pun, ada askar yang ikut... So, kita pilih Shaklee la sebagai medium nak carik extra income.. Family friendly business..

Kalau ada sesiapa nak join kita cari extra income, boleh la hubungi saya. Insya Allah dalam masa 6 bulan nanti, saya akan bersama dengan lebih 6 orang downline yang sama2 nak financial freedom dengan kita.. Jom2 together 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Whatsapp kita kat 0136014583 tau...

Tuesday, November 29, 2016

'ME' TIME

This is how ummi having my 'ME' Time..



Kpop joget2 tu sume mak tak minat ye.. RUNNING MAN dgn citer korea terpilih je ummi layan.. SCARLET HEART ni ummi terlayan sebab kelakar awal2 tu plus hero dia hensem... kuikuikui..

Hobi ni boleh layan waktu anak2 tido je tak pun time dorang busy dengan aktiviti diorang...nasib baik astro suka ulang2 cerita... pffff...

Cerita tu dah lama habis dah. Sekarang layan Legend of the Blue Sea pulak... kelakar.. memang boleh layan.. hehehe...

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#2wave
#pengedarsahshaklee
#pengedarsahshakleen9


Sunday, November 27, 2016

SUMBER KALSIUM PILIHAN IBU MENYUSU

Dalam banyak2 produk #shaklee, yang mana satu u ols paling suka?  Kalau kita la, kita paling suka dengan OsteMatrix.

Kenapa? Hmmm... Actually, kita start amik OsteMatrix ni lepas bersalinkan kembar. Normal la kan, bila menyusu badan, akan alami sakit2 belakang, sakit pinggang... Nak2 pulak,  hampir sepanjang masa kena tandem nursing dorang.. So memang kena adjust position yang betul2 selesa untuk ummi & kembar.. Tapi selesa2 pun, kalau satu sessi dah dekat sejam, mau kematu jugak bon2 ummi.. 😂😂

OsteMatrix ni kan membekalkan nutrien harian termasuk KALSIUM yang membantu meningkatkan kesihatan tulang dan gigi. Kita pulak bukan jenis minum susu.. So kita amik OsteMatrix je la sepanjang 5 tahun ni. Mak kita pun kita supply dengan oste ni untuk kesihatan tulang.



Sepanjang kita makan oste ni, Alhamdulillah takde masalah sembelit. Susu badan tu maintain ada je walaupun dah tak mengepam. Jarang jugak sakit2 pinggang atau sakit belakang.. mungkin Oste memang serasi dengan kita.. Apa pun, segala nikmat tu Allah yang bagi..

Alhamdulillah masih mampu lagi nak main kejar2 dengan anak2, masih boleh nak angkat barang berat2, masih berdaya dukung aysar 15kg tu... Semoga oste ni terus serasi dengan kita.. Lama lagi nak pakai badan ni... 😅😅😅


KEMUNCULAN SEMULA SID 930120

Assalamualaikum semua. Lama saya tak bersiaran.. Maaf ye... Baru dapat hidayah nak update semula blog ni.. hehehe..

Sebelum ni saya stop sekejap buat shaklee ni tapi tak pernah berhenti. Sekarang ni nak aktif balik betul2..

Kenapa tiba2 je nak buat Shaklee balik?

Haihhh... bukan tiba2.. sebenarnya dah lama  pikir nak buat come back ni.. tapi diri sendiri tangguh2..

Tak pernah pun tinggalkan vitamin Shaklee.. Masih consume Ostematrix, SR  Vitamin C dll sebab badan sendiri memang dapat banyak manfaat dari vitamin2 tu semua.. Kenapa nak berhenti consume? Ye tak?

Kos sara hidup makin tinggi pun salah satu sebab nak kembali berbisnes.. Selalu doa kat Allah mintak Dia tunjukkan jalan macam mana nak bebas dari belenggu loan sekian sekian...

Dan selang sehari atau 2 hari, mesti ada customer yang wasap tanya pasal Shaklee.. mungkin ke tu petunjuk dari Allah? Wallahualam...

Buat dan doa yang terbaik je lah..

Sharing dari hati,
Puan Seri Azura
0136014583

#tsunamishaklee
#lifeisamazing
#shakleeeffect