Tuesday, January 28, 2014

Panduan Pengambilan Harian Suplemen Shaklee


     Oke sekarang ni kita bercerita plak tentang cara bagaimana nak ambik suplemen dari Shaklee ni. Maklum la, macam-macam jenis kadang-kadang bole jadi confuse kan.. Jadi untuk memudahkan kita semua, kat bawah ni ada cadangan pengambilan suplemen Shaklee ni mengikut waktu dan jenis, dan mungkin berbeza bagi sesetengah orang kan...
______________________________________________________________

Sebelum Sarapan :
  • Zinc Complex = 1 biji
  • ESP = 1 Sudu
  • Mealshake = 1 Sudu
  • Cinch = 1 Sudu
  • Performance Drink = 1 Sudu

Selepas Sarapan :
  • B-Complex = 1 Biji
  • Vita-C = 1 Biji
  • Vita-Lea = 1 Biji
  • Advance Joint Health = 1 Biji
_______________________________________________________________

Sebelum Makan Tengahari :
  • ESP = 1 Sudu
  • Mealshake = 1 Sudu
  • Cinch Shake = 1 Sudu
Selepas Makan Tengahari :
  • Alfafa Complex = 2-5 Biji
  • Lecithin = 2 Kapsul
  • Garlic Complex = 1 Biji
  • OsteMatrix = 2 Biji
  • Carotomax = 1 Kapsul
_______________________________________________________________

Minum Petang :
  • ESP = 1 Sudu
  • Mealshake = 1 Sudu
  • Cinch Shake = 1 Sudu
  • Performance Drink = 1 Sudu
______________________________________________________________

Selepas Makan Malam :
  • Lecithin = 2 Kapsul
  • Omega Guard = 3 Kapsul
  • Alfafa Complex = 2-5 Biji
______________________________________________________________

Sebelum Tidur :
  • OsteMatrix = 2 Biji
  • Herb-Lax = 2-4 Biji
  • Vita-E = 1 Kapsul
  • GLA Complex = 1 Kapsul
  • Vivix = 1 Sudu Kecil
  • Collagen Powder = Campuran Air
______________________________________________________________


     Jadi harap dapat faham la sikit-sikit cara ambil suplemen ni kan.. Haaa panduan dah ada so mai la order dengan kami, macam-macam set suplemen yang kami ada tau. Antaranya :

  • Set Kesuburan Lelaki / Perempuan
  • Set Kekal Bertenaga
  • Set Hamil
  • Set Mengandung
  • Set Berpantang
  • Set Menyusu
  • Set Kanak-Kanak
  • Set Awet Muda
  • Set Kulit Cantik
  • Set Imun Booster
  • Set Sendi Sihat
  • Set Jantung Sihat
  • Set Anti-Alergi
  • Set Anti-Asma
  • Set Kurus
  • Set Anti-Senggugut
  • Set Anti-Sembelit
  • Set Penapis Air
  • Set Pencuci
  • Dan macam-macam set lagi :)

Hotline :
0136014583 / 0196241209

FB Pages :
MY Super Health

Share:

Sunday, January 26, 2014

Petua Sayuran Kangkung



     Baru-baru kita dok heboh dengar cerita pasal kangkung..turun harga la apa la.Meh kita fikir positif apa khasiat kangkung ni ye?ada kegunnan lain ke selain makan buat lauk tu?

Berikut ini adalah beberapa manfaat khasiat kangkung untuk kesihatan tubuh manusia untuk dijadikan herba atau ubat tradisional serta cara ramuannya :


  • Mengatasi sembelit dan mual pada ibu hamil: Ibu hamil dianjurkan untuk sering mengambil tumisan sayur kangkung, kerana banyak mengandungi vitamin untuk pertumbuhan bayi di dalam kandungan.

  • Merawat hidung berdarah: Ambil seikat daun kangkung, cuci kemudian ditumbuk sampai halus, tambah sedikit gula, lepas tu campur dengan air panas, setelah sejuk tapis dan minum ramuan tersebut sebanyak 2 kali sehari.

  • Mengubati sakit kepala: Seikat daun kangkung segar direbus dengan 1 atau 2 gelas air, kemudian minumlah hasil air rebusan tersebut.

  • Mengurangkan kesakitan haid: Sediakan kira-kira setengah kilogram daun kangkung, kemudian ditumbuk sampai halus dan  tambah air setengah gelas, kemudian tapis dan tambah satu sudu makan madu. Minum satu kali sehari.

  • Merawat buasir: Sediakan segenggam akar kangkung, rebus dengan 3 gelas air hingga tinggal setengah. Setelah sejuk, minum setengah gelas sebanyak 2 kali sehari.

  • Mengatasi insomnia: Bagi anda yang susah tidur malam, segeralah makan daun kangkung yang ditumis tanpa batang.

  • Merawat sakit gigi: Sediakan segenggam akar kangkung, tambahkan cuka sebanyak setengah sudu teh, kemudian rebus dengan air sebanyak 1 gelas. Minum air rebusan tersebut 1 kali sehari.

  • Melancarkan buang air kecil: Ambil segenggam akar kangkung, lalu rebus dengan 2 gelas air hingga hingga tinggal 1 gelas je. Minum air rebusan tersebut satu kali sehari.

  • Menghilangkan kelemumur: Ambil seikat daun kangkung, lalu rendam dengan air secukupnya selama 1 malam, gunakan air tesebut untuk mencuci ketika mandi, sebaiknya dilakukan setiap hari.


  • Merawat kulit yang gatal kerana ekzema: Ambil daun kangkung yang segar,rebus dengan air secukupnya selama 5 minit, lepas panas pakai air rebusan tersebut untuk mencuci bahagian yang terkena ekzema tersebut, lakukan setiap hari hingga sembuh.

  • Mengatasi gusi bengkak: Ambil 200 gram akar kangkung yang dicuci bersih, tambah sedikit je cuka, rebus dengan dengan air sedikit je air. Air rebusan tersebut boleh digunakan untuk berkumur, lakukan setiap hari hingga sembuh.

  • Menghilangkan kematu: Bahagian kulit yang menebal boleh dihilangkan dengan menyapu getah kangkung.
Hehehe haa...tu adalah antara petua kegunaan sayur kangkung untuk kesihatan. Bole la kalau nak cuba kan tapi agak leceh betul tak?

Dah ada cara yang mudah, moden dah skarang ni kan...guna je produk Shaklee :) Macam-macam ado...hehe :)

Meh cecepat kontek MY Super Health, penjimatan hebat, servis pelanggan yang bagus, ada hadiah percuma pulak tu... Calling2 la we all k 


Hotline :
0136014583 / 0196241209

FB Pages:
MY Super Health


Share:

Tuesday, January 21, 2014

Tips Meningkatkan Penghasilan Susu Badan



     Pernah tak mengalami situasi susu badan kurang? Biasanya keadaan ni terjadi bagi ibu-ibu yang pertama kali melahirkan anak. Pengalaman menyusu boleh katakan memang takda, tambah pulak anak asyik menangis, bila disuakan nenen anak tu senyap pastu nangis balik...

     Dengan rasa hati yang tak keruan, kasihankan anak menangis, dengan diri sendiri yang masih dalam pantang...Tiba-tiba ada plak orang bersuara " Anak ko tu lapar, dia nak menyusu tu, tak cukup susu tu...bla bla bla..." Macam-macam la nasihat yang tak perlu keluar, itu la ini la..Tu sebab kadang-kadang kita dengar ada orang "Meroyan" dek kerana banyak sangat mulut yang bercakap.

     Hati ibu mana yang sanggup nak biarkan anak sendiri kelaparan...biarlah diri sendiri kelaparan asalkan anak tak lapar, betul tak? :) Hehehe tapi kan...kalau ibu tu lapar macam mana nak hasilkan susu badan? Jeng jeng jeng...Ni ada sikit tips MY Super Health untuk ibu yang menyusu badan dan jugak bakal ibu yang mahu menyusu badan.

Antara tips yang boleh di amalkan :

• Penyusuan dengan kedua-dua buah dada. Jika bayi mendapat letih menghisap, cuba bertukar ke payudara yang lain sehingga kedua-dua buah dada adalah kosong atau bayi tidak menyedut lagi.

• Pasti anda menyusu bayi anda cukup lama untuk mengosongkan payudara anda.

• Jangan jadual penyusuan. Ikut isyarat kelaparan bayi anda untuk menyusu

• Membolehkan bayi anda suapan gugusan terutamanya pada sebelah malam sebelum mereka tidur. Memberi susu secara gugusan adalah apabila bayi diberi susu beberapa kali dalam tempoh masa yang singkat.

• Menyusu pada waktu malam dimana penghasilan pada waktu malam adalah banyak.

• Pamkan payudara anda selepas penyusuan bayi untuk memastikan payudara adalah kosong dengan mengunakan pam manual ataupun pam eletrik. Anda juga boleh membaca artikel tentang cara pengunaan breastpump di sini.

• Bogelkan bayi anda semasa menyusu dimana sentuhan kulit ke kulit membantu bayi kekal sedar daripada lena.

• Teknik urutan payudara yang betul akan membantu susu mengalir dengan lancar.

• Pastikan anda dalam keadaan yang rehat dan relax dimana tekanan stress akan mengganggu penghasilan susu ibu kepada bayi anda.

• Jangan tidur meniarap pada waktu malam. Ini boleh memampatkan payudara anda dan menghalang pembekalan susu . Posisi tidur semasa hamil adalah penting untuk penghasilan susu ibu juga.

• Gunakan baby sling di antara waktu penyusuan walaupun ketika itu dia sedang tidur.

• Elakkan mengguna puting tiruan.

• Elakkan mengambil pil perancang semasa anda sedang menyusukan bayi anda.

• Jangan merokok semasa hamil.

• Minum air dengan banyak terutama sebelum penyusuan.

• Cuba mengelakkan minuman berkafein.

• Makan diet yang sihat dengan protein yang banyak.

• Berbincang dengan doktor anda tentang preskripsi atau pengambilan supplement untuk meningkatan penghasilan susu ibu.

• Akhirnya, fikirlah bayi fikirlah susu ketika menyusu, ini dapat merangsang penghasilan susu.

      Dapatkan Set Penyusuan Shaklee dari MY Super Health, terbukti berkesan dalam membantu ibu-ibu kekal gembira, cergas, ceria dan dapat menghasilkan susu badan yang berkhasiat dan banyak :) Hubungi kami segera :)


Hotline :

0136014583 / 0196241209

FB Page :

MY Super Health

Share:

Monday, January 20, 2014

Petua Mendapatkan Anak Kembar (Twin)


      Ha..nampak gambar tu, ada apa2 yang same tak? Hehehe mereka berdua tu kembar, macam Upin & Ipin. Anak sape la tu ye sungguh shomel :) Kali ni nak kongsi plak petua yang boleh di amalkan untuk dapat anak kembar...

Antara perkara tersebut ialah...jeng jeng jeng... :

1. Berdoa kepada Allah... Antara surahnya,
  • Surah As-Saaffaat ayat 120, maksudnya : Salam sejahtera kepada nabi Musa & nabi Harun
  • Surah As-Syura ayat 50, maksudnya : Ia mengurniakan mereka kedua-duanya-anak lelaki dan perempuan, dan Ia juga menjadikan sesiapa yang dikehendaki-Nya mandul, sesunggunya Ia Maha Mengetahui lagi Maha Berkuasa
2. Minta doa dari orang soleh/alim :
  • Firman-Nya dalam surah An-Nahl ayat 43, maksudnya : Oleh itu bertanyalah kamu (wahai golongan musyrik) kepada orang-orang yang berpengetahuan agama jika kamu tidak mengetahui.
3. Nazar yang tidak bertentangan dengan hukum Syarak :
  • Firman-Nya dalam surah Ali-Imran ayat 35, maksudnya : (Ingatlah) ketika isteri Imran berkata, Tuhanku! Sesungguhnya aku nazarkan kepadaMu anak yang ada dalam kandunganku sebagai orang yang bebas (dari urusan dunia untuk berkhidmat kepadaMu semata-mata), maka terimalah nazarku. Sesungguhnya engkaulah yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.
4. Jangan menzalimi binatang :
  • Firman-Nya dalam surah Ali-Imran ayat 36, bermaksud : Maka apabila ia melahirkannya, berkatalah ia : Wahai tuhanku! Sesungguhnya aku telah melahirkan seorang anak perempuan (sedang yang aku harapkan adalah anak lelaki), dan Allah memang mengetahui akan apa yang dilahirkannya itu - dan tidaklah sama anak lelaki dengan anak perempuan, dan bahawasanyalah aku menamakannya Maryam, dan aku melindunginya dengan peliharaan-Mu, demikian juga dengan zuriat keturunannya, dari godaan syaitan yang di rejam (yang dikutuk dan disingkirkan).

Selain dari amalan di atas, ada jugak beberapa faktor yang biasanya mempengaruhi :

1) Umur
       Perempuan yang berumur 35 hingga 40 tahun dan ke atas, mempunyai potensi yang lebih besar untuk memperolehi anak kembar. Mereka lebih cenderung menghasilkan lebih dari satu ovum sewaktu proses ovulasi kerana proses tersebut telah terganggu oleh proses perimenopause.

2) Genetik
       Jika dalam salasilah keluarga anda mempunyai sejarah kembar, maka peluang untuk dapatkan anak kembar lebih cerah kerana Trait penghasilan 2 ovum serentak dalam satu masa telah diturunkan kepada anda.

3) Berat Badan dan Ketinggian
       Wanita yang lebih tinggi atau yang lebih berat mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mendapat anak kembar

4) Bilangan Anak
       Lebih banyak anak telah dilahirkan oleh seseorang itu, lebih cerahlah peluangnya mendapatkan anak kembar

5) Pengambilan Ubat Kesuburan
       Ubat kesuburan boleh meningkatkan kebarangkalian seseorang itu menghasilkan dua ovum dalam satu-satu proses ovulasi dan seterusnya peluang dapat anak kembar itu lebih tinggi

6) Diet
       Pengambilan makanan tertentu yang mengandungi Estrogen tinggi juga mampu meningkatkan kebarangkalian mendapatkan anak kembar

7) Ubi, Kentang dan Susu
       3 jenis makanan ini dapat meningkatkan ovulasi telur. Selain boleh meningkatkan peluang mendapatkan anak kembar, pengambilan makanan ini juga adalah salah satu cara bagi pasangan yang sudah lama berkahwin tapi belum dapat anak untuk mereka mendapatkan anak.

8) Set Kesuburan Shaklee
       Set kesuburan ini ada empat jenis suplemen yang telah terbukti berkesan dalam meningkatkan tahap kesuburan suami dan isteri. Memang sesuai la untuk anda yang nak dapatkan anak atau teringin sangat nak anak kembar macam admin MY Super Health kan :) hehehe... Cepat-cepat hubungi kami, nak call bole, nak SMS boleh, nak whatsapp pon bole ;)


Hotline kami :
0136014583 atau 0196241209

Facebook Pages kami :
MY Super Health
Share:

Sunday, January 19, 2014

Doa & Usaha Mendapatkan Anak Perempuan


  • Mulakan dengan doa dan niat untuk memperoleh jantina bayi perempuan.
  • Pastikan hubungan seksual dilakukan pada waktu subur isteri iaitu antara hari kesebelas hinggalah hari kesembilan belas dari kiraan pertama datangnya haid.
  • Biarkan suami melepaskan hanya lima puluh peratus sahaja spermanya ke dalam rahim isteri sementara bakinya dirembeskan di bahagian pangkal rahim.
  • Selepas berasmara, isteri digalakkan tidur mengiring ke sebelah kiri dan sekiranya membelakangkan suami maka mintalah izin terlebih dahulu.
  • Akhiri dengan doa agar hajat yang diinginkan dimakbulkan oleh-Nya.


Perbuatan yang digalakkan ketika kandungan berusia satu hingga sembilan bulan :
  • Amalkan membaca surah Yusuf dan Maryam.
  • Usap kandungan dengan lembut dan panggillah bayi anda dengan nama Maryam atau Siti Aishah.
  • Banyakkan berdoa agar permintaan anda dikabulkan.


Menurut penyelidikan barat hasil tulisan Alicia Pennington, ada beberapa tip mengenai cara bersetubuh yang boleh meningkatkan potensi mendapatkan anak perempuan. Ini sebahagian petikan artikel tersebut:
  • Si isteri harus mengelakkan keadaan ghairah atau terangsang semasa bersetubuh. Ini kerana dalam keadaan terangsang, faraj isteri akan dibasahi cecair yang bersifat asid. Ini akan membantutkan renangan sperma X yang lebih suka kepada keadaan beralkali.
  • Si suami harus mencapai klimaks dalam masa yang lebih singkat untuk menggelakkan rangsang yang berlebihan kepada isteri semasa bersetubuh.Selain cara bersetubuh, masa bersetubuh juga penting. Oleh kerana sperma X bertahan lebih lama dari sperma Y, ada baiknya jika persetubuhan dilakukan sehari sebelum isteri dijangka berovulasi.Walaupun tiada jaminan 100% teknik ini akan berjaya, cara bersetubuh ini sememangnya dapat meningkatkan peluang mendapat anak perempuan.

Sesungguhnya manusia hanya bole mengusahakan dan Allah yang akan menentukan. Terimalah dengan hati terbuka zuriat kurnia Allah, walau apa jantina sekalipon kan...

Yang penting usaha, doa, tawakal..mari-mari berusaha dengan Set Kesuburan Lelaki & Wanita oleh MY Super Health :) Insyaallah berkesan...



Hubungi kami sekarang di :
0136014583 / 0196241209

atau FB Pages :
MY Super Health



Share:

Thursday, January 16, 2014

Tips Merancang Jantina Anak



Hai...ini ada sedikit info untuk pasangan suami isteri yang nak merancang mendapat anak lelaki atau pon anak perempuan...Boleh cuba petua kat bawah ni ye :)

Petua dapat anak PEREMPUAN ( XX )
1) Persetubuhan dilakukan sebelum penetasan ovum isteri. Elakkan bersetubuh selama 5 hari dari hari Ovulation tersebut yang boleh dikesan dengan ujian kesuburan.

2) Di galakkan makan makanan yang berasid seperti limau, asam, nenas, cuka dan minuman berkarbonat. Elakkan makan makanan laut.

3) Melakukan Douching dengan menggunakan cecair asid ( Very Dilute Lactacyd ) 2 jam sebelum persetubuhan.

Petua dapat anak LELAKI ( XY )
1) Persetubuhan pada waktu subur adalah penting ( pada hari penetasan ovum isteri)

2) Makanan yang asid seperti buah-buahan limau, mangga, nenas, cuka dan air berkarbonat mesti dielakkan selama 2 bulan sebelum mencuba. Seafood adalah di galakkan.

3) Kaedah suntikan benih lelalaki ( Sperma ) setelah air mani suami menjalani proses layering atau menjalani rawatan bayi tabung uji dan di pilih embrio yang telah disahkan lelaki untuk dimasukkan kedalam rahim isteri.

4) Menukarkan cecair faraj kepada beralkali dengan melakukan douching atau basuh dalam faraj dengan 1 alat khas, 20 ml. Air bikarbonat dimasukkan kedalam faraj lebih kurang 2 jam sebelum mengadakan persetubuhan, ianya boleh dibeli di farmasi ( Sodium Bikarbonat ).

Sumber dari website Dr. Hamid

Herm....Walau apa pon usaha yang kita buat, apa yang penting? Kerjasama! Hehehehe...dan jangan lupa untuk memohon doa dari Allah Taala, Dialah perancang yang Maha Agung.

MY Super Health juga bole membantu anda, kami ada Set Kesuburan untuk Suami dan Isteri :)

Hubungi kami segera tau..Hehe..

Hotline : 0136014583 / 0196241209
FB Pages : MY Super Health
Share:

Monday, January 13, 2014

Lagi Kelebihan dan Manfaat Alfafa Complex dari Shaklee


Alfafa ni memang dah diketahui umum ada banyak sangat kelebihan, selain mineral dan vitamin yang banyak, Alfafa jugak boleh diperbagai guna tau. Boleh guna untuk semua peringkat umur manusia. Alhamdulillah sumber makanan yang bagus ada kat muka bumi ni...

Alfalfa /ælˈfælfə/Medicago sativa, also called lucerne, is a perennial flowering plant in the pea family Fabaceae cultivated as an important forage crop in many countries around the world. The Spanish-Arabic (according to wiktionary and theDRAE) name alfalfa is widely used, particularly in North America and Australia. But in the UK,[3] South Africa and New Zealand, the more commonly used name is lucerne. It superficially resembles clover, with clusters of small purple flowers followed by fruits spiralled in 2 to 3 turns containing 10-20 seeds. Alfalfa is native to a warmer temperate climate such as that of Iran (where it is thought to have originated). It has been cultivated as livestock fodder since at least the era of the ancient Greeks and Romans.Alfalfa is high in proteincalcium and other minerals, vitamins in the B groupvitamin Cvitamin Dvitamin E, and vitamin K.[104][105][106][107] The sun-dried hay of alfalfa has been found to be a source of vitamin D, containing 48 ng/g (1920 IU/kg) vitamin D2 and 0.63 ng/g (25 IU/kg) vitamin D3.[108] There is reference to vitamin D2 and vitamin D3 being found in the alfalfa shoot; this is awaiting verification.[109] Mushrooms are not allowed in Jain vegetarianism, making alfalfa the only known source Jains can use to make vitamin D2 supplements.

Sumber dari : http://en.wikipedia.org/wiki/Alfalfa


Nah..untuk Alfafa Complex Shaklee ni pulak dah di adun dengan baik dengan banyaknya ujikaji dan ujian klinikal untuk pastikan selamat di guna dan berkesan untuk pengguna. Nak tau apa dia sumber Vitamin dan Mineral yang ada dalam Alfafa Complex Shaklee ni?

Antara VITAMIN yang ditemui dalam Alfalfa Shaklee ini :

1) Vitamin A - Untuk penglihatan . Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan, menggalakkan pertumbuhan sel, menggalakkan kulit yang sihat


2) Vitamin B6 - Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak, menggalakkan kesihatan saraf dan kulit serta membantu mengurangkan loya


3) Vitamin D - Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat


4) Vitamin E - Melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran matahari dan pencemaran udara, kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot, memperbaiki fungsi imun, menguatkan otot di dalam badan, membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah dan membantu fokus mata


5) Vitamin K- Penting bagi pembekuan darah, penting dalam fungsi hati dan menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur


6) Vitamin U - Menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik


Manakala, antara MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa Shaklee ini :


1) Kalsium - Bina dan mengekalka tulang dan gigi, membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan, mengawal rentak jantung, melegakan saraf


2) Zat besi - Diperlukan dalam pembinaan hemoglobin, membantu pengangkutan oksigen dalam darah


3) Kalium - Perlu bagi saraf dan otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim, juga untuk digest lemak


4) Fosforus - Diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf


5) Klorin (klorida) - Elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan, mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji


6) Sodium - Mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut


7) Silikon Magnesium - Membantu badan untuk menangani sembelit, ketahanan saraf, melindungi kulit dan badan, merangsang fungsi otak


Jadi selain tu kalau ada yang nak tau lebih kegunaan yang spesifik untuk masalah spesifik yang anda nak tau, MY Super Health sedia membantu...Kami bukan ahlong, kami mau tolong..hehe..Jangan memalu jangan segan, hubungi kami sekarang di :






Hotline : 0136014583 / 0196241209
FB Pages : MY Super Health
Share:

Sunday, January 5, 2014

Selamat Tahun Baru 2014


Rasanya belum terlambat lagi untuk MY Super Health mengucapkan Selamat Tahun Baru 2014 kepada semua saudara-mara, sahabat handai khususnya kepada pengguna produk Shaklee ;-)

Semoga dengan berkat dan rahmat-NYA dapatlah kita menjadi lebih kritis, produktif dan efisien dalam menempuh kehidupan yang lebih mencabar untuk tahun ini. Maklumlah dengan keadaan ekonomi semasa negara Malaysia di kan..Kos sara hidup makin naik, kenalah kerja lebih kuat, lebih berkesan lagi kan :-)


Ha...kepada sesiapa yang berhajat nak tambah duit, duit, duit dan duit...hehe..jomlah join group MY Super Health. Jangan risau, insyaAllah setiap perancangan pasti akan berjaya jika berusaha. Jangan hanya hangat-hangat tahi ayam je tau :-) Yang penting ada daya usaha untuk maju dan bertawakal

Apa tunggu lagi tu..dial je no kat bawah ni, cepat sket kan hehe ;-)

Hotline : 0136014583 /  0196241209
FB pages : MY Super Health

Share:

Alfafa Complex Promosi Jan 2014


Wow! Memang terbaiklah...Sempena tahun baru 2014 ni pihak Shaklee buat promosi Beli 6 Percuma 1 untuk salah satu produk terlarisnya, #Alfafa Complex! Ni la masa terbaik nak beli Alfafa Complex Size Besar, berbaloi-baloi...

Oke oleh sebab tu meh kita tengok apa sebenarnya yang best tentang Alfafa Complex Shaklee ni yer? Antaranya ada 20 sebab kena cuba produk ni tau :-)

20 Kebaikan Alfafa Complex Shaklee :

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


Apa tunggu lagi, mari-mari order dengan MY Super Health sebelum kehabisan stok. Khidmat nasihat percuma  menanti anda! hehe bersemangat pulak yer ;-)

Hotline : 01360145683 / 0196241209
FB pages: MY Super Health
Share:

Saya Azura

Bonjour & Welcome

Saya ibu kepada 3 orang putera dan seorang puteri. Menyertai Shaklee sejak tahun 2013 dan berada dalam rank Supervisor. Saya bersedia memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda..

Follow Azura

Paling diminati

Google+ Followers