Search This Blog

Wednesday, May 24, 2017

SUSU PERAHAN MAINTAIN 12 OZ WALAUPUN BERPUASA

"Tahun lepas saya breastfeeding anak sepenuhnya. Masa tu baby baru umur setahun. Dah tentu permintaan tinggi.

Time sahur saya minum ESP+PD+Mealshakes+Kurma+Susu.

Memang kenyang dan bertenaga sepanjang hari walaupun bekerja di luar. Saya jaga bazaar Masjid India & kawasan Bukit Bintang masa tu.

Alhamdulillah, set 3 gems sangat membantu. Susu perahan maintain lebih 10-12 oz setiap hari."

-Nor Fahidayu Masran

Untuk info lanjut dan pesanan,
Whatsapp 0136014583
Whatsapp 0136014583
Whatsapp 0136014583

Tuesday, May 23, 2017

PRODUK UNTUK MEMBANTU WANITA BERPANTANG DENGAN SIHAT

Berpantang dengan ESP Shaklee memang best.

Mempercepatkan luka sembuh, susu badan pun meriah tau.

Kulit pun rasa licin je. Badan rasa bertenaga. Baby pun gebu juga.


Berat badan pun turun dengan cepat. Macam akak ni. Dari 97kg turun ke 65kg!

Wahhh bestnya kan? Banyak juga turunnya lepas bersalin. Masa pantang pun bertenaga.

Ambil SET BERPANTANG termasuk ESP masa berpantang memang rasa lebih cergas.


Whatsapp 0136014583 untuk sebarang pertanyaan.

Whatsapp 0136014583
Whatsapp 0136014583
Whatsapp 0136014583


Monday, May 22, 2017

TURUN 5 KG DALAM MASA 18 HARI!

Wah!! Turun 5kg dengan ESP?

Kan dah kata, ESP ni boleh membantu rasa kenyang lebih lama. Jadi kuranglah rasa nak makan je kan.

Sebab tu lah boleh turunkan berat badan. Turun 1kg pun dah suka. Lagi lah turun 5 kg, kan?

Boleh je dengan ESP. Whatsapp kak Z ye. Nanti kak Z cerita macam mana nak turunkan berat badan dengan ESP.

ZURA
0136014583

Saturday, May 20, 2017

PETUA MENJADI WANITA CANTIK


1. Amalkan bangun pagi dan mandi sebelum masuk Azan Subuh.

2. Sebaik bangun tidur, sebelum menggosok gigi, minumlah 1 gelas air putih bersuhu bilik.  Kulum air tegukan pertama di dalam mulut untuk seketika dan bacakan dalam hati Selawat Nabi 3 x, barulah disusuli dengan menghabiskan segelas air tersebut

3.Sewaktu membasuh muka di awal pagi atau setiap kali membasuh muka,tadah air ditapak tangan sambil bacakan Selawat Nabi 3x, hembuskan pada air dan  usapkan air tersebut ke wajah bermula dari dagu menaik ke atas hingga ke dahi,  ulang usapan ini sebanyak 3 x.  Jangan basuh muka bermula dari dahi turun ke dagu kerana ini menyebabkan muka cepat berkedut.

4. Selepas solat Subuh, bacalah Surah Yusuf, kemudian teguk sebanyak 3 kali sahaja air suam, InsyaAllah ia membuatkan wajah awet muda dari usia sebenar.

5. Selepas solat Isya', amalkan baca Al-Fatihah 1 x, Ayatul Qursi 1 x dan surah Al-Waqiah dari ayat 35 hingga 38 sebanyak 7 x, ditiupkan pada segelas air dan niatkan

"Ya Allah perindahkanlah tubuh dan rohku dan perbaikilah hubungan dengan suamiku"

6. Surah Al-Waqiah ayat 35-38 juga elok dibaca di dalam hati sebanyak 3 x sebelum jirusan pertama air ke badan sewaktu mandi

7. Jangan makan bersulam air, sebaiknya minum air kosong 1 gelas 30 minit sebelum makan, dan 30 minit selepas makan

8. Amalkan membaca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah SWT

9. Perbanyakkan Selawat Nabi, sentiasa sedekah senyuman, perbanyakkan solat Tahajud

Amalkan hari-hari....in sha Allah kelihatan 'cantik'.  (C& P).

Wednesday, May 17, 2017

NIAT DI HATI NAK AWET MUDA. TAK SANGKA LAIN JADINYA

Siapa yang sesuai ambil Vivix? Semua pun amalkan Vivix. Antaranya ialah; 

✔ Mereka yang nak awet muda-
Vivix adalah suplimen anti aging paling power di dunia.

✔ Mereka yang sedang menjalani kimo-
Vivix membantu mengurangkan rasa sakit kesan daripada kimoterapi

✔ Mereka yang ada penyakit diabetes-
Vivix membantu mengurang dan mengawal paras gula dalam darah

✔ Mereka yang ada penyakit darah tinggi-Vivix mengurangkan dan mengawal darah tinggi

✔ Mereka yang ada pentingkan kesihatan-
Vivix adalah suplimen terbaik untuk kesihatan optimum

Niat di hati nak awet muda. Tapi tak sangka lain jadinya. Jadi semakin sihat pula. Badan pun bertenaga macam orang muda.

Hanya yang terbaik untuk anda. Dapatkan sekarang tau..

Zura
0136014583

Monday, May 15, 2017

MISI CARI DUIT RAYA 2017

video

Kak Z sedang mencari PROTEGE dalam bisnes. Jom join kak Z. Boleh cari duit raya sekali.

Jom mulakan sekarang!

Zura 0136014583

Saturday, May 13, 2017

5 TIPS AWET MUDA & CANTIK

"Kak Bedah ni nampak muda lah. tak macam orang umur 50 tahun. Ingatkan baru 38 tahun"

Wowww! Siapa tak suka bila orang cakap macam tu, kan? Macaam mana nak nampak muda ye? Ada orang tu memang baby-faced sampai orang tak sangka dah banyak umurnya.

Kak Z nak share la tips sikit. Tips Nampak muda dari usia. Tips Awet Muda la maksudnya.

  • JAGA KEBERSIHAN GIGI - Aik? kenapa gigi pula? Haa biasanya, bila seseorang tu senyum nampak gigi tu manis kan? Lebih-lebih bila gigi tu bersih. Senyuman menawan menjadikan kita nampak lebih muda. Rajin-rajinkan senyum dan jaga gigi ye.
  • AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT - Setiap hari luangkan masa untuk bersenam. Sekadar berjalan kaki di halaman rumah selama 20 minit pun dah cukup. Kak Z selalu tengok makcik-makcik yang selalu jogging di taman rekreasi tempat kak Z memang nampak kuat dan bertenaga je.
  • BERHENTI MEROKOK- Kak Z tak nampak lah apa faedahnya merokok ni. Banyak sangat kesan negatifnya. Merokok menjadikan kulit seseorang tu berkedut dan nampak tua. Penyakit-penyakit lain pun lagi lah mudah menyerang sebab banyak sangat racun (nikotin) dalam badan.
  • KURANGKAN TEKANAN - Ah susah juga bab ini kan. Siapa tak pernah rasa tekanan dalam hidup. Tekanan di tempat kerja, masalah rumahtangga dan macam-macam lagi. Macam mana nak kurangkan tekanan? Kembali lah kepada Pencipta. Minta pada DIA agar kita sentiasa hidup tenang dan mampu menghadapi tekanan dengan baik
  • MINUMLAH ANGGUR, SECARA TERATUR - Menurut Dr. Oz, wain merah memberikan manfaat kepada kesihatan kerana terdapat resveratrol yang mengandungi kadar antioksidan yang tinggi daripada kulit anggur. Eh, tapi kalau orang Islam, mana boleh minum wain? Kau dah gila? hehehe. Sebenarnya kita ada alternatif lain iaitu VIVIX. 
Vivix mengandungi kadar resveratrol yang tinggi yaang membantu melambatkan penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlit dan mengurangkan berat badan.

Sebab tu orang yang mengamalkan VIVIX selalu mengadu yang kulit mereka semakin cantik dan berseri. Anak-anak yang hadiahkan Vivix kepada ibu bapa mereka pun bagitahu yang ibu bapa mereka nampak muda lepas amalkan Vivix. 

Sesiapa yang rasa kulitnya kusam dan seperti nampak lebih berusia berbanding umur sebenar, Kak Z syorkan minum sesudu Vivix setiap pagi. Nak kan hasilnya yang lebih WOW, ambil sekali Shaklee Collagen Powder. 

Anda layak mendapatkan keahlian PERCUMA apabila membeli 2 botol Vivix. Baca di sini untuk manfaat VIVIX selain antia penuaan.  

Sebarang pertanyaan atau pesanan, boleh hubungi Kak Z di talian 013-6014583. Terima kasih.

Wednesday, May 10, 2017

TIPS KULIT CANTIK MENJELANG HARI RAYA

Anda ada masalah kulit? Set Kulit Cantik Shaklee boleh mebantu. Ada Vita-E Complex, Vita-C & B-Complex dalam set ini.

Fungsi vitamin dalam Set Kulit Cantik Shaklee ini :

Vita-E Complex ;
-menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
-melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
-menjaga kelembapan kulit

Vita-C ;
-sbg antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sbgnya
-merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit
- mencerahkan kulit

Vitamin B Complex ;
-sebagai pelembab
-Mencegah pigmentasi
-melambatkan tanda penuaan
-mengubati jerawat

Kombinasi ketiga-tiga vitamin di atas dpt menghasilkan ;
-mengurangkan kedutan & garis halus
-mencegah penuaan
-mencerahkan kulit
-mengurangkan parut jerawat-
-menjaga kulit dari sinaran UV

Untuk kesan yang lebih baik, boleh juga ambil ESP atau Collagen Powder Shaklee... Anda boleh hubungi kak Z untuk pertanyaan &konsultasi tentang produk yang sesuai untuk masalah kulit anda.. Inshaa Allah kak Z akan berusaha untuk membantu anda.

ZURA 

0136014583

Tuesday, May 9, 2017

RAHSIA KULIT CERAH BERSERI

TESTIMONI :AZLINDA ISMAIL

[KULIT WAJAH CERAH BERSERI SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEE]

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Azlinda binti Ismail, pengguna tegar Shaklee dari beberapa tahun yang lalu.

Dulu saya sangat skeptikal nak amalkan Vivix, sebab saya tak ada sebarang penyakit dan rasa tak perlu untuk ambilnya. Saya hanya pastikan ibu saya ambil Vivix setiap hari. Sehinggalah apabila saya melihat perubahan nyata pada ibu saya, saya mula berkongsi botol Vivix dengan beliau.

Saya amalkan sekali dengan Sustained Release Vita-C dan Vitamin E Complex. Alhamdulillah, kulit saya nyata lebih moist dan tidak terlalu kering seperti dahulu. Tumit yang merekah teruk kini semakin halus dan mulus.

Lebih menyeronokkan, berat statik yang saya alami semakin menampakkan penurunan apabila lebih konsisten mengambil Vivix.

Tak sia-sia saya amalkan Vivix walaupun saya rasa saya sihat. InsyaAllah, saya mahu diri saya lebih sihat di hari-hari tua saya nanti, dan akan teruskan pengambilan suplemen yang terbaik.

Credit to : FB Page Supermom Shaklee Story

Monday, May 8, 2017

SHAKLEE RUBBERMAID LUNCH BOX & SALAD-TO-GO

Untunglah siapa yang mendaftar keahlian Shaklee sepanjang bulan Mei ni.

Buat belian 100uv dan mendaftar keahlian, boleh beli Shaklee Rubbermaid Lunch Box dengan 49% diskaun tau.

Eksklusif tau! Hanya untuk yang mendaftar bulan ni je. Kalau Shaklee punya merchandise, bukan kualiti biasa-biasa tau.

Meh la ramai-ramai berdaftar dengan Kak Z bulan ni dan dapatkan koleksi Rubbermaid Lunch Box u ols sekarang!

Alamak! Yang ni apa pula? Comel gila Salad-To-Go Container ni. Mesti seronok nak isi healthy meal dalam bekas ni, kan?

Bawa bekal yang sihat-sihat pun best juga kan? Semangat lah nak mulakan eat healthy ni.

Macam mana nak dapatkannya? Purchase with purchase (belian atas belian) Set Detox dan anda berpeluang untuk beli container ni.  Dengan harga yang lebih murah pula tu.

Promosi sepanjang bulan Mei je tau. Cepat-cepat ambil peluang ni ye!
Jom mendaftar keahlian dengan kak Z dan dapatkan merchandise eksklusif dari Shaklee dengan harga jimat!

Zura
0136014583


Sunday, May 7, 2017

VITAMIN C UNTUK SISTEM IMUN DAN KECANTIKAN

video

 Testing testing!

Kak Z baru je cuba-cuba buat video slideshow. First try.

Masih banyak yang perlu ditambah baik, kan? Cuba komen sikit apa yang kurang?

Nak cuba vitamin C dari Shaklee? Boleh lah whatsapp kak Z ye.

ZURA
0136014583

Saturday, May 6, 2017

PUNCA WANITA NAMPAK TUA DARI USIA SEBENAR

[20 PUNCA WANITA NAMPAK TUA DARI USIA SEBENAR]

1. Tekanan di tempat kerja dan di rumah.
2. Malas bersenam
3. Suka makan makanan segera
4. Kurang minuk air kosong
5. Suka tidur lewat malam
6. Terlebih makan karbohidrat
7. Terlebih tidur
8. Tak suka makan suplimen
9. Tak berpantang selepas bersalin dengan betul
10. Masalah sembelit
11. Banyak berfikir
12. Suka makan lewat malam
13. Banyak minum air berkafein
14. Kurang rehat
15. Tidak mencuci muka dengan betul
16. Suka tidur dengan make up di muka
17. Tak suka makan buah dan sayur
18. Diet tak seimbang
19. Suka makan makanan bergorwng dan berminyak
20. Kerap kena matahari

Ada tak benda-benda yang kita selalu buat tersenarai dalam list di bawah ni?

Kalau tak ada, bagus lah. Kalau ada? (Kak Z pun terasa 😂😂)

Mungkin dah tiba masa kita betulkan yang biasa dan biasakan yang betul.

Tak salah jadi tua. Tapi bila nampak tua dari usia sebenar, sedihhhhh 😭😭

Nak tak nampak 25 tahun lebih muda? Jawapannya ialah Vivix lah. Ambil bersama dengan Collage Powder, memang terbaik dan memukau hasilnya.


Vivix merupakan suplimen anti penuaan yang powerful dan merupakan produk Shaklee paling laris di pasaran.

Harga sebotol Vivix ialah RM503. Nak dapatkannya dengan harga ahli? Kena la berdaftar sebagai ahli Shaklee dengan saya dulu.

Hubungi saya ye. 0136014583



Friday, May 5, 2017

TIPS PENYUSUAN UNTUK IBU BEKERJA


[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.

Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten.

Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.

Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.

Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.

Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.

Credit to : FB Page Supermom Shaklee Story

Thursday, May 4, 2017

JAMU MODEN UNTUK WANITA


Haaa..ni lah rupanya jamu moden yang kak Z maksudkan. Alfafa Complex. Ni vitamin wajib kak Z setiap hari selepas je bersalin.. Bagus utk mengelakkan sembelit, menggalakkan susu badan dan memberi tenaga juga..bonus jugak utk merapatkan keintiman wanita..hihihi... Okey, jom kita baca serba sedikit info pasal alfafa ni dan fungsi2 dia.. :')
Alfafa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi  yang mana kebanyakannya tidak terdapat dalam buah – buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengna protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfafa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Fungsi Alfafa?
-Mencuci hati, darah dan usus
-Menghilangkan toksin dari badan
-Membersihkan hati, kolon, darah
-Mencantikkan kulit dan otot
-Menghapuskan lemak
-Mengurangkan kolestrol
-Mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi
-Memperbaiki masalah saluran penghadaman
-Mengatasi masalah kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis
-Mengatasi masalah sembelit
-Melawan alahan
-Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut
-Menyingkirkan lemak dan kolestrol
-Melawan tumor
-Memperbaiki sel – sel kanser
-Melegakan keletihan
-Mencegah dan merawat atritis
-Detoksifikasi
-Menegangkan kulit
-Merapatkan keintiman wanita
-Melegakan sakit sendi dan belakang
-Merawat asma
-Mencuci buang pinggang dab merawat kencing kotor
-Merawat masalah keputihan pada wanita
-Membesar dan menegangkan payudara
-Memulihkan urat selepas bersalin
-Meningkatkan stamina seorang suami
-Membuang angin dalam badan

Untuk kesihatan berpanjangan : 2 kali sehari – 10 biji setiap pengambilan.
Terdapat 2 saiz, large (700 tablets), small (330 tablets)



Dapatkannya sekarang dari kak Z ye.

Zura
0136014583

Wednesday, May 3, 2017

CARA ATASI MASALAH SEMBELIT DI KALANGAN IBU MENGANDUNG


Anda ibu hamil yang ada masalah penghadaman? Sembelit ? Terpaksa duduk dalam tandas sampai berjam-jam tapi 'hasil' tak ada langsung? Memang seksa rasanya kan? Dah lah perut tak selesa, susah pula nak membuang. Arghhhh.. stressss!!

Jangan bimbang. Atasinya dengan OSTEMATRIX. Apa yang bagus sangat tentang OSTEMATRIX ni ye?

Formula nya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati (wow!). Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.

Selaim menguatkan tulang, memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, Ostematrix juga membantu mengurangkan sembelit. Ostematrix sememangnya sesuai dan selamat untuk ibu hamil yang ada masalah sembelit tau.

Masalah sembelit hanya akan menyebabkan kehidupan seharian kita terganggu. Masa untuk keluarga pun akan jadi terhad akibat rasa tak selesa. Boleh menjejaskan emosi juga. Dah lah emosi ibu mengandung selalu berubah kan?

Jadi, atasinya segera dengan Ostematrix. Pengambilan 2-4 biji sehari sudah mencukupi keperluan ibu hamil. Bukan sahaj baik untuk ibu, malahan baik untuk baby dalam kandungan juga. Dan jangan abaikan pengambilan air secukupnya.

Anda mahu mencuba Ostematrix? Kak Z memang syorkan Ostematrix kepada anda kerana bukan sahaja membantu untuk melawas, tapi juga membekalkan sumber kalsium kepada anda.

Hanya SMS/WHATSAPP "OSTEMATRIX" ke nombor 013-6014583.

Kak Z akan segera menjawab SMS/WHATSAPP anda. Hubungi kak Z sekarang, jangan lengah-lengah lagi tau. Salam sayang.

ZURA
013-6014583

Tuesday, May 2, 2017

RESEPI SOYA ESP YANG SEDAP DAN MENYELERAKAN

Hai kawan-kawan penggemar ESP. U ols biasa bancuh ESP dengan apa ye? Kak Z suka minum plain je bila nak cepat. Kalau sempat, kak Z bancuh dengan milo.

Hari ni kak Z nak share beberapa resepi ESP yang sedap lagi menyelerakan untuk kawan-kawan semua. Semoga perkongsian kali ni memberikan idea kepada kawan-kawan.


















Best kan resepi-resepi di atas. U ols patut cuba tau.

Apa? Takde ESP? Boleh lah dapatkan daripada kak Z ye. 

ESP membantu membekalkan tenaga berpanjangan dan menjadikan kita kenyang lebih lama. Sesuai untuk mereka yang sedang berusaha mengurangkan berat badan. Sesuai juga untuk diminum ketika bersahur dan berbuka puasa di bulan Ramadhan nanti.

Selain dari itu, ESP membantu mencantikkan kulit, memudarkan parut dan menjadikan kulit yang kusam kembali berseri-seri.

Boleh dapatkan ESP daripada kak Z sekarang ye. Sementara stok masih ada.

ZURA
0136014583

Monday, May 1, 2017

PELUANG PERNIAGAAN YANG TAK PATUT ANDA LEPASKAN

Hari ini kak Z nak ajak awak2 yang sedang mencari bisnes untuk dijadikan sebagai pendapatan sampingan atau tetap, untuk sertai kami dalam bisnes ni.

Berbisnes Shaklee dengan GROUP SHAKLEE NO 1 DI MALAYSIA!

Perkara pertama dalam memilih bisnes ialah PEMILIHAN MENTOR. Mentor yang baik akan membawa awak2 kepada kejayaan dunia akhirat. Mentor yang sebaliknya? Naudzubillah.

Jadi kak Z nak terangkan kelebihan berbisnes Shaklee dengan group kak Z :

1. COACHING ONE TO ONE

Sekiranya awak serious membina empayar bisnes, kak Z akan bimbing awak secara personal.

2. SISTEM DAN SILIBUS TERSUSUN

Kak Z akan bimbing awak untuk melangkah satu persatu, apa yg perlu awak buat untuk bisnes Shaklee.

3. MENTOR YANG BERPENGALAMAN

Kak Z sudah 4 tahun mengamalkan dan berbisnes Shaklee. Kak Z pasti dapat menjawab segala persoalan awak dan sama-sama berlari ke puncak jaya.

4. SENTIASA AVAILABLE 24 JAM

Kak Z sentiasa sedia membantu awak di setiap masa awak perlukan. Kerana kita boleh online 24 jam.

5. MENTOR YANG POSITIF DAN PROAKTIF

Kak Z pastikan ahli-ahli group kak Z mendapat info dan tips terbaik. Oleh itu kak Z akan sentiasa gigih berkongsi ilmu-ilmu yang kak Z pelajari dengan awak.

6. TUKAR GAYA HIDUP KE LEBIH POSITI

Awak jarang membaca? Awak banyak hutang? Awak selalu tertekan? Semuanya akan kak Z bantu untuk awak selesaikan.

Contact kak Z dgn kadar segera kerana kak Z membuka peluang untuk 10 orang sahaja kali ini untuk kak Z bimbing hingga berjaya menjana 4 angka dalam masa 6 bulan.

ZURA a.k.a Kak Z
0136014583
mysuperhealth20.blogspot.com

Thursday, April 27, 2017

KENAPA BISNES SHAKLEE LAIN DARIPADA YANG LAIN?

Kenapa bisnes Shaklee memang the best???

1. UNTUNG RUNCIT
✔  Ahli beli harga ahli
 ✔Jualan harga runcit
✔  Untung runcit sehingga 20% mengikut produk

2. BONUS
✔ Bonus bulanan masuk akaun setiap 15 hb tanpa fail.
✔ Jumlah bonus bergantung pada jualan kumpulan dan jualan sendiri

3. FREE VVIP TRIP melancong fully sponsored local dan international bagi yang memenuhi syarat kelayakan.

✔ free ticket, free makan, free hotel, free transport, layanan VIP exclusive
✔ berpeluang bawa pasangan, anak anak atau ibu bapa
✔ hanya bawa baju, bawa badan, bawa senyuman utk bergambar.

4. Peluang untuk mendapat bonus kereta
jika memenuhi syarat kelayakan car bonus program. Boleh beli apa saja kereta idaman

5. Marketing guna media sosial. blog, Facebook, Instagram dan Whatsapp
Mudah sebab tidak perlu keluar rumah untuk buat sales.

Konsep dropship. Ada order dari customer kita oder saja dengan Shaklee Online. Mudah kan.

6. Leader akan ajar buat marketing
kita perlu buat apa yang dah diajar.
Siapa rajin ikut apa yang mentor ajar, sales dan group akan berkembang dengan jayanya

7. Yuran keahlian hanya RM79.50 untuk setahun, renewal tahunan tahun hadapan RM30

MLM Shaklee memang lain dari MLM yang lain

Jom kita berbiz Shaklee!

ZURA
0136014583

Tuesday, April 25, 2017

SUPLIMEN ANTI TEKANAN UNTUK PARA GURU

Kak Z amat memahami kerjaya seorang guru. Tak pelik sebenarnya bila seorang guru mengalami tekanan darah tinggi.
Kerjaya yang menuntut seseorang tu sentiasa bersabar. Tak kurang juga perlu melakukan tugas perkeranian yang menyebabkan guru-guru tertekan sehingga mengalami masalah kesihatan.

Sekiranya terdapat tanda-tanda keadaan diri yang mulai mengalami tekanan darah tinggi atau rendah, dapatkan bantuan.

Kawal pemakanan, kawal diri dari terlalu tertekan, bersenam dan banyakkan berehat. Satu lagi, dapatkan suplimen yang membantu mengawal dan mengurangkan tekanan dalam diri.

Di sini kak Z nak memperkenalkan satu suplimen yang membantu mengurangkan tekanan dan mencegah dari penyakit kronik.

Ini lah Vivix, suplimen anti penuaan yang menjadikan anda lebih muda dan sihat. Bila sihat, kuranglah rasa tekanan tu. Penyakit kronik pun menjauhkan diri.




Alhamdulillah Vivix memberikan sinar harapan untuk guru masa kini.

Kalau ada cikgu-cikgu yang nak cuba Vivix, boleh hubungi kak Z ye.

ZURA
0136014583

Monday, April 24, 2017

SKINCARE YANG BEBAS DARI SEGALA BAHAN KIMIA BERBAHAYA

Heboh orang memperkatakan tentang krim kilo. Alah.. skincare yang boleh dibeli secara pukal dan dipack semula dalam botol pilihan, ditampal pelekat jenama sendiri lalu dijual kepada orang ramai.

Mudah kan nak jadi pengasas produk? Tanpa melalui ujian klinikal, tanpa pengetahuan asas. Hanya keluarkan modal yang sedikit tapi mampu mengaut keuntungan berlipat kali ganda?

Macam mana dengan kesan sampingan terhadap pengguna? Sendiri tanggung lah.

Sungguh kak Z rasa sedih dengan mangsa-mangsa kosmetik berbahaya macam ni. Kesian. Hanya sebab tertarik dengan iklan dan harga yang murah, habis rosak binasa kulit muka.

Kak Z nasihatkan agar kawan-kawan kak Z selidik dulu latar belakang sesuatu produk sebelum menggunakannya.

Pastikan tak de hidrokuinon, paraben dan merkuri dalam kandungannya. Pastikan juga ada kelulusan KKM dan telah menjalani ujian klinikal.

Pilihan kak Z? Pastilah produk yang selamat dan diyakini tiada bahan terlarang iaitu Nutriwhite by Shaklee. Ada kak Z kongsikan sebelum ni.

Meh kak Z kongsikan testimoni pengguna yang berpuas hati dengan skincare Nutriwhite ni.






Untuk sebarang pertanyaan dan pesanan, sila hubungi kak Z ye.

ZURA
0136014583

Sunday, April 23, 2017

TIPS MENANGANI ANAK MENGAMUK DI TEMPAT AWAM

Sempat juga tadi bawak anak-anak tengok movie BABY BOSS di pawagam. Seronok cerita ni. Anak-anak suka.

Lepas je ambil gambar ni, Aysar mula TANTRUM. Sebab dia nak tengok movie ni lagi sekali. Lalu pula kat play area berbayar, tantrum pula nak main kat situ. 😅

Biasa kan anak-anak kita ni tantrum atau meragam di tempat awam? Macam mana ka2an-kawan handle?

Kak Z ikut mood juga. Kalau benda yang dia nak munasabah, ada masa dan tak membazir, boleh lah dilayan.

Tapi kalau timing tak kena, benda yang dia nak tu mahal, tak kuasa la dik non, kak Z nak layan. So macam mana?

Masa Aysar meronta-ronta tak nak didukung tadi, walid dia lah yang take over sebab Aysar punya tenaga mengatasi kemampuan ummi. 😂

Masuk dalam kereta, kak Z peluk Aysar tapi tak jalan juga. Biarkan je la dia melalak sambil tukar topik untuk alihkan perhatian dia.

Lepas beberapa topik, akhirnya dengan automatiknya dia berhenti menangis dan mula bercerita tentang topik yang dibangkitkan tadi.

Akhirnya, kes selesai tanpa pertumpahan darah. Hihihihi.

Cara terbaik untuk melayan anak yang sedang mengamuk adalah dengan cara TIDAK MELAYAN. Biarkan dia mengamuk selagi tidak memudaratkan dirinya dan orang lain.

Ambil masa supaya anda dan anak dapat bertenang. Alihkan perhatian anak dari punca dia mengamuk.

Bila dah okay, berikan PUJIAN seperti, "adik anak yang baik kan? Ibu sayang adik" Contoh..

Mak-mak kena pandai lah susun strategi menangani anak2 yang bijak ni. Jangan biarkan minda kita dikuasai oleh makhluk kecil ni. Hahahaha..

PRODUK KESIHATAN YANG MENURUNKAN PARAS GULA DALAM BADAN


Kak Z amat memahami kerjaya seorang guru. Tak pelik sebenarnya bila seorang guru memgalami tekanan darah tinggi.

Kerjaya yang menuntut seeorang tu sentiasa bersabar. Tak kurang juga perlj melakukan tugas perkeranian yang menyebabkan streas tak lari dari seorang guru 

Sekirany terdapat tanda-tanda keadaan diri yang mulai mengalami tekanan darah tinggi atau rendah, dapatkan bantuan.

Kawal pemakanan, kawal diri dari terlalu tertekan, bersenama dan banyakkan berehat. Salah satu lagi, dapatkan suplimen yang membantu mengawal paras gula dalam darah.

Macam Cikgu ni, BP kembali normal,  kolesterol turun dan jeragat semakin pudar. Tidak memudaratkan kerana produk Shaklee menjalani ujian klinikal dan landmark study untuk menguji keberkesanannya. 

Alhamdulillah ESP memberikan sinar harapan untuk guru masa kini. 

Friday, April 21, 2017

PENCUCI MUKA BERASASKAN BAHAN SEMULAJADI UNTUK SEISI KELUARGA

Abah pun guna Nutriwhite Cleanser!
===========================


Nak cerita sikit macam mana Abah saya yang berumur 62 tahun ni suka sangat dengan pencuci muka Nutriwhite tu.

Masa berpantang Ainur tahun 2014 saya memang guna bilik air dalam bilik Abah. Senang sebab ada heater. Maka angkut la toiletries ke sana.

Satu hari tu Abah suruh orderkan pencuci muka tu sebab rasa bersih muka lepas cuci dia kata. Hilang daki dan kotoran hitam duduk lama di kebun. Abah saya ni memang sangat jaga penampilan, jangan tak tau. Sampai sekarang setia dengan pencuci muka nan satu tu je.

Lagi dia suka sebab pakai sikit je, tak payah picit banyak. Jimat. Berapa kali dah dia bising kalau cepat habis tu mesti adik-adik pakai dia punya bila diaorang punya habis. Hahaha

Saya pun sekarang bila balik rumah Abah kalau lupa bawa balik pencuci muka tak risau sangat. 'Pinjam' sikit Abah punya. Bertuah kan satu family pakai pencuci muka berasaskan bahan semulajadi ni?

Credit to : Riza Afzan Asri