Tuesday, August 22, 2017

DAMAILAH KAU DISANA

Hujung tahun lepas, seorang kawan lama kak Z PM di Facebook bertanyakan tentang Vivix. Kak Z tanya, untuk siapa?

Katanya untuk diri sendiri. Nak tambah tenaga sebab dia mengajar di kawasan pedalaman. Kena uruskan anak seorang diri disebabkan PJJ dengan suaminya.

Beliau beli Vivix dan terus jadi ahli. Lama juga proses nak dapatkan maklumat untuk kak z daftarkan keahliannya walaupun beliau dah buat bayaran. Whatsapp pun reply dalam jarak masa yang agak lama.

Menurutnya, dia jarang tengok hp sebab sibuk dengan anak. Takpelah, kak Z pun tak kisah cuma bimbang tak daftar-daftar lagi sebab beliau dah bayar.

Lepas pendaftaran ahli dah selesai, kerap juga kak Z whatsapp untuk follow up tapi jarang dibalas. Mungkin sibuk agaknya.

Sampai lah Ramadhan baru ni, kak Z dapat berita beliau sedang bertarung nyawa melawan penyakit kanser payudara.

Allahu, tergamam dengar berita tu. Padahal masa berjumpa kali terakhir (selepas beberapa tahun tak jumpa), takde langsung beliau ceritakan penyakitnya. Memang beliau nampak penat masa tu, kak Z ingatkan sebab on the plane malam sebelum tu.

Sehari selepas berita keadaan kritikal, beliau menghembuskan nafas terakhir pada bulan yang mulia. Allah lebih menyayangimu. Inalillahiwainnaillahirojiun.

Terasa terkilan juga sebab tak sempat nak berbual mesra sebab whatsapp tak dibalas. Sedih juga sebab tak tau penyakitnya. Mungkin sengaja dirahsiakan. Wallahualam.

Allahyarhamah memang seorang kawan yang lemah lembut, baik dan liat semangat walaupun kecil je orangnya. Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan hamba-hamba Allah yang beriman dan diredhai-Nya. Damailah kau di sana.

Al-fatihah.

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

TIPS BANYAKKAN SUSU IBU

Tips Banyakkan SUSU IBU

1. Minum air masak at 2-3 L setiap hari

2. Tetapkan jadual mengepam jika ibu bekerja

3. Direct feeding mengikut kehendak bayi dan sekerap yang boleh

4. Amalkan pemakanan yang sihat & jangan skip makan

5. 1-2 gelas ESP setiap hari membantu merangsang kelenjar susu

6. SET MENYUSU SHAKLEE - (ESP, Alfafa Complex, Sustained Release Vita C Plus, Omega Guard, Ostematrix) juga boleh membantu anda lebih tenang, sihat dan bersemangat untuk meneruskan misi penyusuan anda. Baik untuk ibu, baik untuk anak.

AWAS : Pengambilan suplimen tidak akan membantu jika anda MALAS mengepam atau direct feeding secara kerap.

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

RESEPI DAGING KORBAN

Minggu depan raya haji kan?Ada yang buat ibadah korban ke? Bestnya lahai kan.

Biasa daging korban tu u ols masak apa? Masak sup pun sedap juga kan? Gulai ke.

Sambil-sambil tu nak share resepi mudah daging korban.

DAGING REBUS CICAH AIR ASAM

Rebus Daging sampai empuk. (Pakai periuk noxxa dalam 15 minit HP)

Hiris daging yang dah rebus nipis-nipis.

Air asam jawa yang dah ditapis, letak bawang yang dah dihiris, cili api(wajib), gula sikit, garam sikit.

Dah siap. Cicah je lah daging rebus tu dengan air asam. Makan dengan nasi panas. Mesti sodap. Sihat berkhasiat lagi.

Selamat Hari Raya Korban Kawan-kawan.

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

KENAPA MASIH SETIA DENGAN SHAKLEE?

Kenapa kak Z masih setia dengan Shaklee walaupun dah 4 tahun bersama? Tak jemu ke?

Meh revise balik KENAPA?

1. UNTUNG RUNCIT
✔  Ahli beli harga ahli
 ✔Jualan harga runcit
✔  Untung runcit sehingga 20% mengikut produk

2. BONUS
✔ Bonus bulanan masuk akaun setiap 15 hb tanpa fail.
✔ Jumlah bonus bergantung pada jualan kumpulan dan jualan sendiri

3. FREE VVIP TRIP melancong fully sponsored local dan international bagi yang memenuhi syarat kelayakan.

✔ free ticket, free makan, free hotel, free transport, layanan VIP exclusive
✔ berpeluang bawa pasangan, anak anak atau ibu bapa
✔ hanya bawa baju, bawa badan, bawa senyuman utk bergambar.

4. Peluang untuk mendapat bonus kereta
jika memenuhi syarat kelayakan car bonus program. Boleh beli apa saja kereta idaman

5. Marketing guna media sosial. blog, Facebook, Instagram dan Whatsapp
Mudah sebab tidak perlu keluar rumah untuk buat sales.

Konsep dropship. Ada order dari customer kita oder saja dengan Shaklee Online. Mudah kan.

6. Leader akan ajar buat marketing
kita perlu buat apa yang dah diajar.
Siapa rajin ikut apa yang mentor ajar, sales dan group akan berkembang dengan jayanya

7. Yuran keahlian hanya RM79.50 untuk setahun, renewal tahunan tahun hadapan RM30

Dah tau kenapa, sebab tu masih sini. Jom kita berbiz Shaklee!

#gempakbintang
#fantastic4

ZURA
0136014583
Share:

Sunday, August 20, 2017

JUAL BENDA YANG KITA GUNA BARU BEST

Kak Z dah jadi pengedar sah Shaklee sejak tahun 2013 lagi. Banyak ilmu bisnes yang kak Z belajar daripada mentor-mentor. Alhamdulillah, terima kasih atas ilmu-ilmunya. Memang membantu sangat bisnes kak Z.

Kak Z masih setia sebagai pengedar sah Shaklee sampai sekarang ni. Jadi cari lah kak Z kalau nak order produk Shaklee ye.

Kak Z juga baru je jadi agen sabun Rose dan sabun Champaca ni. Walaupun jadi agen sabun ni tak sama sistem dengan biz Shaklee, kak Z tetap seronok nak share kebaikannya sebab kak Z juga pengguna yang berpuas hati. Nanti kak Z share ye.

Kak Z agen sabun Rose & Champaca Kuala Pilah. Boleh COD kawasan Kuala Pilah, Bahau dan Senawang. Pos-pos takde 😁. Tapi kak Z boleh tolong carikan agen kawasan anda.

Produk Shaklee pun boleh COD kawasan yang sama dan postage ke seluruh Malaysia.

Eh, nak tau lebih lanjut, whatsapp je la ye. 0136014583.

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

TIPS ELAKKAN OSTEOPOROSIS

Pernahkah kawan-kawan rasa sakit ketika hendak duduk, berdiri, batuk atau mungkin ketika memeluk seseorang?

Jika jawapannya ya, anda perlu lebih berhati-hati kerana mungkin anda salah seorang daripada lebih sejuta rakyat Malaysia yang menderita osteoporosis.

Osteoporosis atau poros tulang adalah sejenis penyakit metabolik di mana tulang mengalami kerapuhan sedikit demi sedikit lalu mengundang kepada risiko retak terutama di bahagian pinggul, tulang belakang dan lengan.

Tulang manusia berterusan melalui proses pembentukan semula. Dua jenis sel terlibat dengan proses ini, osteoblast bertanggungjawab menghasilkan matriks tulang dan pemineralan tulang. Manakala osteoclast untuk menyah tulang.

Jika badan mula menyerap tulang lebih cepat berbanding penghasilan tulang baru, lama kelamaan terdapat penurunan ketumpatan mineral tulang (BMD), lalu osteoporosis berlaku.

Antara rawatan yang biasa digunakan ialah

-ubat antiresoptif, yang mengelakkan tulang daripada retak. Ia mengandungi bisfosfonat (BPs), estrogen analog dan kalsitonin.

-terapi gantian estrogen atau terapi gantian hormon (ERT/ HRT)

-agen pembina tulang untuk membantu osteoporosis teruk. Ia mengandungi hormon paratiriod.

- pakar juga menasihatkan agar liya mengambil suplemen dan ubat khas bagi mengelak masalah ini terutama kepada mereka yang meningkat usia.

Kalsium dan vitamin D adalah bahagian penting dalam terapi osteoporosis dan ia juga mampu mencegah masalah pinggul retak ketika usia tua. Pesakit dinasihatkan mengambil kalsium dan vitamin D di samping BPs untuk mengelakkan risiko hipocalcamea. Nutrisi dan gaya hidup memainkan peranan penting dalam mencegah dan merawat osteoporosis.

sumber : utusan.com.my

Nota kaki : Kak Z makan 4 biji Oztematrix setiap hari bagi mengelakkan osteoporosis. Walaupun mungkun tak dapat elakkan 100peratus tapi sekurang-kurangnya dapat melambatkan prosesnya. Yang penting kita ikhtiar, betul tak?

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

Saturday, August 19, 2017

WINDOW SHOPPING ALAM MAYA

oSmartphone ni memang bijak kan. Kalau kita google sesuatu, contohnya kain pasang ke, handbag ke. Takpun kita window shopping kat Lazada barang make up ke.

Tau-tau je dekat FB keluar iklan benda-benda yang kita browse tu. Contoh semalam, kak Z klik iklan kain pasang kat instagran. Wahhh sepanjang hari ni FB asyik keluar iklan kain pasang je. Daripada taknak beli, dah terpaksa beli πŸ˜‚.

Dah datang mood nak buat baju baru je ni sebab banyak baju dah mengecutπŸ˜…. Mari-mari siapa lagi yang jual kain pasang, kak Z nak cuci mata. Hihihi.
Share:

TIPS KEKAL CERGAS KETIKA BERPANTANG

Tips Kekal Cergas Ketika Berpantang

1. Waktu berpantang, MESTI berbengkung. Lemak kat perut boleh cepat surut. Badan pun rasa lebih tegap.

2. Menyusukan anak selagi boleh. Banyakkan intake air supaya lebih bertenaga dan hilangkan rasa haus.

3. Exercise. Bukan senaman berat-berat. Regangan badan secara ringan pun dah memadai.

4. Banyakkan berehat dan berfikiran positif. Sambil-sambil tu jangan lupa berzikir. Minta pertolongan suami atau ahli keluarga lain sepanjang berpantang.

5. Berpantang betul-betul bagi mengelakkan masalah kesihatan di masa depan. Jangan ambil mudah amalan berpantang.

6. Berurut dengan yang pakar. Badan rasa lebih ringan lepas berurut. Maklumlah, masa mengandung banyak angin dalam badan.

Masa berpantang adalah masa untuk seorang ibu memulihkan kesihatan diri selepas bertarung nyawa untuk melahirkan. Para suami kena lah faham dan menguruskan isteri dengan sebaiknya.

Kalau tak ada masa, upah je confinement service. Siapkan duit je.

Selamat berpantang untuk kawan-kawan yang baru dan bakal bersalin. Semoga dipermudahkan segala urusan ye.

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

Friday, August 18, 2017

CARA NAIKKAN BACAAN PLATLET KETIKA DEMAM DENGGI

Demam denggi adalah sejenis penyakit jangkitan virus yang merebak melalui gigitan nyamuk Aedes aegypti yang telah dijangkiti.

Terdapat empat (4) jenis virus yang boleh menyebabkan demam denggi (DEN 1, DEN 2, DEN 3 dan DEN 4).

Jangkitan oleh salah satu jenis virus akan memberikan imuniti terhadap virus jenis itu sahaja, jika individu tinggal di kawasan jangkitan denggi, mereka boleh di jangkiti lebih dari sekali seumur hidupnya.

GEJALA

-Kebiasaannya demam akan terjadi pada hari ke tiga (3) hingga ke empat belas (14) selepas digigit oleh nyamuk yang dijangkiti, kebiasaannya di antara 4 hingga 7 hari.

-Selalunya ia akan bermula dengan demam kuat yang mengejut, sakit kepala yang teruk/kuat, sakit pada bahagian belakang mata serta otot-otot dan sendi-sendi.

-Ruam merah di kulit juga boleh terjadi.

-Demam ini boleh mencapai suhu 40 – 41 C, dan selalunya akan berlarutan selama 2 hingga 7 hari. Ia juga boleh menyebabkan serangan sawan dikalangan kanak-kanak di bawah umur 6 tahun.

-Sakit teruk pada tulang-tulang, otot-otot dan sendi-sendi.

PENCEGAHAN

Pada masa sekarang tiada vaksin untuk mengubati demam denggi. Walau bagaimanapun usaha-usaha sedang dijalankan untuk menghasilkan vaksin tersebut.

✔Elakkan gigitan nyamuk dengan:
-Gunakan ubat nyamuk.Gunakan kelambu semasa tidur. Gunakan ‘repellent’ jika perlu.

✔Elakkan aktiviti semasa nyamuk aktif menggigit (5.30 pagi-8.00 pagi dan 5.30 petang-8.00 malam).Pakai pakaian berlengan panjang dan seluar panjang apabila keluar daripada rumah.Pasang jaring halus (mosquito mesh) di tingkap dan pintu.

✔Menghapuskan tempat-tempat pembiakan nyamuk:
-Menghapuskan tempat pembiakan nyamuk di sekeliling rumah.
-Musnahkan semua bekas yang boleh menakung air hujan atau lebihan air, terutamanya di besen, tayar lama, bekas bunga, bekas plastik dan tong.
-Jika tidak boleh dimusnahkan, letakkan bahan pembunuh jentik-jentik di bekas tersebut.Kerap tukar air di bekas minuman haiwan peliharaan.

Jika anak anda disyaki mengalami sakit denggi dan dipantau sebagai pesakit luar (tidak dimasukkan ke wad), bawa anak anda segera ke hospital/klinik jika:

-Muntah berlarutan/berpanjangan.
-Sakit perut. Kurang bermaya/sawan.
-Sesak nafas. Pucat/sejuk pada tangan dan kaki.
-Pendarahan: daripada gusi/hidung, muntah darah, najis berdarah dan tanda-tanda merah pada kulit.

sumber : https://buff.ly/2vOObSV

Suplimen cadangan untuk menaikkan bacaan platlet darah untuk pesakit demam denggi ialah Nutriferon. Ini Kak Z share satu testimoni Nutriferon-demam denggi. Semoga memberi maanfaat dan dapat membantu meningkatkan ketahanan badan.

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

PRODUK KECUTKAN BENGKAK TONSIL

TONSILLITIS

“Catarrhal Tonsillitis” akut atau “Superficial Tonsillitis” akut adalah kemerahan pada permukaan tonsil sahaja akibat daripada sakit tekak umum (pharyngitis). Kebanyakkannya disebabkan oleh jangkitan kuman virus.

“Follicular Tonsilitis” akut pula adalah bintik-bintik kuning nanah di atas permukaan tonsil disebabkan jangkitan merebak ke dalam kripta (rongga kecil dan halus di permukaan tonsil).

GEJALA

-Sakit tekak
-Sukar menelan
-Demam panas – 38°C hingga 40°C, seram sejuk dan menggigil
-Sakit telinga – disebabkan oleh “referred pain” (sakit yang berasal di tekak tetapi turut dirasai ditelinga kerana mempunyai saraf yang sama) atau disebabkan oleh komplikasi tonsillitis seperti jangkitan kuman di telinga tengah (Otitis media akut).
-Gejala lain – sakit kepala, lemah tubuh, sakit badan, sembelit, hilang selera makan, sakit perut (limfadenitis mesentrik)

TANDA

-Nafas berbau busuk dan lidah kering bersalut putih
-Lelangit dan anak tekak berwarna merah terang
-Tonsil – merah, bengkak dengan nanah atau membran/selaput putih di permukaan
-Tonsil – membesar, bertemu di garis tengah dan menyempitkan kerongkong. Bengkak (edema) di anak tekak dan lelangit (“parenchymatous tonsillitis”).Kelenjar limfa di leher (“jugulodigastric lymph node”) membesar dan sakit.

RAWATAN

-Berehat
-Minum air secukupnya
-Makan secara sihat
-Melegakan kesakitan
-Meredakan demam

sumber daripada https://buff.ly/2vPaGac

Biasanya kalau MAH ada masalah tonsilitis ni, selain daripada antibiotik dan ubat-ubat yang sesuai, doktor juga cadangkan untuk bagi makan ais krim perisa vanilla (cawan) bagi meredakan merah-merah. Kerapkan bagi minum kosong dan makan sup disebabkan anak-anak jadi kurang selera makan.

Kak Z juga mengambil inisiatif sampingan iaiti beri makan Nutriferon. Nutriferon adalah produk Shaklee yang dihasilkan bertujuan untuk ‘boost’ sistem perlindungan imuniti tubuh – interferon.

Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh tubuh kita untuk melawan virus, sekaligus mengelakkan virus tersebut ‘membiak’ dalam tubuh kita.

Nutriferon dihasilkan daripada ekstrak 4 tumbuhan (biji labu, bunga sunflower, honeysuckle jepun dan biji plantagi) yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Setiap rumah wajib ada Nutriferon tau!

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

Thursday, August 17, 2017

TIPS TANGANI STRESS

Kadang-kadang terasa penat dengan hidup, stress dengan orang sekeliling  dan macam-macam masalah datang. Macam mana nak handle?

Bangun malam, tahajud dan berdoa minta petunjuk daripada Allah.

Saat jatuh, bangun dan kembali kepada Allah.

Saat hebat, sujud dan kembali kepada Allah.

Semoga kita sentiasa dekat dengan-Nya  Amin..

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

PRODUK TURUNKAN KOLESTEROL

Bagaimana seseorang individu boleh mencegah kolesterol tinggi?

Faktor keturunan dan diet mempunyai pengaruh penting terhadap paras HDL, LDL dan total kolesterol seseorang. Diet yang tinggi lemak tepu dan kolesterol meningkatkan paras kolesterol LDL dalam darah. Kebanyakan individu dapat mencegah kolesterol tinggi dengan mengikuti saranan berikut:

✔Berhenti merokok

✔Makan lebih produk susu.

✔Makan makanan berserat tinggi (sayuran, gandum, kekacang dan buah-buahan)
✔Makan makanan rendah lemak (mengelakkan daging merah dan kuning telur) dan karbohidrat rendah (mengelakkan gula ringkas).

✔Menurunkan Berat Badan (Capai Body Mass Index yang optima. Beri tumpuan untuk mengurangkan lemak di perut).

✔Senaman 30 minit sehari, sekurang-kurangnya 5 hari seminggu

✔Makan ubat yang disyorkan oleh doktor. Ubat untuk menurunkan paras kolesterol harus diambil hanya selepas konsultasi doktor.

Salah satu suplimen cadangan untuk menurunkan kolesterol dalam darah ialah VIVIX.

Antioksidan yang terdapat dalam Vivix boleh membantu melindungi sel termasuklah sel pada sekitar bahagian salur darah. Bagi mereka yang mengalami masalah kolesterol yang tinggi adalah disebabkan oleh plak atau kolesterol berlebihan dalam salur darah. Plak ini akan menyumbatkan salur darah anda dan seterusnya menyekat aliran darah.

Jadi, apabila kita mengambil Vivix, salur darah kita akan dilindungi daripada kerosakan. Oleh sebab itu, kolesterol tidak boleh menempel pada salur darah. Ini menjadikan salur darah tersebut tidak tersumbat dan tidak tersekat lagi. Darah akan mengalir dengan lancar.

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

PRODUK KESIHATAN WAJIB UNTUK KAKI TRAVEL!

OSTEMATRIX ni pergi mana-mana pun tak boleh tinggal. Lagi-lagi bila travel. Memang kena bersedia je selalu tambah pula ada anak-anak yang sedang membesar bak johan dan lasak ni.

Lagipun masa travel, duduk dalam kereta lama-lama boleh menyebabkan sakit-sakit belakang, sakit pinggang, kebas2 kaki. Kita perlu jaga keperluan kalsium terutama sekali yang berumur 30 tahun ke atas.

Yang pregnant, menyusu, malah yang mempunyai masalah sengal-sengal badan juga digalakkan untuk mengambil Ostematrix.

Alhamdulillah, Ostematrix setia menjadi peneman kak Z sejak berpantangkan kembar sampai lah sekarang ni.. Ini juga alternatif untuk sumber kalsium memandangkan kak Z memang jenis tak suka minum susu.

Ada yang punya masalah macam kak Z ni? Boleh lah cuba Ostematrix ni. Pasti jatuh cinta. Whatsapp je kak Z kalau nak order ye..

Kak Z
0136014583

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

PERSEDIAAN HAMIL BERMULA SEBELUM BERKAHWIN

Ramai wanita yang tidak mengetahui pengambilan asid folik perlu diambil sebelum mengandung atau hamil lagi untuk membantu pembinaan sel-sel darah merah dan perkembangan bayi didalam kandungan.

Asid Folik dikenali sebagai folat iaitu vitamin B9. Sumber makanan yang terbaik bagi mendapatkan asid folik ialah dari sumber makanan yang diperkaya dengan bijirin. Asid Folik memainkan peranan penting dalam membantu penghasilan sel darah merah dan juga membantu dalam pembentukan tiub saraf bayi (baby neural tube) agar berkembang hingga ke otak dan saraf tunjang bayi dengan baik.

Kecacatan kelahiran biasanya berlaku dalam jangka masa antara 3 hingga 4 minggu di awal kehamilan. Oleh itu pengambilan asid folik sangat penting pada awal kehamilan kita. Kerana pada masa itu asid folik membantu dalam perkembangan otak dan saraf tunjang bayi yang mampu mengelakkan daripada berlakunya kecacatan semasa kelahiran.

Jika kita berjumpa doktor sekalipun pada awal kehamilan kita doktor akan menasihati kita untuk mengambil asid folik dan beberapa vitamin lain untuk membantu mengawal kesihatan ibu dan juga kandungan kita.

Dalam masa 12 minggu pertama tempoh kehamilan, otak dan sistem saraf bayi terbentuk dan mula berkembang. Oleh sebab itu, 12 minggu pertama kehamilan sangat penting untuk para ibu mengambil asid folik setiap hari secara konsisten.

Wanita yang sedang merancang untuk hamil digalakkan untuk mengambil B Complex Shaklee secara konsisten sebagai persediaan untuk hamil. Ini kerana B Complex Shaklee juga mengandungi asid folik yang membantu meningkatkan kesuburan.

Kak Z
0136014583

 #gempakbintang
#fantastic4
Share:

Wednesday, August 16, 2017

WEAR YOUR BRAND

Botol/Shaker/Tumbler Shaklee favourite kak Z. Dulu-dulu Shaklee keluarkan shaker design lama. Lebih sesuai guna di rumah je.


Sekarang dah upgrade sampai macam ni. Lebih trendy dan sesuai dibawa ke mana sahaja  Mesra pengguna gitu.

Boleh buat jadi shaker untuk bancuh ESP, Mealshakes arau Performance. Nak guna sebagai botol air kosong pun boleh je.

Rasa macam classy gitu bila bawa tumbler ni. Yang penting jenama tu. Shaklee. Eksklusif. Limited Edition.

Oh ye, bulan ni ada promosi untuk yang DAFTAR SEBAGAI AHLI dan buat pembelian produk Shaklee sebanyak 100uv, layak untuk membeli tumbler ni dengan diskaun. Bukan warna biru kelabu ni. Tapi warna Coral Orange yang merecik hawau lawa gila tu.

Alang-alang order Shaklee, jadilah ahli sekali. Banyak tawaran hebat menanti tau. Jom jadi ahli dengan Kak Z.

Whatsapp 0136014583. Kita sembang lagi panjang lebar.

#gempakbintang
#fantastic4
#tsunamiturbo
Share:

SUBJEK PALING BEST DI DUNIA

Kak Z ingat lagi cikgu tusyen masa sekolah menengah dulu. Sir Rai namanya. Cikgu pencen yang sangat best.

Sir Rai sempoi je orangnya. Cara beliau mengajar pun simple je tapi sangat menarik. Senang faham. Kaedah yang beliau guna pun mudah.

Dan kak Z mula minat subjek Matematik masa tusyen dengan Sir Rai. Seronok belajar dengan beliau. Bila minat dan seronok, selalu la score. hihihi.

Matematik tu dah jadi sebahagian dalam hidup. Jodoh dengan subjek Matematik ni pun panjang rupanya.

Degree Matematik. DPLI Matematik. Sekarang pun jadi cikgu Matematik. Walaupun mengajar lebih mencabar berbanding belajar, tapi Alhamdulillah ada rezeki kongsi ilmu dengan orang lain.

Kalau Sir Rai buat tusyen untuk cikgu-cikgu, kak Z lah orang pertama yang sign up 😁. Dah lama tak jumpa Sir Rai. Apa khabar lah beliau sekarang?

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

Tuesday, August 15, 2017

KENAPA SHAKLEE LEBIH BAIK DARIPADA PRODUK JENAMA SENDIRI

Lalu satu iklan kat wall akak tadi. Iklan tu promote ajak orang ramai jadi pengasas kosmetik jenama sendiri. Nanti "pengasas produk" ni akan akan dapat produk mengikut pakej dipilih dan juallah dengan nama sendiri kononnya.

Huhuhuhu. Maksudnya kosmetik yang sama, jenamanya lain. Senangnya lahai nak jadi pengasas produk sekarang ni.

Ada landmark study tak? Kajian saintifik? Kelulusan KKM? Huhuhuhu. Banyak benda perlu dipertimbang bila nak buat satu-satu produk ni.

Selamat ke? Bagus ke? Kalau memudaratkan pelanggan macam mana? Tak kisah sebab tak ada nama kilang atau alamat syarikat?

Jangan nak pikir untung je. Senang-senang je nak kaya sedangkan orang lain menderita disebabkan 'produk sendiri' ni.

Bagi kak Z leceh lah. Banyak modal nak dikeluarkan bila nak buat produk sendiri yang betul-betul berkualiti dan terjamin berkesan dan selamat. Ada yang buat produk sendiri yang bagus. Jadi teruskan usaha murni anda.

Kak Z pilih untuk membangun bersama Shaklee. Takyah pening-pening kepala nak pikir. hihihi. Dah tentu proses pembuatan produk ini dijalankan dengan mengikut prosedur yang betul.

Produk dah lama bertapak secara kukuh, cukup berkualiti, sudah menjalani ujian klinikal dan dijamin mengandungi bahan yang selamat, halal dan berkesan.

So, why not? 😊

#gempakbintang
#fantastic4
#tsunamiturbo
Share:

CARA BUANG ANGIN DALAM BADAN

Masalah angin yang terlalu banyak dalam badan boleh menjejaskan kelancaran bekerja yang secara tidak langsung membuatkan seseorang itu tertekan.

Masalah angin dalam badan kebanyakannya berpunca daripada udara yang ditelan dan apabila seseorang dalam keadaan tertekan, mereka lebih kerap menelan udara tanpa disedari.

Masalah ini juga boleh disumbangkan oleh proses penghancuran makanan oleh bakteria di dalam usus besar yang tidak berlaku seperti sepatutnya. Ini bermakna ia mungkin disebabkan gangguan dalam sistem penghadaman.

Cara untuk mengatasi masalah angin dalam badan? Antaranya;

Menukar jenis makanan

Seseorang itu perlu memastikan jenis makanan khusus yang menyebabkan berlakunya masalah angin ini berdasarkan pengalaman. Sekiranya makanan itu dapat dikenal pasti, hindarkan daripada mengambil makanan itu.

Ubata-ubatan

Ubat-ubatan seperti antasid, simethicone dan arang diaktifkan yang boleh didapati di farmasi dapat membantu mengurangkan masalah angin. Selain itu, enzim penghadaman seperti laktase membantu menghadamkan karbohidrat di samping membolehkan seseorang mengambil makanan yang biasanya menghasilkan angin.

Kurangkan menelan udara

Individu yang mengalami masalah sendawa yang kronik dinasihatkan supaya kurang mengambil gula-gula getah dan gula-gula. Anda dinasihatkan supaya mengunyah makanan secara perlahan-lahan dan tidak banyak bercakap ketika makan. Sekiranya pesakit memakai gigi palsu, dinasihatkan supaya berjumpa doktor gigi untuk memastikan ia sesuai dipakai.

Hindara makanan punca angin

Makanan yang mengandungi gula raffinose, fruktosa, laktosa dan sorbitol menghasilkan banyak angin. Raffinose terkandung dalam makanan seperti kacang yang mengandungi banyak gula kompleks manakala bunga kubis, kubis brussel, asparagus, brokoli dan kubis pula mengandungi fruktosa. Laktosa ialah gula semula jadi yang terdapat dalam susu dan makanan mengandungi susu seperti keju dan aiskrim.

Fruktosa banyak terdapat pada bawang, buah pir dan gandum. Ia juga banyak digunakan sebagai pemanis dalam minuman ringan dan jus buah-buahan.

Ubata-ubatan

Selain pengambilan ubat yang sesuai bagi mengurangkan masalah angin sama ada dengan bertemu doktor atau berkunjung ke farmasi terdekat, teknik urutan juga satu daripada kaedah yang dapat membantu anda.

Berurut

Melalui teknik urutan yang betul, angin dalam badan seseorang itu mampu dikeluarkan dan ia akan memberikan kelegaan segera.

Peppermint Ginger Plus

Dengan pengambilannya setiap hari,  membantu dengan cara memberikan keselesaan pada perut dan usus, menghilangkan rasa sebu dan kembung perut dan merangsang perembesan jus gastrik perut agar pencernaan makanan berlaku dengan lebih efisyen.

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

PRODUK BUANG TOKSIN DALAM BADAN

Detoksifikasi adalah proses penyingkiran toksin yang terkumpul dalam tubuh badan kita terutamanya di hati, kolon, ginjal, darah dan sistem limfotik.

Apabila mula mengambil sebarang suplimen, ada yang mengalami suatu jangkamasa penyesuaian. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit, tetapi sebenarnya bukan. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh suplimen, badan megalami penyesuaian dimana proses detoksifikasi bermula.

Pada waktu detoksifikasi, ada kemungkinan kita mengalami pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut kembung, lapar), cirit-birit, kahak berlebihan, kencing keruh, berasa hangat, berpeluh dan lain-lain. Simptom ini berbeza antara individu dan akan berlalu selepas 1 -2 minggu.

Pada waktu penyesuaian badan, minumlah banyak air masak yang bersih, rehat secukupnya dan makan lebih sayuran dan buah-buahan. Selagi mana kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini.

Alfafa Complex dan Herb-lax adalah antara produk Shaklee yang berfungsi sebagai menyahkan toksin dalam badan kita. Jom buang toksin dalam badan kita sekarang. Jangan kumpul racun dalam badan sampai ke tua. Bertindak sekarang!!

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

CARA NAIKKAN HB RENDAH UNTUK IBU HAMIL

Tiga kali pregnant, tiga kali juga lah kak Z mengalami masalah HB rendah. Banyak kali juga lah berulang alik ke klinik bagi memastikan bacaan hemoglobin tu bertambah.

Hb rendah mungkin berpunca daripada

✔Kekurangan Iron – Berlaku bila badan kekurangan zat besi untuk menghasilkan hemoglobin yang mencukupi.  Hemoglobin adalah protein dalam sel darah merah. Ianya mengangkut oksigen daripada paru-paru ke seluruh tubuh badan. Anemia jenis ini paling kerap dihadapi kebanyakan ibu hamil.

✔Kekurangan Asid Folik – Asid Folik adalah sejenis Vitamin B. Tubuh perlukan Asid Folik untuk menghasilkan sel-sel baru, termasuklah sel-sel darah merah yang sihat. Masa hamil, wanita perlukan lebih Asid Folik. Kekurangannya menyebabkan badan tak dapat hasilkan sel darah merah yang mencukupi. Kekurangan Asid Folik juga boleh menyebabkan kecacatan kelahiran seperti spina bifida dan kekurangan berat masa lahir.

Di awal kehamilan, Kak Z mengalami mabuk teruk sampai tak boleh makan apa pun. Asyik muntah je.

Bila dah melepasi fasa mabuk teruk tu, cubalah makan makanan yang membantu menaikkan Hb seperti kerang, sayur hijau dan lain-lain.

Di samping tu, doktor nasihatkan juga ambil suplimen zat besi dan asid folik  Baru lah kak Z start suplimen VITALEA (kaya dengan iron /zat besi) & B COMPLEX(juga mengandungi asid folik) secara konsisten.

Alhamdulillah, bacaan Hb meningkat dari 9 menjadi 11 ke atas. Okay lah tu kan?

Bahaya tau masalah Hb rendah ni. Banyak risiko dan boleh memudaratkan
 ibu dan anak dalam kandungan. Kalau ada masalah Hb rendah jangan ambik mudah. Cepat-cepat cari penyelesaian tau supaya tak menyesal kemudian hari.

Kak Z
0136014583

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

Sunday, August 13, 2017

PRODUK ATASI MASALAH SEMBELIT KETIKA BERPANTANG

Ketika pregnant, bayi dalam kandungan ibu memerlukan kalsium untuk pembentukan tulang dan otot yang kuat. Kalsium penting untu menjaga denyutan jantung dan saraf supaya sentiasa stabil dan berfungsi dengan sempurna.

Ibu yang hamil seeloknya mendapatkan sumber kalsium yang cukup setiap hari kerana kalsium mempunyai banyak kebaikan dalam kesihatan sepanjang kehamilan.

Kepentingan kalsium untuk ibu hamil;
- Untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat.
- Melancarkan peredaran darah dan menjaga kestabilan degup jantung.
- Membentuk otot dan saraf agar berfungsi dengan sempurna.
- Mencegah risiko osteoporosis pada Ibu.
- Mengurangi risiko terjadinya komplikasi di masa kehamilan.

Sumber kalsium boleh didapati daripada susu, produk berasaskan susu dan lain-lain. sila dapatkan nasihat daripada doktor.

Untuk customer yang hamil, kak Z selalu cadangkan OSTEMATRIX sebagai salah satu suplimen wajib sepanjang kehamilan kerana ia juga membantu mengurangkan sakit-sakit pinggang, belakang dan kaki.

Disamping itu, OSTEMATRIX juga membantu mengurangkan masalah sembelit semasa berpantang tau. Sembelit memang biasa terjadi tapi mesti dirawat sebelum menjadi parah menjadi buasir. Lagi seram tau.

Kak Z sendiri juga mengambil Ostematrix ketika pregnant, berpantang sampai lah sepanjang menyusukan anak.

Alhamdulillah, banyak membantu pergerakan menjadi lebih mudah.

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

PETUA HILANGKAN KULIT TERBAKAR AKIBAT PANAS TERIK

Muka sunburn bila selalu sangat kena panas kan? Kadang-kadang sampai jauh sangat tona kulit dari warna sebenar.

Orang kata boleh guna TOMATO untuk kurangkan sunburn. Caranya belah dua tomato tu, lepas tu lumur je kat muka. Jadikan macam mask.

Bila dah kering, cuci la muka. Kalau amalkan dalam seminggu, insya Allah sunburn tu berkurangan.

Itu kalau guna bahan di dapur. Kak Z nak cadangkan juga Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser sebagai salah satu alternatif.

Pencuci muka ni berperanan sebagai mencerahkan kulit. Kalau pakai setiap hari, memang sunburn boleh kurang.

Di samping tu, jangan lupa juga makan Vitamin C dan Vitamin E untuk kesan yang lebih mabeles.

Sunburn pun cepat hilang, kulit pun lebih cantuj menarik tertarik gitu.

Kalau nak cuba, klik di bawah ;

http://kakzjualvitamin.wasap.my/

#gempakbintang
#fantastic4
Share:

Saturday, August 12, 2017

TIPS PEMAKANAN SIHAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA

Kak Z rasa dah tiba masanya kita amalkan pemakanan sihat. Dengan keadaan semasa yang sentiasa mendedahkan diri kita dengan penyakit. Jadi penting tau pemakanan sihat ni.

Kak Z nak kongsikan beberapa tips pemakanan sihat. Mungkin dapat memberi panduan kepada pembaca semua.

 Amalkan pinggan sihat - suku suku separuh
Suku : Nasi, mee, roti, bijirin, produk bijirin atau ubi
Suku ke II: Ikan, Ayam, Daging dan kekacang
Separuh : Buah-buahan dan sayur-sayuran

Boleh google pelbagai menu pinggan sihat ni. Sekurang-kurangnya ada juga idea nak masak dan nak makan apa yang meningkatkan kualiti tahap kesihatan kita kan?

Kurangkan gula dan garam
Memang susah juga bagi yang dah biasa dengan gula dan garam. Tapi kena ingat juga, yang sedap tak semestinya bagus. hihihi. Kurangkan sedikit gula dan garam dalam masakan, lebihkan senyuman gitu. lakukan secara berperingkat.

Elakkan makanan berminyak
Minyak sinonim dengan kolesterol. Kurang lebih baik. Kalau boleh, masak makanan guna air fryer, bagus juga. Memang boleh kurangkan banyak minyak. Jimat pun jimat.

Elakkan makanan berproses
Sosej, makanan dalam tin, makanan sejuk beku dan lain-lain lagi antara contoh makanan berproses. Dah tentu proses pembuatannya melibatkan kandungan bahan kimia yang tinggi bagi menjadikannya tahan lebih lama kan? Wallahualam.

Elakkan makanan segera
Kalau sekali sekala boleh lah. Tapi janganlah jadikannya tabiat sampai tak boleh hidup tanpa makanan segera. Makanan segera anta penyumbang masalah kesihatan rakyat Malaysia. Homemade lebih baik.

Banyakkan minum air kosong & kurangkan air manis
Bila sebut yang manis, mesti kita teringatkan penyakit diabetes. Jadi, sentiasa juga beringat apa kesannya nanti. 

Makanan rebus atau panggang tanpa minyak lebih baik.
Ini cuma cadangan sahaja. Tapi memang betul lebih baik daripada masakan yang berminyak dan banyak perasa ni.

Menukar cara pemakanan yang lebih baik bukan sahaja membantu kita lebih sihat, malah dapat juga menurunkan berat badan. Biar turun berat badan secara sihat dan seimbang gitu. Badan lebih sihat, kehidupan lebih bermakna.

Jom kita ubah! Selamat mencuba tips ni ye!
Share:

CARA MENGATASI MASALAH SEMBELIT

Ada yang ada masalah sembelit? Dah cuba macam-macam tapi tetap tak okay jugak?

Kak Z nak cadangkan beberapa produk untuk membantu mengatasi masalah sembelit ni iaitu Herblax, Ostematrix, Lecithin dan Alfafa Complex.

Macam mana ia berfungsi? Meh kak Z nak cerita sikit.

 HERBLAX 
  • membersihkan najis yang tersekat
  • mempercepatkan proses pembuangan 
  • mengembalikan proses natural bowel movement
  • mengempiskan perut.


OSTEMATRIX 
  • membantu sel menyerap nutrien
  • merangsang detoksifikasi
  • melembutkan najis.

LECITHIN 
  • pelembut najis
  • memecahkan molekul lemak dan minyak yang tersumbat dalam salur usus.

ALFALFA COMPLEX 
  • melegakan sembelit 
  • meningkatkan kesihatan sistem penghadaman. 
  • menyokong kesihatan usus
  • menyahtoksinkan badan 
  • membantu mengurangkan berat badan.


Kalau kawan-kawan ada masalah sembelit yang kronik, boleh cuba produk-produk yang kak Z sebutkan tadi. Nak order dari kak Z pun boleh.

Jangan biarkan masalah sembelit menjadi semakin parah.  Cepat-cepat cari penyelesaian sebelum terlambat.

Klik je link ni http://PuanSeriAzura.wasap.my untuk info lanjut ye.

ATAU;
Whatsapp 0136014583
Whatsapp 0136014583

Share:

Wednesday, August 9, 2017

PELUANG MENJANA PENDAPATAN 4 ANGKA! JOM SERTAI KAMI!

Pejam celik pejam celik, dah sebulan tak update blog.  Haduiiii maafkan kak Z ye. Ada beberapa masalah teknikal yang dihadapi menyebabkan blog ni terperap sebentar.

Now I am back for more. Dengan wajah baru lagi blog kak Z ni. Diharapkan wajah baru ni lebuh memudahkan pembaca untuk membaca blog kak Z dengan relaks.

Sebelum tu, kak Z nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Kedai vitamin kak Z ni sentiasa je buka tau. Takde cuti-cuti. Best kan buat bisnes online ni?

Kak Z selesa buat bisnes Shaklee ni tapi bukanlah bermakna buat santai-santai dan ambil mudah sahaja tau. 

Hari ni kak Z nak ajak kawan-kawan yaang sedang mencari pendapatan sampingan atau tetap, untuk menyertai team kak Z dalam bisnes Shaklee.
Perkara pertama dalam memilih bisnes ialah PEMILIHAN MENTOR. Mentor yang baik akan membawa awak semua menuju kejayaan dunia dan akhirat. Mentor yang sebaliknya? Ishh mohon dijauhkan.

Kak Z nak terangkan kelebihan berbisnes Shaklee dengan group kak Z;

  • COACHING ONE TO ONE
Sekiranya awak serius membina empayar bisnes, kak Z akan bimbing secara personal, one to one.

  • SISTEM DAN SILIBUS TERSUSUN
Kak Z akan bimbing awak melangkah satu persatu, apa yang perlu awak buat untuk bisnes Shaklee.


  • MENTOR YANG BERPENGALAMAN
Kak Z sudah 4 tahun mengamalkan suplimen Shaklee dan berbisnes Shaklee. Kak Z pasti dapat menjawab segala persoalan awak dan sama-sama berlari ke puncak jaya bersama anda.
  • SENTIASA AVAILABLE 24 JAM
Kak Z sentiasa sedia membantu awak di setiap masa yang diperlukan. ONLINE saja-lah. Apa ada hal?
  • MENTOR POSITIF DAN PROAKTIF
Kak Z akan pastikan ahli - ahli group kak Z mendapat info dan tips yang terbaik. Oleh itu, kak Z akan sentiasa gigih berkongsi ilum - ilmu yang kak Z pelajari dengan awak.

  • TUKAR GAYA HIDUP KE ARAH LEBIH POSITIF
Tidak! Tak perlu sewa kereta mewah, tak perlu ambil gambar dengan duit banyak-banyak dan tak perlu buat loan bank. hehehehe, Kak Z nak bantu awak ke arah hidup lebih bermotivasi dan memberikan makna.

Hubungi kak Z dengan kadar segera kerana kak Z sedaang membuka peluang seluas-luasnya kepada semua untuk kak Z bimbing hingga berjaya menjana 4 angka dalam masa 6 bulan! 

Hubungi 013-6014583 sekarang!
Hubungi 013-6014583 sekarang!
Hubungi 013-6014583 sekarang!

Share:

Tuesday, July 18, 2017

SEGELAS ESP SETIAP HARI UNTUK KURUS

Assalammualaikum semua.

Maaf lah lama tak bersiaran. Tapi kak Z masih aktif di FB dan Instagram. 

Kawan-kawan dah pernah minum Energising Soy Protein? Atau lebih dikenali sebagai ESP?

ESP merupakan minuman protein yang mampu membekalkan tenaga berpanjangan dan membuatkan perut rasa kenyang lebih lama.

Kak Z biasa kalau nak cepat, bancuh macam tu je. Plain. Lepas dah bancuh, tapis air tu dengan penapis teh supaya tak rasa kelat paa bahagian serbuk ESP yang tak larut tu.

Minum macam tu je pun sedap tau. Bancuh dengan air sejuk pun sedap. Tekak rasa lega je.

Jom lah try secawan atau segelas. Nak kurangkan selera makan yang melampau tu.

Nak try ESP, boleh roger kak Z ye. Whatsapp je 0136014583 untuk sebarang pertanyaan atau nak order. 

Share:

Wednesday, May 24, 2017

SUSU PERAHAN MAINTAIN 12 OZ WALAUPUN BERPUASA

"Tahun lepas saya breastfeeding anak sepenuhnya. Masa tu baby baru umur setahun. Dah tentu permintaan tinggi.

Time sahur saya minum ESP+PD+Mealshakes+Kurma+Susu.

Memang kenyang dan bertenaga sepanjang hari walaupun bekerja di luar. Saya jaga bazaar Masjid India & kawasan Bukit Bintang masa tu.

Alhamdulillah, set 3 gems sangat membantu. Susu perahan maintain lebih 10-12 oz setiap hari."

-Nor Fahidayu Masran

Untuk info lanjut dan pesanan,
Whatsapp 0136014583
Whatsapp 0136014583
Whatsapp 0136014583
Share:

Tuesday, May 23, 2017

PRODUK UNTUK MEMBANTU WANITA BERPANTANG DENGAN SIHAT

Berpantang dengan ESP Shaklee memang best.

Mempercepatkan luka sembuh, susu badan pun meriah tau.

Kulit pun rasa licin je. Badan rasa bertenaga. Baby pun gebu juga.


Berat badan pun turun dengan cepat. Macam akak ni. Dari 97kg turun ke 65kg!

Wahhh bestnya kan? Banyak juga turunnya lepas bersalin. Masa pantang pun bertenaga.

Ambil SET BERPANTANG termasuk ESP masa berpantang memang rasa lebih cergas.


Whatsapp 0136014583 untuk sebarang pertanyaan.

Whatsapp 0136014583
Whatsapp 0136014583
Whatsapp 0136014583


Share:

Monday, May 22, 2017

TURUN 5 KG DALAM MASA 18 HARI!

Wah!! Turun 5kg dengan ESP?

Kan dah kata, ESP ni boleh membantu rasa kenyang lebih lama. Jadi kuranglah rasa nak makan je kan.

Sebab tu lah boleh turunkan berat badan. Turun 1kg pun dah suka. Lagi lah turun 5 kg, kan?

Boleh je dengan ESP. Whatsapp kak Z ye. Nanti kak Z cerita macam mana nak turunkan berat badan dengan ESP.

ZURA
0136014583
Share:

Saturday, May 20, 2017

PETUA MENJADI WANITA CANTIK


1. Amalkan bangun pagi dan mandi sebelum masuk Azan Subuh.

2. Sebaik bangun tidur, sebelum menggosok gigi, minumlah 1 gelas air putih bersuhu bilik.  Kulum air tegukan pertama di dalam mulut untuk seketika dan bacakan dalam hati Selawat Nabi 3 x, barulah disusuli dengan menghabiskan segelas air tersebut

3.Sewaktu membasuh muka di awal pagi atau setiap kali membasuh muka,tadah air ditapak tangan sambil bacakan Selawat Nabi 3x, hembuskan pada air dan  usapkan air tersebut ke wajah bermula dari dagu menaik ke atas hingga ke dahi,  ulang usapan ini sebanyak 3 x.  Jangan basuh muka bermula dari dahi turun ke dagu kerana ini menyebabkan muka cepat berkedut.

4. Selepas solat Subuh, bacalah Surah Yusuf, kemudian teguk sebanyak 3 kali sahaja air suam, InsyaAllah ia membuatkan wajah awet muda dari usia sebenar.

5. Selepas solat Isya', amalkan baca Al-Fatihah 1 x, Ayatul Qursi 1 x dan surah Al-Waqiah dari ayat 35 hingga 38 sebanyak 7 x, ditiupkan pada segelas air dan niatkan

"Ya Allah perindahkanlah tubuh dan rohku dan perbaikilah hubungan dengan suamiku"

6. Surah Al-Waqiah ayat 35-38 juga elok dibaca di dalam hati sebanyak 3 x sebelum jirusan pertama air ke badan sewaktu mandi

7. Jangan makan bersulam air, sebaiknya minum air kosong 1 gelas 30 minit sebelum makan, dan 30 minit selepas makan

8. Amalkan membaca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah SWT

9. Perbanyakkan Selawat Nabi, sentiasa sedekah senyuman, perbanyakkan solat Tahajud

Amalkan hari-hari....in sha Allah kelihatan 'cantik'.  (C& P).
Share:

Wednesday, May 17, 2017

NIAT DI HATI NAK AWET MUDA. TAK SANGKA LAIN JADINYA

Siapa yang sesuai ambil Vivix? Semua pun amalkan Vivix. Antaranya ialah; 

✔ Mereka yang nak awet muda-
Vivix adalah suplimen anti aging paling power di dunia.

✔ Mereka yang sedang menjalani kimo-
Vivix membantu mengurangkan rasa sakit kesan daripada kimoterapi

✔ Mereka yang ada penyakit diabetes-
Vivix membantu mengurang dan mengawal paras gula dalam darah

✔ Mereka yang ada penyakit darah tinggi-Vivix mengurangkan dan mengawal darah tinggi

✔ Mereka yang ada pentingkan kesihatan-
Vivix adalah suplimen terbaik untuk kesihatan optimum

Niat di hati nak awet muda. Tapi tak sangka lain jadinya. Jadi semakin sihat pula. Badan pun bertenaga macam orang muda.

Hanya yang terbaik untuk anda. Dapatkan sekarang tau..

Zura
0136014583
Share:

Monday, May 15, 2017

Saturday, May 13, 2017

5 TIPS AWET MUDA & CANTIK

"Kak Bedah ni nampak muda lah. tak macam orang umur 50 tahun. Ingatkan baru 38 tahun"

Wowww! Siapa tak suka bila orang cakap macam tu, kan? Macaam mana nak nampak muda ye? Ada orang tu memang baby-faced sampai orang tak sangka dah banyak umurnya.

Kak Z nak share la tips sikit. Tips Nampak muda dari usia. Tips Awet Muda la maksudnya.

  • JAGA KEBERSIHAN GIGI - Aik? kenapa gigi pula? Haa biasanya, bila seseorang tu senyum nampak gigi tu manis kan? Lebih-lebih bila gigi tu bersih. Senyuman menawan menjadikan kita nampak lebih muda. Rajin-rajinkan senyum dan jaga gigi ye.
  • AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT - Setiap hari luangkan masa untuk bersenam. Sekadar berjalan kaki di halaman rumah selama 20 minit pun dah cukup. Kak Z selalu tengok makcik-makcik yang selalu jogging di taman rekreasi tempat kak Z memang nampak kuat dan bertenaga je.
  • BERHENTI MEROKOK- Kak Z tak nampak lah apa faedahnya merokok ni. Banyak sangat kesan negatifnya. Merokok menjadikan kulit seseorang tu berkedut dan nampak tua. Penyakit-penyakit lain pun lagi lah mudah menyerang sebab banyak sangat racun (nikotin) dalam badan.
  • KURANGKAN TEKANAN - Ah susah juga bab ini kan. Siapa tak pernah rasa tekanan dalam hidup. Tekanan di tempat kerja, masalah rumahtangga dan macam-macam lagi. Macam mana nak kurangkan tekanan? Kembali lah kepada Pencipta. Minta pada DIA agar kita sentiasa hidup tenang dan mampu menghadapi tekanan dengan baik
  • MINUMLAH ANGGUR, SECARA TERATUR - Menurut Dr. Oz, wain merah memberikan manfaat kepada kesihatan kerana terdapat resveratrol yang mengandungi kadar antioksidan yang tinggi daripada kulit anggur. Eh, tapi kalau orang Islam, mana boleh minum wain? Kau dah gila? hehehe. Sebenarnya kita ada alternatif lain iaitu VIVIX. 
Vivix mengandungi kadar resveratrol yang tinggi yaang membantu melambatkan penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlit dan mengurangkan berat badan.

Sebab tu orang yang mengamalkan VIVIX selalu mengadu yang kulit mereka semakin cantik dan berseri. Anak-anak yang hadiahkan Vivix kepada ibu bapa mereka pun bagitahu yang ibu bapa mereka nampak muda lepas amalkan Vivix. 

Sesiapa yang rasa kulitnya kusam dan seperti nampak lebih berusia berbanding umur sebenar, Kak Z syorkan minum sesudu Vivix setiap pagi. Nak kan hasilnya yang lebih WOW, ambil sekali Shaklee Collagen Powder. 

Anda layak mendapatkan keahlian PERCUMA apabila membeli 2 botol Vivix. Baca di sini untuk manfaat VIVIX selain antia penuaan.  

Sebarang pertanyaan atau pesanan, boleh hubungi Kak Z di talian 013-6014583. Terima kasih.

Share:

Wednesday, May 10, 2017

TIPS KULIT CANTIK MENJELANG HARI RAYA

Anda ada masalah kulit? Set Kulit Cantik Shaklee boleh mebantu. Ada Vita-E Complex, Vita-C & B-Complex dalam set ini.

Fungsi vitamin dalam Set Kulit Cantik Shaklee ini :

Vita-E Complex ;
-menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
-melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
-menjaga kelembapan kulit

Vita-C ;
-sbg antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sbgnya
-merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit
- mencerahkan kulit

Vitamin B Complex ;
-sebagai pelembab
-Mencegah pigmentasi
-melambatkan tanda penuaan
-mengubati jerawat

Kombinasi ketiga-tiga vitamin di atas dpt menghasilkan ;
-mengurangkan kedutan & garis halus
-mencegah penuaan
-mencerahkan kulit
-mengurangkan parut jerawat-
-menjaga kulit dari sinaran UV

Untuk kesan yang lebih baik, boleh juga ambil ESP atau Collagen Powder Shaklee... Anda boleh hubungi kak Z untuk pertanyaan &konsultasi tentang produk yang sesuai untuk masalah kulit anda.. Inshaa Allah kak Z akan berusaha untuk membantu anda.

ZURA 

0136014583
Share:

Tuesday, May 9, 2017

RAHSIA KULIT CERAH BERSERI

TESTIMONI :AZLINDA ISMAIL

[KULIT WAJAH CERAH BERSERI SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEE]

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Azlinda binti Ismail, pengguna tegar Shaklee dari beberapa tahun yang lalu.

Dulu saya sangat skeptikal nak amalkan Vivix, sebab saya tak ada sebarang penyakit dan rasa tak perlu untuk ambilnya. Saya hanya pastikan ibu saya ambil Vivix setiap hari. Sehinggalah apabila saya melihat perubahan nyata pada ibu saya, saya mula berkongsi botol Vivix dengan beliau.

Saya amalkan sekali dengan Sustained Release Vita-C dan Vitamin E Complex. Alhamdulillah, kulit saya nyata lebih moist dan tidak terlalu kering seperti dahulu. Tumit yang merekah teruk kini semakin halus dan mulus.

Lebih menyeronokkan, berat statik yang saya alami semakin menampakkan penurunan apabila lebih konsisten mengambil Vivix.

Tak sia-sia saya amalkan Vivix walaupun saya rasa saya sihat. InsyaAllah, saya mahu diri saya lebih sihat di hari-hari tua saya nanti, dan akan teruskan pengambilan suplemen yang terbaik.

Credit to : FB Page Supermom Shaklee Story
Share:

Monday, May 8, 2017

SHAKLEE RUBBERMAID LUNCH BOX & SALAD-TO-GO

Untunglah siapa yang mendaftar keahlian Shaklee sepanjang bulan Mei ni.

Buat belian 100uv dan mendaftar keahlian, boleh beli Shaklee Rubbermaid Lunch Box dengan 49% diskaun tau.

Eksklusif tau! Hanya untuk yang mendaftar bulan ni je. Kalau Shaklee punya merchandise, bukan kualiti biasa-biasa tau.

Meh la ramai-ramai berdaftar dengan Kak Z bulan ni dan dapatkan koleksi Rubbermaid Lunch Box u ols sekarang!

Alamak! Yang ni apa pula? Comel gila Salad-To-Go Container ni. Mesti seronok nak isi healthy meal dalam bekas ni, kan?

Bawa bekal yang sihat-sihat pun best juga kan? Semangat lah nak mulakan eat healthy ni.

Macam mana nak dapatkannya? Purchase with purchase (belian atas belian) Set Detox dan anda berpeluang untuk beli container ni.  Dengan harga yang lebih murah pula tu.

Promosi sepanjang bulan Mei je tau. Cepat-cepat ambil peluang ni ye!
Jom mendaftar keahlian dengan kak Z dan dapatkan merchandise eksklusif dari Shaklee dengan harga jimat!

Zura
0136014583


Share:

Sunday, May 7, 2017

Saturday, May 6, 2017

PUNCA WANITA NAMPAK TUA DARI USIA SEBENAR

[20 PUNCA WANITA NAMPAK TUA DARI USIA SEBENAR]

1. Tekanan di tempat kerja dan di rumah.
2. Malas bersenam
3. Suka makan makanan segera
4. Kurang minuk air kosong
5. Suka tidur lewat malam
6. Terlebih makan karbohidrat
7. Terlebih tidur
8. Tak suka makan suplimen
9. Tak berpantang selepas bersalin dengan betul
10. Masalah sembelit
11. Banyak berfikir
12. Suka makan lewat malam
13. Banyak minum air berkafein
14. Kurang rehat
15. Tidak mencuci muka dengan betul
16. Suka tidur dengan make up di muka
17. Tak suka makan buah dan sayur
18. Diet tak seimbang
19. Suka makan makanan bergorwng dan berminyak
20. Kerap kena matahari

Ada tak benda-benda yang kita selalu buat tersenarai dalam list di bawah ni?

Kalau tak ada, bagus lah. Kalau ada? (Kak Z pun terasa πŸ˜‚πŸ˜‚)

Mungkin dah tiba masa kita betulkan yang biasa dan biasakan yang betul.

Tak salah jadi tua. Tapi bila nampak tua dari usia sebenar, sedihhhhh 😭😭

Nak tak nampak 25 tahun lebih muda? Jawapannya ialah Vivix lah. Ambil bersama dengan Collage Powder, memang terbaik dan memukau hasilnya.


Vivix merupakan suplimen anti penuaan yang powerful dan merupakan produk Shaklee paling laris di pasaran.

Harga sebotol Vivix ialah RM503. Nak dapatkannya dengan harga ahli? Kena la berdaftar sebagai ahli Shaklee dengan saya dulu.

Hubungi saya ye. 0136014583



Share:

Friday, May 5, 2017

TIPS PENYUSUAN UNTUK IBU BEKERJA


[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.

Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten.

Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.

Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.

Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.

Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.

Credit to : FB Page Supermom Shaklee Story
Share:

Thursday, May 4, 2017

JAMU MODEN UNTUK WANITA


Haaa..ni lah rupanya jamu moden yang kak Z maksudkan. Alfafa Complex. Ni vitamin wajib kak Z setiap hari selepas je bersalin.. Bagus utk mengelakkan sembelit, menggalakkan susu badan dan memberi tenaga juga..bonus jugak utk merapatkan keintiman wanita..hihihi... Okey, jom kita baca serba sedikit info pasal alfafa ni dan fungsi2 dia.. :')
Alfafa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi  yang mana kebanyakannya tidak terdapat dalam buah – buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengna protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfafa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Fungsi Alfafa?
-Mencuci hati, darah dan usus
-Menghilangkan toksin dari badan
-Membersihkan hati, kolon, darah
-Mencantikkan kulit dan otot
-Menghapuskan lemak
-Mengurangkan kolestrol
-Mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi
-Memperbaiki masalah saluran penghadaman
-Mengatasi masalah kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis
-Mengatasi masalah sembelit
-Melawan alahan
-Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut
-Menyingkirkan lemak dan kolestrol
-Melawan tumor
-Memperbaiki sel – sel kanser
-Melegakan keletihan
-Mencegah dan merawat atritis
-Detoksifikasi
-Menegangkan kulit
-Merapatkan keintiman wanita
-Melegakan sakit sendi dan belakang
-Merawat asma
-Mencuci buang pinggang dab merawat kencing kotor
-Merawat masalah keputihan pada wanita
-Membesar dan menegangkan payudara
-Memulihkan urat selepas bersalin
-Meningkatkan stamina seorang suami
-Membuang angin dalam badan

Untuk kesihatan berpanjangan : 2 kali sehari – 10 biji setiap pengambilan.
Terdapat 2 saiz, large (700 tablets), small (330 tablets)



Dapatkannya sekarang dari kak Z ye.

Zura
0136014583
Share:

Wednesday, May 3, 2017

CARA ATASI MASALAH SEMBELIT DI KALANGAN IBU MENGANDUNG


Anda ibu hamil yang ada masalah penghadaman? Sembelit ? Terpaksa duduk dalam tandas sampai berjam-jam tapi 'hasil' tak ada langsung? Memang seksa rasanya kan? Dah lah perut tak selesa, susah pula nak membuang. Arghhhh.. stressss!!

Jangan bimbang. Atasinya dengan OSTEMATRIX. Apa yang bagus sangat tentang OSTEMATRIX ni ye?

Formula nya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati (wow!). Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.

Selaim menguatkan tulang, memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, Ostematrix juga membantu mengurangkan sembelit. Ostematrix sememangnya sesuai dan selamat untuk ibu hamil yang ada masalah sembelit tau.

Masalah sembelit hanya akan menyebabkan kehidupan seharian kita terganggu. Masa untuk keluarga pun akan jadi terhad akibat rasa tak selesa. Boleh menjejaskan emosi juga. Dah lah emosi ibu mengandung selalu berubah kan?

Jadi, atasinya segera dengan Ostematrix. Pengambilan 2-4 biji sehari sudah mencukupi keperluan ibu hamil. Bukan sahaj baik untuk ibu, malahan baik untuk baby dalam kandungan juga. Dan jangan abaikan pengambilan air secukupnya.

Anda mahu mencuba Ostematrix? Kak Z memang syorkan Ostematrix kepada anda kerana bukan sahaja membantu untuk melawas, tapi juga membekalkan sumber kalsium kepada anda.

Hanya SMS/WHATSAPP "OSTEMATRIX" ke nombor 013-6014583.

Kak Z akan segera menjawab SMS/WHATSAPP anda. Hubungi kak Z sekarang, jangan lengah-lengah lagi tau. Salam sayang.

ZURA
013-6014583
Share:

Tuesday, May 2, 2017

RESEPI SOYA ESP YANG SEDAP DAN MENYELERAKAN

Hai kawan-kawan penggemar ESP. U ols biasa bancuh ESP dengan apa ye? Kak Z suka minum plain je bila nak cepat. Kalau sempat, kak Z bancuh dengan milo.

Hari ni kak Z nak share beberapa resepi ESP yang sedap lagi menyelerakan untuk kawan-kawan semua. Semoga perkongsian kali ni memberikan idea kepada kawan-kawan.


















Best kan resepi-resepi di atas. U ols patut cuba tau.

Apa? Takde ESP? Boleh lah dapatkan daripada kak Z ye. 

ESP membantu membekalkan tenaga berpanjangan dan menjadikan kita kenyang lebih lama. Sesuai untuk mereka yang sedang berusaha mengurangkan berat badan. Sesuai juga untuk diminum ketika bersahur dan berbuka puasa di bulan Ramadhan nanti.

Selain dari itu, ESP membantu mencantikkan kulit, memudarkan parut dan menjadikan kulit yang kusam kembali berseri-seri.

Boleh dapatkan ESP daripada kak Z sekarang ye. Sementara stok masih ada.

ZURA
0136014583

Share:

Saya Azura

Bonjour & Welcome

Saya ibu kepada 3 orang putera dan seorang puteri. Menyertai Shaklee sejak tahun 2013 dan berada dalam rank Supervisor. Saya bersedia memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda..

Follow Azura

Paling diminati

Google+ Followers