Search This Blog

Thursday, April 27, 2017

KENAPA BISNES SHAKLEE LAIN DARIPADA YANG LAIN?

Kenapa bisnes Shaklee memang the best???

1. UNTUNG RUNCIT
✔  Ahli beli harga ahli
 ✔Jualan harga runcit
✔  Untung runcit sehingga 20% mengikut produk

2. BONUS
✔ Bonus bulanan masuk akaun setiap 15 hb tanpa fail.
✔ Jumlah bonus bergantung pada jualan kumpulan dan jualan sendiri

3. FREE VVIP TRIP melancong fully sponsored local dan international bagi yang memenuhi syarat kelayakan.

✔ free ticket, free makan, free hotel, free transport, layanan VIP exclusive
✔ berpeluang bawa pasangan, anak anak atau ibu bapa
✔ hanya bawa baju, bawa badan, bawa senyuman utk bergambar.

4. Peluang untuk mendapat bonus kereta
jika memenuhi syarat kelayakan car bonus program. Boleh beli apa saja kereta idaman

5. Marketing guna media sosial. blog, Facebook, Instagram dan Whatsapp
Mudah sebab tidak perlu keluar rumah untuk buat sales.

Konsep dropship. Ada order dari customer kita oder saja dengan Shaklee Online. Mudah kan.

6. Leader akan ajar buat marketing
kita perlu buat apa yang dah diajar.
Siapa rajin ikut apa yang mentor ajar, sales dan group akan berkembang dengan jayanya

7. Yuran keahlian hanya RM79.50 untuk setahun, renewal tahunan tahun hadapan RM30

MLM Shaklee memang lain dari MLM yang lain

Jom kita berbiz Shaklee!

ZURA
0136014583

Tuesday, April 25, 2017

SUPLIMEN ANTI TEKANAN UNTUK PARA GURU

Kak Z amat memahami kerjaya seorang guru. Tak pelik sebenarnya bila seorang guru mengalami tekanan darah tinggi.
Kerjaya yang menuntut seseorang tu sentiasa bersabar. Tak kurang juga perlu melakukan tugas perkeranian yang menyebabkan guru-guru tertekan sehingga mengalami masalah kesihatan.

Sekiranya terdapat tanda-tanda keadaan diri yang mulai mengalami tekanan darah tinggi atau rendah, dapatkan bantuan.

Kawal pemakanan, kawal diri dari terlalu tertekan, bersenam dan banyakkan berehat. Satu lagi, dapatkan suplimen yang membantu mengawal dan mengurangkan tekanan dalam diri.

Di sini kak Z nak memperkenalkan satu suplimen yang membantu mengurangkan tekanan dan mencegah dari penyakit kronik.

Ini lah Vivix, suplimen anti penuaan yang menjadikan anda lebih muda dan sihat. Bila sihat, kuranglah rasa tekanan tu. Penyakit kronik pun menjauhkan diri.




Alhamdulillah Vivix memberikan sinar harapan untuk guru masa kini.

Kalau ada cikgu-cikgu yang nak cuba Vivix, boleh hubungi kak Z ye.

ZURA
0136014583

Monday, April 24, 2017

SKINCARE YANG BEBAS DARI SEGALA BAHAN KIMIA BERBAHAYA

Heboh orang memperkatakan tentang krim kilo. Alah.. skincare yang boleh dibeli secara pukal dan dipack semula dalam botol pilihan, ditampal pelekat jenama sendiri lalu dijual kepada orang ramai.

Mudah kan nak jadi pengasas produk? Tanpa melalui ujian klinikal, tanpa pengetahuan asas. Hanya keluarkan modal yang sedikit tapi mampu mengaut keuntungan berlipat kali ganda?

Macam mana dengan kesan sampingan terhadap pengguna? Sendiri tanggung lah.

Sungguh kak Z rasa sedih dengan mangsa-mangsa kosmetik berbahaya macam ni. Kesian. Hanya sebab tertarik dengan iklan dan harga yang murah, habis rosak binasa kulit muka.

Kak Z nasihatkan agar kawan-kawan kak Z selidik dulu latar belakang sesuatu produk sebelum menggunakannya.

Pastikan tak de hidrokuinon, paraben dan merkuri dalam kandungannya. Pastikan juga ada kelulusan KKM dan telah menjalani ujian klinikal.

Pilihan kak Z? Pastilah produk yang selamat dan diyakini tiada bahan terlarang iaitu Nutriwhite by Shaklee. Ada kak Z kongsikan sebelum ni.

Meh kak Z kongsikan testimoni pengguna yang berpuas hati dengan skincare Nutriwhite ni.






Untuk sebarang pertanyaan dan pesanan, sila hubungi kak Z ye.

ZURA
0136014583

Sunday, April 23, 2017

TIPS MENANGANI ANAK MENGAMUK DI TEMPAT AWAM

Sempat juga tadi bawak anak-anak tengok movie BABY BOSS di pawagam. Seronok cerita ni. Anak-anak suka.

Lepas je ambil gambar ni, Aysar mula TANTRUM. Sebab dia nak tengok movie ni lagi sekali. Lalu pula kat play area berbayar, tantrum pula nak main kat situ. 😅

Biasa kan anak-anak kita ni tantrum atau meragam di tempat awam? Macam mana ka2an-kawan handle?

Kak Z ikut mood juga. Kalau benda yang dia nak munasabah, ada masa dan tak membazir, boleh lah dilayan.

Tapi kalau timing tak kena, benda yang dia nak tu mahal, tak kuasa la dik non, kak Z nak layan. So macam mana?

Masa Aysar meronta-ronta tak nak didukung tadi, walid dia lah yang take over sebab Aysar punya tenaga mengatasi kemampuan ummi. 😂

Masuk dalam kereta, kak Z peluk Aysar tapi tak jalan juga. Biarkan je la dia melalak sambil tukar topik untuk alihkan perhatian dia.

Lepas beberapa topik, akhirnya dengan automatiknya dia berhenti menangis dan mula bercerita tentang topik yang dibangkitkan tadi.

Akhirnya, kes selesai tanpa pertumpahan darah. Hihihihi.

Cara terbaik untuk melayan anak yang sedang mengamuk adalah dengan cara TIDAK MELAYAN. Biarkan dia mengamuk selagi tidak memudaratkan dirinya dan orang lain.

Ambil masa supaya anda dan anak dapat bertenang. Alihkan perhatian anak dari punca dia mengamuk.

Bila dah okay, berikan PUJIAN seperti, "adik anak yang baik kan? Ibu sayang adik" Contoh..

Mak-mak kena pandai lah susun strategi menangani anak2 yang bijak ni. Jangan biarkan minda kita dikuasai oleh makhluk kecil ni. Hahahaha..

PRODUK KESIHATAN YANG MENURUNKAN PARAS GULA DALAM BADAN


Kak Z amat memahami kerjaya seorang guru. Tak pelik sebenarnya bila seorang guru memgalami tekanan darah tinggi.

Kerjaya yang menuntut seeorang tu sentiasa bersabar. Tak kurang juga perlj melakukan tugas perkeranian yang menyebabkan streas tak lari dari seorang guru 

Sekirany terdapat tanda-tanda keadaan diri yang mulai mengalami tekanan darah tinggi atau rendah, dapatkan bantuan.

Kawal pemakanan, kawal diri dari terlalu tertekan, bersenama dan banyakkan berehat. Salah satu lagi, dapatkan suplimen yang membantu mengawal paras gula dalam darah.

Macam Cikgu ni, BP kembali normal,  kolesterol turun dan jeragat semakin pudar. Tidak memudaratkan kerana produk Shaklee menjalani ujian klinikal dan landmark study untuk menguji keberkesanannya. 

Alhamdulillah ESP memberikan sinar harapan untuk guru masa kini. 

Friday, April 21, 2017

PENCUCI MUKA BERASASKAN BAHAN SEMULAJADI UNTUK SEISI KELUARGA

Abah pun guna Nutriwhite Cleanser!
===========================


Nak cerita sikit macam mana Abah saya yang berumur 62 tahun ni suka sangat dengan pencuci muka Nutriwhite tu.

Masa berpantang Ainur tahun 2014 saya memang guna bilik air dalam bilik Abah. Senang sebab ada heater. Maka angkut la toiletries ke sana.

Satu hari tu Abah suruh orderkan pencuci muka tu sebab rasa bersih muka lepas cuci dia kata. Hilang daki dan kotoran hitam duduk lama di kebun. Abah saya ni memang sangat jaga penampilan, jangan tak tau. Sampai sekarang setia dengan pencuci muka nan satu tu je.

Lagi dia suka sebab pakai sikit je, tak payah picit banyak. Jimat. Berapa kali dah dia bising kalau cepat habis tu mesti adik-adik pakai dia punya bila diaorang punya habis. Hahaha

Saya pun sekarang bila balik rumah Abah kalau lupa bawa balik pencuci muka tak risau sangat. 'Pinjam' sikit Abah punya. Bertuah kan satu family pakai pencuci muka berasaskan bahan semulajadi ni?

Credit to : Riza Afzan Asri

Thursday, April 20, 2017

CARA MENGAWAL PARAS GULA KETIKA MENGANDUNG

Setiap kali pergi check up kesihatan anak di Klinik Kesihatan, kak Z selalu tengok senarai nama ibu hamil yang ada GDM. Ramai juga ibu pregnant yang ada masalah GDM ni.

Apa tu GDM? GDM ialah gestational diabetes mellitus atau dalam nahasa melayunya, diabetes gestasi. Diabetes gestasi ialah kencing manis (diabetes) yang dialami ketika mengandung.

Diabetes akan berlaku apabila badan tidak boleh menghasilkan sejenis hormon iaitu insulin, dengan secukupnya. Insulin dihasilkan oleh pankreas dan berfungsi untuk mengawal jumlah gula dalam darah dan menyimpan gula yang tidak diperlukan dengan segera.

Semasa kehamilan, badan kita akan menghasilkan lebih insulin untuk memenuhi keperluan bayi, terutamanya ketika pertengahan kehamilan. Jika badan tidak boleh menyediakan insulin tambahan , kita akan mempunyai terlalu banyak gula dalam darah dan akan menyebabkan menghidap diabetes gestasi.

Diabetes ketika hamil boleh menyebabkan fizikal anak yang besar dan akan menyebabkan kesukaran ketika melahirkan. Adakalanya, kelahiran secara pembedahan (caesarian) akan dilaksanakan.

Selain itu, kehamilan dengan secara diabetes boleh cenderung menyebabkan anak mendapat penyakit diabetes atau obesiti.

Kita boleh mengurangkan risiko menghidap GDM dengan cara ;
- mengamalkan diet seimbang
- bersenam dengan cara selamat
- mengawal peningkatan berat badan
- berhenti merokok
Anda boleh mengurangkan risiko menghidap diabetes gestasi dengan cara:

ESP sesuai diamalkan sepanjang kehamilan bagi mengawal paras gula dalam darah. ESP yang mempunyai indeks glisemik rendah memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan kita.



Minum 2 gelas ESP setiap hari sepanjang kehamilan dapat menjadikan badan lebih bertenaga, kulit lebih cantik dan sihat.

Ibu-ibu kalau nak dapatkan ESP, boleh hubungi saya ye..

ZURA
0136014583

Tuesday, April 18, 2017

TIPS PENYUSUAN IBU BEKERJA

Assalam semua..

Kak Z ada seorang anak yang berumur 1 tahun 7 bulan. Setiap hari akan minum 3 botol susu formula di rumah pengasuh dan 2 botol di rumah sendiri.

Tapi balik je dari rumah pengasuh, dia akan minta kak Z baring dalam bilik sebab dia nak menyusu badan. Malam sebelum tidur pun menyusu badan.

Walaupun kekerapan menyusu badan sedikit je, tapi cukup untuk membuatkan kak Z risau. Risau kalau tak ada susu badan dan dia tak nak mengempeng lagi sebab takde susu lagi. Agak syahdu juga memikirkan dia tak nak menyusu lagi

Untuk pengetahuan korang, kak Z dah lama berhenti mengepan disebabkan tak dapat mengurus jadual dengan baik. Tapi masih bersyukur sebab anak masih lagi nak demand dan supply masih ada.

Tapi beberapa bulan yang lepas, hati rasa gusar sebab susu badan macam makin segan nak keluar banyak-banyak. Belum bersedia nak wean off. Masih suka feeling menyusu anak.

Baru je beberapa hari kak Z konsisten minum ESP secawan pagi dan secawan malam. Memang niat nak maintain pengeluaran susu badan selain untuk masalah kulit kusam.

Percaya tak? Semalam baju kak Z basah dek susu. Situasi yang sama macam wakyu berpantang bila susu badan membasahi baju sebab terlalu banyak.

Alhamdulillah, syukur. Walaupun tak la semeriah masa berpantang dulu, tapi perasaan tu sama. Rasa bahagia sebab dapat menyusukan anak. 

ESP memang membantu ibu-ibu yang ada masalah macam kak Z. Selagi ada peluang nak dakap anak yang menyusu ni, ambillah. Jangan lepaskan peluang yang takkan dapat bila anak2 dah besar.
Salah satu testimoni ESP

Kak Z memang cadangkan ESP untuk yang sedang berusaha untuk hamil,ibu hamil, inu berpantang dan ibu menyusu. Pendek kata memang sesuai untuk semua ibu di Malaysia.

Kalau korang nak buat pesanan, boleh whatsapp je kat kak Z. 

ZURA
0136014583

Monday, April 17, 2017

PENGEDAR SAH SHAKLEE TERBAIK KUALA PILAH & SELURUH MALAYSIA

Assalam semua.. hai! Saya lah pengedar sah Shaklee Negeri Sembilan.. KAK Z!!

Anda berminat untuk memdapatkan suplimen shaklee? Cari lah kak Z. Nak jadi ahli Shaklee? Cari lah kak.. Nak berbisnes shaklee? Cari kak z juga.

Kak Z akak membantu anda mdapatkan suplimen yang sesuai untuk anda.

Penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia.

Cash On Delivery (COD) di seluruh kawasan Kuala Pilah, Bahau & Senawang.

Mohon call/sms/whatsapp 0136014583 untuk info dan pesanan.

Sunday, April 16, 2017

TIPS PUASA GANTI UNTUK IBU MENYUSU

Tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan kan? Tak sabar rasanya. Ibu-ibu dah ganti puasa tahun lepas ke? Kak Z alhamdulillah dah selesai. 

Kali ni nak share tips berpuasa bagi ibu terutama sekali untuk ibu yang menyusu. Normalnya bagi ibu menyusu, cepat haus kan? Air dalam badan selalu berkurangan sebab berkongsi dengan si manja. Kak Z masa puasa ganti memang rasa haus sangat. Lapar tu boleh control lagi. Kalau haus tu rasa rimas je sebab panas tapi tak boleh minum air.

Okay, ini tips kak Z. Semoga memberikan manfaat kepada kaum ibu menyusu.

BERSAHUR

+Setiap kali sahur, kak Z pastikan minum air kosong sekurang-kurangnya sebotol 0.5 - 1 liter
+Makan sedikit sebagai alas perut
+teruskan ambil supplemen. Tak lupa juga  minum ESP dan makan Vita C Plus & B Complex
+kak Z dah tak.mengepam tapi sebaik je ambil anak dari pengasuh, memang terus direct feeding.

BERBUKA PUASA

+jangan makan terlalu banyak ketika berbuka. Nanti penat pulak sampai terburn solat maghrib..hehehe..
+minum air kosong sekurang-kurangnya 1 liter bagi mengelakkan dehidrasi
+ambil Alfafa Complex untuk mengekalkan pengeluaran susu badan
+teruskan menyusu anak

Waktu sahur dan berbuka puasa, jangan pandang ringan terhadap intake air anda tau. Selain untuk bagi kepada anak, minum air yang banyak juga membantu menyekat selera anda untuk makan lebih banyak.. Hihihi..

Set menyusu Shaklee pun jangan diabaikan pengambilannya tau.. :-)

Selamat berpuasa ganti dan selamat menyambut kehadiran bulan Ramadhan yang dinanti.

Saturday, April 15, 2017

CARA MERAWAT MASALAH KEMATU ATAU KETUAT

Sejak kebelakangan ni, kak Z selalu rasa sakit-sakit di tapak kaki.. bila check, kelihatan ada bahagian tapak kaki yang keras kulitnya. Bila search di internet, memang confirm kaki kak Z ada ketuat..

Huhuhu... rasa sakit bila pakai kasut sarung. Berdiri lama pun sakit juga. Jadi kak Z pun jumpa doktor untuk dapatkan kepastian dan nasihat. Doktor cadangkan kak Z sapu bahagian ketuat tu dengan sejenis ubat tapi bukan sapu gitu je tau. Ini caranya;

1. Mula-mula bersihkan kaki dengan air suam dan lap kering-kering

2. Gosokkan bahagian ketuat tu dengan batu pumice yang kasar ataupun alat manicure untuk mengikis lapisan ketuat tu.

3. Sapukan ubat yang doktor dah preskripkan tu. Kak Z guna ubat brand Ellgy. Sapu di bahagian ketuat tu je. Jangan kena bahagian lain. 

4. Dah siap sapu ubat, tampalkan plaster (handy plus) kat bahagian yang dah disapu ubat tu.

Biasanya kak Z apply ubat ni sebelum tidur. Siang kalau kat rumah jarang guna. Kalau keluar rumah baru apply sebab pakai stokin. So terlindung la kaki tu dari segala kekotoran atau basah.

Alhamdulillah, dah semakin kurang lah kesan ketuat tu. Selain dari apply Ellgy ni, kak Z minum ESP juga untuk supaya tapak kaki lebih lembut dan ketuat tu akan cepat lah berkurang, insya Allah..

Kalau kawan-kawan ada masalah yang sama dengan Kak Z, boleh lah cuba cara kak Z ni ye..

Ellgy atau ubat sapu macam tu boleh cari di farmasi. Nak ESP? Cari kak Z... 

ZURA
0136014583

Friday, April 14, 2017

TIPS LATIH ANAK KE TANDAS

Seminggu cuti sekolah yang lepas, berjaya juga mem-diaper-free-kan Aysar.. Aysar nak masuk 4 tahun bulan Julai nanti..

Amazingnya takde satu hari pun terkencing kat tilam  bila tidur malam.. Alhamdulillah..

Ummi nak share la camne ummi handle Aysar masa sessi potty training ni. Lebih mudah sebab dah ada pengalaman masa kembar 4 tahun dulu.

✔Bagitau KENAPA
Ummi dah cakap lama dengan Aysar, dalam sebulan dua sebelum ni. Nanti cuti lama kita tak payah pakai pampers dah. Aysar dah 4 tahun. Dah besar. Pampers dah takde saiz budak besar 😂. So dia dah bersedia nampaknya.

✔Bawa ke toilet (tetapkan selang masa)
Siang Aysar memang tak pakai diapers dah. Malam je. So bila start sessi tak pakai diaper malam2, memang pastikan dia dah kencing di toilet sebelum tidur, masa tidur (pukul 12-5pagi) dan bangun je tidur. 3-4 kali je ummi mampu 😁😁

✔No SUSU selepas pukul 7
Aysar memang suka minum susu. Ikut pengalaman abang kembar, bila malam minum susu, confirm kencing tilam. Jadinya, ummi tetapkan rule susu hanya bagi sebelum pukul 7 malam. Kalau dia minta, ummi distract dengan benda lain atau straight bagitau kenapa tak boleh minum susu malam2.

✔Alas tempat tidur dengan plastik
Tak kisah la apa namanya janji alas supaya tak men-stress-kan diri sendiri nak jemur tilam etc. Ummi guna beg plastik shopping yang besar gedabak masuk dalam kain pelikat dan bentang kat tempat Aysar tidur.

✔Puji-puji penuh makna
Bila kejut dia malam2 tu & bawa pergi toilet, Aysar good boy sangat tak menangis. So ummi puji jek2 sikit.. Mesti la dia suka kan

✔Terus biasakan untuk tak pakai diaper
Masa ke Terengganu, pun Aysar tak pakai diapers. Setiap kali berhenti singgah mana2, bawak dia dan abang2 pergi toilet. Alhamdulillah takde masalah cuma ada sekali tu dia tak tahan sangat. Terpaksa berhenti tepi jalan. Basuh dengan air mineral 😂😂

Am so proud dengan Aysar. Tak sangka senang je nak handle dia walaupun masa mula2 nak ajar tak pakai diaper tahun lepas, macam lama je proses tu sebab dia asyik lupa dia tak pakai diapers. Sebenarnya cikgu taska pun memainkan peranan jugak sebab cikgu dah train Aysar sejak umur 3 tahun. Tq cikgu2 taska citajaya.

Memang ummi dah target by the time birthday dia, no more diaper. Birthday lambat lagi tapi target dah tercapai. Alhamdulillah.. 😊😊😊

Seterusnya nak train kembar solat 5 waktu. Sebagai rujukan di masa depan, kawan-kawan share la pengalaman macam mana melatih anak solat 5 waktu. TQIA ☺☺

Thursday, April 13, 2017

TIPS AWET MUDA CARA MODEN

"Makcik, boleh saya tumpang bertanya? Di mana bus stop terdekat ye?"

Terngiang-ngiang pertanyaan gadis berusia 20an tu di telinga Farah. "Dia panggil aku mak cik? Umur aku baru 29 kot", bisik hati Farah.

Tapi memang dia sedar pun yang memang wajahnya kelihatan lebih tua daripada usianya. Ini mungkin disebabkan faktor pemakanan dan persekitaran. Yelah, dia sedia maklum yang setiap hari makan di kedai dan kerap juga makan makanan segera. Kerja di kawasan kilang dengan persekitaran yang terdedah pencemaran juga menyebabkan kulitnya kusam dan tak bermaya.

Satu hari dia terjumpa FB kawan sekelas nya dulu iaitu Nora. Farah tengok gambar Nora nampak lain sangat. Nampak muda. Macam umur awal 20an padahal sebaya Farah.

Hatinya membuak-buak nak tahu apa rahsia Nora. Scroll2 FB Nora, barulah Farah tau yang Nora tu pengedar sah Shaklee. Nora ada update yang dia pengguna tegar Vivix, Vita E Complex & Vita C Plus.

"Ooooo... ini rupanya rahsia si Nora. Patutlah awet muda je. Macam best je produk Shaklee ni. Produk Shaklee ni international, ada landmark study lagi. Memang menyakinkan. Aku mesti cuba!"

Kalau korang nak awet muda macam Nora juga, whatsapp kak Z ye.

ZURA
0136014583

KENAPA SOYA SHAKLEE (ESP)TERBAIK DI PASARAN






Sekarang dah tau kenapa kan? Jangan risau, ESP terbukti secara klinikal dan keberkesanannya.

Nak order, boleh hubungi kak Z ye.. 

ZURA
0136014583



CARA MENGATASI MASALAH HAID TIDAK TERATUR

Ada tak kawan-kawan kak Z yang mempunyai masalah kitaran haid tak teratur? Meh kak Z nak share satu testimoni dari seorang kawan..


"Selamat pagi semua. Sy cuma mahu kongsi satu testimoni dari adik sy sendiri.

Asalnya adik sy ni dari bujang sampailah berkahwin ada masalah kitaran haid tidak teratur. Dan setiap kali datanh haid mesti sakit pinggang sampai susah nk jalan. Sy ingat dulu pernah sekali dia datang haid sakit sampai pucat muka dan bibir. Bapa sy pun risau habis sebab dia tak boleh buat apa² langsung dia hanya mampu baring dan tidur...

Sy rasa bersyukur sangat la baru seminggu dia makan dh nampak kesan. Mula² dia nk ambil Vivix sekali tapi last minit ambik Gla dengan Vit C sahaja."

- Puan Sabrinah

Ada yang nak cuba GLA Complex & Vita C? Boleh hubungi kak Z ye...

ZURA
0136014583

Wednesday, April 12, 2017

KENAPA MESTI BELI & MINUM VIVIX


Kalau perasan bulan ni kerap sangat kak Z promote pasal Vivix kan?

Bukan apa, sebelum2 ni masa promosi Vivix jarang nak promote sebab pikir customer tak nak beli Vivix.. bila dah habis promosi, ramai pula tanya pasal Vivix..

Kak Z lagi suka bila customer borong banyak2 waktu promosi sebab memang banyak sangat bestnya. Lagi2 bila beli 6 dapat free 1. Yang free tu harga RM475 kot, siapa lah yang berani nak bagi free gift harga macam tu..

Yang free sebotol tu untuk masa promosi ie. Bulan ni takde pulak yang offer beli 6 percuma 1 tu. Tapi yang tetap promosi sepanjang tahun, beli 2 Vivix, percuma keahlian.

Lagi pun benefit Vivix ni bukan biasa2 tau. Untuk kesihatan optimum tau. Paling important (coco sangat akak), powerful supliment untuk ANTI AGING..

Cepat lah order sebelum Vivix pula yang kehabisan stok macam ada sesetengah produk Shaklee yang laku keras dan tiada dalam stok.

Rugi sangat2 kalau tak beli sekarang. Ini kalilah wehhh..

Tuesday, April 11, 2017

VITAMIN TAMBAHAN UNTUK ANAK BIJAK


Kak Z mula berkenalan dengan MEALSHAKES bila si kembar punya masalah selalu sembelit dan cerewet makan masa umur diorang setahun lebih. Sekarang dah 6 tahun. Adik diorang, Aysar dan Husnaa pun kak Z mula bagi Mealshakes bila dah berumur setahun lebih.

Kembar mula consume OMEGA GUARD sejak mula masuk taska. Aysar consume sejak dalam perut mak. Mungkin sebab tu banyak 'akal' diorang.. >__<

Husnaa yang berumur setahun 7 bulan sekarang suka sangat makan Omega Guard tau. Kunyah macam tu je... huhuhuhu..


NUTRIFERON 1/3 sachet setiap kali si kembar demam atau selsema. Kadang-kadang diorang makan gitu je macam gula-gula sebab sedap.

Satu lagi CHEWABLE VITA C PLUS juga sesuai untuk kanak-kanak. Vitamin C kan baik dalam menguatkan sistem imun dalam badan. Sekarang stok Chew Vita C ni takde di branch atai online, tapi kak Z masih ada stok tapi terhad tau. Siapa cepat, dia dapat.

Set kanak-kanak ni bukan makanan utama kanak-kanak. Hanya sebagai pelengkap saje. Mak2 jangan malas masak untuk anak ye..

Zura
0136014583

Monday, April 10, 2017

SET BERPANTANG MODEN

U ols yang sedang pregnant dan bakal bersalin, dah beli ke set berpantang? Nak cuba Set Berpantang Shaklee tak? Meh kak Z nak cerita sikit pasal vitamin dalam set ni ye.

SET BERPANTANG SHAKLEE

B Complex
Vitamin B Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. Mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang.

Vitalea
Membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh tapi sukar di dapati semasa berpantang sebab banyak makanan yang perlu dielakkan.

Sustained Release Vita C Plus
Vitamin C mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyembuh luka. Membaik pulih sel dan tisu yang rosak. Meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan, faedah ini akan turut mengalir dalam susu badan dan bayi juga akan mendapat manfaatnya.

ESP
Pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman. Mencantikkan kulit. Memejalkan otot. Membantu dalam penurunan berat badan. Membantu menambah penghasilan susu ibu. Membekalkan tenaga dan kecergasan badan.

Ostematrix
Pengambilan Ostematrix sangat membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit. Melegakan segala kekejangan otot akibat duduk terlalu lama di kalangan ibu berpantang.

Alfafa Complex
Merupakan galactagogue iaitu herba membanyakkan penghasilan susu ibu.

Jom berpantang cara moden dengan Shaklee. Baik untuk ibu & baby.. kak Z pun salah seorang pengguna Set Berpantang Shaklee tau..

Whatsapp kak Z untuk info lanjut ye..

Zura
0136014583

Sunday, April 9, 2017

CARA TERBAIK BERHENTI MEROKOK


Sesiapa yang perokok tegar tu elok lah cuba consume Vivix.. Lebih berbaloi duit tu habis ke arah benda yang lebih memberi manfaat kepada tubuh badan.

Dah banyak testimonials yang dikongsikan tentang kejayaan berhenti merokok dgn Vivix kan... Persoalannya, macamana Vivix ni boleh hilangkan ketagihan merokok?

1. Vivix men-detox-kan nikotin dari dalam darah, organ, otak, etc. Bila nikotin dah takde, rasa ketagih nak nikotin pun hilang.

2. Orang merokok merasakan satu feeling bila dia isap rokok. Sbb tu bila dia berhenti isap rokok, otak dia rasa lain macam memanggil2 utk dia hisap rokok balik bg mendapatkan semula feeling tu. Vivix boleh memberikan feeling tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok.

3. Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal ni teruk2 juga. sebab tu ramai orang yg berhenti merokok tiba2, dia kena macam2 penyakit. senang cakap, badan terkejut dgn keadaan yang dia tak biasa (takde sumber nikotin). Insya-Allah dgn Vivix boleh redakan kejutan tu.

Jangan lah membazir duit ke arah benda yang memudaratkan. Kesian kat badan tu. Lama lagi nak guna. Melainkan memang nak mati cepat dan tinggalkan yang tersayang secepat mungkin, teruskan la menternak racun dalam badan ye. 😒😒

Zura
0136014583

Saturday, April 8, 2017

TIPS MENYUSU ANAK SEHINGGA BERUMUR 2 TAHUN

TESTIMONI : NUR FARAH LIZA RAMLI

[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang anak dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.

Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.

Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.

Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.

Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.

Credit to : FB Supermom Shaklee Story

Friday, April 7, 2017

TIPS BERSIHKAN KESAN KOTORAN PADA TUBUH BADAN ANAK

Bersihkan kesan kotoran dari tubuh badan anak? Sebenarnya kali ni, kak Z nak bercerita tentang cara menghilangkan kesan kotoran pada tubuh badan anak. Kotoran apa? Suspen je.. kotoran yang dimaksudkan ialah kesan contengan. Contengan?? Ye.. anak kak Z sendiri pernah menconteng muka dengan permanent marker. Conteng tangan dengan lipstick pun baru je berlaku ni.. hahaha...

 Yg ni memang rare.. budak 3 tahun.. innocent..  terperanjat betul kak Z bila dia conteng muka dengan marker.. permanent lagi.. siap berjaya conteng sikit muka bapaknya yang tengah tidur 😂😂


Yang si gegirl ni pulak, 1 tahun 7 bulan.. berjaya bukak lip matte kak Z dan selamba je calit-calit kat tangan dia... alahai anak.. 😂😂

Masa mula-mula kejadian anak kak Z conteng muka dengan permanent marker tu, gelabah juga kak Z. Pikir macam mana nak hilangkan kesan tu tanpa menyakitkan dia. Google pun tak dapat jawapan yang meyakinkan. 

So kak Z cuba jaya guna GENTLE ACTION MAKEUP REMOVER Nutriwhite. Buat macam skrub tu. Sapu pada kulit yang kering dan sental lembut2 je kat muka anak.

Tak sangka jugak bila make up remover ni berjaya menghilangkan kesan permanent marker. Takde kesan yang menyakitkan pula tu. Sesuai untuk kulit yang lembut macam anak-anak.

Jadi bila malam ni kejadian lebih kurang sama berulang, kak Z pun guna la juga Makeup Remover ni. Lagi lah senang sebab kesan lipstick kan.

Picit makeup remover ni kat bahagian yang diconteng tu, pastu gosok atau sental lembut-lbut je.

Tekstur GA Makeup Remover ni halus je. Bukan macam skrub biasa tu walaupun kita boleh gunakannya sebagai skrub. Dah hilang kesan contengan tu, bilas je dengan air suam dan lap dengan tuala bersih..

Tengoklah hasilnya;



Dah hilang kesan contengan tadi. Legaaaaa... 

Kaum ibu wajib ada make up remover tau. Senang bila tiba-tiba ada kes kecemasan macam ni... hihihi... Pilihlah Gentle Action Makeup Remover ni. Selamat untuk kanak-kanak. Untuk mak-mak lagi lah bagus. Seminggu sekali skrub muka pakai ni memang bagus. Untuk mak-mak yang memang jenis rajin bermakeup pun digalakkan menggunakannya. 

Pastikan Nutriwhite, baru beli. Beli daripada siapa? Daripada kak Z lah.  😚😚😚

ZURA
0136014583

Thursday, April 6, 2017

RAHSIA KULIT CERAH BERSERI

Rahsia kulit cerah berseri? Nutriwhite la jawapannya. Entry kali ni kak Z nak cerita sikit pasal Set Nutriwhite yang kak Z sedang guna. Kak Z guna semua kecuali Daily Defense Whitening Essence & Spot Whitening Treatment je..

Mula-mula mestilah guna pencuci muka kan.. Gentle Care Foaming Cleanser.. Pencuci muka ni best sebab pakai sikit je setiap kali cuci muka. Dah cukup untuk.membersihkan wajah. Satu tiub ni boleh tahan sampai 9bulan tau. Kalau pandai jimat, boleh guna sampai setahun.


Nutriwhite pun ada make up remover tau. Gentle Action Makeup Remover.. kalau jenis yang tak pakai makeup, boleh juga guna ni sebagai skrub muka. Skrub seminggu sekali pun okay. Berkesan dalam menanggalkan kulit mati. Calit je kat muka yang kering, ratakan dan gosok je ke seluruh wajah. Lepas tu bilas dengan air suam dan cuxi dengan Foaming Cleanser. Mesti kulit rasa lebih lembut dan segar.


Dah siap cuci muka, keringkan dengan tuala yang bersih atau pun biar kering sendiri. Kemudian sapukan Soothing Radiance Whitening Softener menggunkan kapas muka. Softener ni sama fungsinya dengan toner.

Biarkan softener meresap ke dalam kulit. Kemudian boleh lah sapukan pula Ultimate Protection Whitening Lotion. Ia berpwranan sebagai sebagai pelembap wajah dan sesuai untuk kegunaan di siang hari sebab mengandungi SPF 15.


Untuk malam pula , sebelum tidur, elok lah kiranya sapu krim malam. Overnight Renewal Whitening Cream. Krim ni membantu menambahbaikkan struktur kulit semasa kita tidur.  


Essence & Spot Whitening kak Z belum pernah cuba lagi. Tapi kak Z yakin akan keberkesanannya sebab kak Z guna semua yang di atas ni, pun dah rasa okey. Kalau pakai lengkap semua, lagi lah mantoppp hasilnya, kan??

Kak Z suka set ni sebab pakai sikit je. Jimat sangat. Kalau nak tau, kak Z mula pakai set diatas pada bulan Oktober 2016.  Sekarang dah bulan April 2017. Masih banyak lagi krim dan lotion. Softener pun masih ada lebih setengah botol lagi.

Yang bestnya skincare Nutriwhite ni tidak menyebabkan pengelupasan. Semestinya disebabkan oleh bahan-bahan untuk menghasilkannya adalah selamat dari bahan kimia berbahaya. Jangan nak cepat cantik je tapi sampai membahayakan diri sendiri.

Jom cantik & putih secara sihat. Pastikan anda menggunakan Nutriwhite supaya kulit cantik berseri sepanjang masa..

ZURA 0136014583