Wednesday, September 13, 2017

RAHSIA KULIT CANTIK DAN AWET MUDA

Nak tau rahsia kulit cantik dan awet muda? Apa kata kalau kak Z share salah satu caranya? Rahsia kulit cantik dan awet muda yang dimaksudkan ialah dengan Sustained Release Vita C Plus lah. Macam mana SR Vita C Plus boleh menjadikan kulit kita cantik dan awet muda?

MENINGKATKAN KEANJALAN KULIT
Kita tau kolagen berfungsi menjadikan kulit lebih anjal dan elastik. Tapi seawal 25 tahun badan kita dah kurang hasilkan kolagen.  Badan tak boleh menghasilkan kolagen, maka mesti ambil makanan sumber kolagen. Vitamin C merangsang kulit membentuk kolagen.
Untuk anjalkan kulit, selain Sustained Release Vita C Plus, dicadangkan juga mengambil Shaklee Collagen Powder dan ESP.

MENCERAHKAN TONA KULIT TAK SEKATA
Biasnya kulit kita menjadi gelap apabila terdedah kepada sinar UV. Sinar UV akan sebabkan sunburn, maka kulit jadi gelap. Vitamin C berfungsi menyeimbangkan pigmen cerah dan gelap atau lebih mudah dikatakan sebagai anti pigmen.

Vitamin C juga bertindak sebagai antioksidan. Salah satu fungsi antioksidan ialah melawan radikal bebas daripada sinar UV. Kulit boleh menjadi rosak sekiranya selalu terdedah kepada radikal bebas. Tanpa antioksidan, kulit rosak sukar untuk diperbaiki. Maka kulit akan menjadi kusam dan gelap. Jangan lupa juga untuk menggunakan Nutriwhite Make Up Remover atau skrub muka untuk membuang sel kulit mati.

MENGATASI MASALAH KULIT BERJERAWAT
Jika selalu terdedah kepada sinar UV yang juga ada radikal bebas, kulit akan menjadi tidak sihat. Maka bakteria mudah menyerang atau kulit jadi berminyak. Maka terhasillah kawan baik kita iaitu JERAWAT.

Tadi dah sebut vitamin C bersifat antioksidan kan? Ia akan membantu melawan radikal bebas yang menyebabkan kulit tak sihat. Vitamin C juga meningkatkan ketahanan kulit. Kulit jadi lebih kuat dan berkuasa melawan bakteria. Kulit jadi lebih bersih, jerawat pun segan nak datang melawat--> HAPPY ENDING.

Satu lagi, Vitamin C membantu mengatasi keradangan kulit. Kulit yang ditumbuhi jerawat akan mengalami keradangan (kemerah-merahan). Oleh itu vitamin C mengatasi keradangan dan menjadikan jerawat lebih cepat kecut.

MEMUDARKAN DAN MENGHILANGKAN PARUT JERAWAT
Dah ada jerawat, mestilah ada parut kan? Lagi-lagi yang tangan gatal mengusik jerawat macam kak Z ni. hihihi. Vitamin C membantu memulihkan sel. Ramai pengguna Sustained Release Vita C Plus mengakui yang parut lebih cepat pudar dengan pengambilannya secara konsisten.

MEMUDARKAN JERAGAT DAN PIGMENTASI
Apa dia punca jeragat?
  • Kesan sinar matahari/UV
  • Hormon tak stabil (datang haid atau putus haid)
  • Penggunaan kosmetik yang tak sesuai dengan kulit
  • Keturunan
  • Tekanan
Macam yang kita bincangkan tadi, Vitamin C bertindak sebagai antioksidan dan lain-lain berkaitan dengan punca jeragat. Jangan tak tau, tekanan juga boleh menghasilkan radikal bebas kepada kulit

Kulit yang kurang vitamin juga akan cepat rosak. Sebab tu jangan ambil mudah dengan pengambilan vitamin untuk kulit serta jaga pemakanan kita.

Tubuh kita hanya menyerap 100mg vitamin C pada satu-satu masa. Selebihnya akan dibuang melalui kencing dan peluh kerana Vitamin C adalah vitamin larut air. Kalau nak bekalkan vitamin C sepanjang masa, boleh ambil sebiji Sustained Release Vita C Plus setiap 5 jam.

Tambahan : Ibu yang pregnant, vitamin C membantu badan menyerap iron. Sesuai untuk ibu yang ada masalah Hb rendah.

Yang nak kulit cantik dan sihat, ambillah vitamin C sebelum tidur supaya sel boleh diperbaiki semasa kita tidur.

Yang mana selalu demam, selsema, senang cerita sistem imun rendah pula, kena ambil vitamin C dengan lebih kerap.

Jadi apa tunggu lagi? Kalau u ols ada masalah-masalah seperti di atas, boleh cuba Set Kulit Cantik yang ada juga Sustained Release Vita C Plus ni. Haaa.. kalau ambil secara konsisten, confirm kulit jadi semakin sihat dan cantik. Biar lambat, janji selamat.

Nak cuba, boleh dapatkan daripada kak Z ye. Whatsapp 013-6014583 untuk pesanan ye. nak tanya pasal vitamin lain pun boleh je. Whatsapp tau!

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Azura

Bonjour & Welcome

Saya ibu kepada 3 orang putera dan seorang puteri. Menyertai Shaklee sejak tahun 2013 dan berada dalam rank Supervisor. Saya bersedia memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda..

Follow Azura

Paling diminati

Google+ Followers