Tuesday, September 26, 2017

RAHSIA KULIT SIHAT CANTIK BERSERI-SERI

Kulit cantik dari dalam! Siapa tak nak kan? Pernah tak terfikir macam mana sesetengah orang mempunyai kulit yang glowing dan cantik? Mestilah daripada amalan hidup yang sihat dan positif kan? Rasa-rasanya apa yang perlu kita buat untuk mendapatkan kulit yang cantik ye?

Ada yang kongsi petua. Ada yang kulitnya cantik disebabkan pemakanan yang terjaga. Ada yang bertuah dapat kulit yang tak sensitif dan mudah diuruskan. 

Hari ni kak Z nak share bagaimana cara untuk mendapatkan kulit yang cantik berseri-seri dengan nutrien berikut!

Pertama sekali, PROTEIN untuk MEMBINA KULIT yang sihat. Tubuh badan kita diperbuat daripada protein. Maka, untuk mendapatkan kulit yang sihat dan berseri-seri, pengambilan protein yang secukupnya adalah penting untuk;
  • membekalkan asid amino perlu yang tidak dapat disintesiskan oleh badan kita. Kita perlu mendapatkan asid amino perlu daripada sumber luar bagi mengoptimumkan fungsi kulit
  • menyokong penghasilan sel kulit sihat
  • memperbaiki dan membina sel & tisu kulit
  • menghasilkan hormon sihat dan enzim penting untuk kulit
  • menyokong penghasilan asid amino glutathione yang membantu melindungi set kulit dari kerosakan akibat cuaca

Kedua, PERLINDUNGAN ANTIOKSIDAN dengan VITAMIN C. Vitamin C yang berfungsi sebagai antioksidan menjadikan kulit sihat dengan cara meneutralkan kerosakan akibat radikal bebas. Bagaimanapun, tubuh badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C. Oleh itu, vitamin C perlu diperolehi melalui pemakanan. Pengambilan vitamin C secara konsisten membantu;
  • mengurangkan kedutan, kulit kasar dan kering
  • mensintesis kolagen dan pembinaan semula kulit
  • menyembuhkan luka
  • melindungi kulit daripada radikal bebas
Ketiga, MENGANJALKAN dengan KOLAGEN. Kolagen merupakan struktur penting untuk kulit. Kolagen membantu mengekalkan keanjalan kulit dan mencegah kedutan, parut dan kulit menggeleber. Berita baiknya, kolagen boleh dihasilkan oleh badan kita! Bagaimana pun, semakin kita berusia, amaun kolagen yang dihasilkan oleh badan adalah berkurang secara perlahan-lahan. Ini menyebabkan kulit lebih terdedah kepada kedutan dan menggeleber.

Jom lambatkan penuaan dan mula mengambil kolagen daripada sekarang;
  • kulit lebih anjal
  • meminimumkan kemunculan kulit berkedut
  • kulit lebih cerah dan lembut
  • memudarkan parut
Keempat, LEMBAPKAN KULIT dengan GLA. Gamma-linolenic acid (GLA) memainkan peranan yang penting dalam mengekalkan kelembapan kulit dan;

  • mengurangkan kulit yang berkerak atau kegatalan
  • mengekalkan kelembapan kulit
  • melawan keradangan kulit
Daripada keempat-empat point yang kak Z ceritakan di atas, dengan ini Kak Z nak memperkenalkan SET THE RADIANT 4 khusus untuk anda di luar sana yang nak sangat kulit cantik sihat dan berseri-seri.

  1. PROTEIN-MEMBINA : Shaklee Energizing Soy Protein (ESP)
  2. VITAMIN C - MELINDUNGI : Shaklee Sustained Release Vita C Plus
  3. KOLAGEN - MENGANJALKAN : Shaklee Collagen Powder
  4. GLA - MELEMBAPKAN : Shaklee GLA Complex

MACAM MANA NAK DAPATKAN THE RADIANT 4 INI?

WHATSAPP 0136014583 untuk sebarang soalan dan pesanan. Kak Z menerima order dari seluruh Malaysia. 

Penghantaran secara pos ke seluruh pelosok Malaysia. 

Cash On Delivery di kawasan Kuala Pilah, Bahau dan Senawang, Negeri Sembilan.

WHATSAPP 0136014583 
WHATSAPP 0136014583 

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Azura

Bonjour & Welcome

Saya ibu kepada 3 orang putera dan seorang puteri. Menyertai Shaklee sejak tahun 2013 dan berada dalam rank Supervisor. Saya bersedia memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda..

Follow Azura

Paling diminati

Google+ Followers