Wednesday, July 23, 2014

TIPS HILANGKAN EYEBAG


Rutin harian yang menyebabkan kekurangan waktu tidur akan membuatkan mata kelihatan bengkak, tidak bermaya dan menyebabkan munculnya lingkaran gelap mata mata. Mata yang sembab atau mata panda sedikit mencacatkan penampilan sehingga ada yang hilang keyakinan diri.  Sebelum ni saya ada kongsikan TIPS JAGA MATA kan? Hari ini nak kongsikan pula TIPS HILANGKAN SEMBAB PADA MATA atau EYEBAG hanya dengan menggunakan bahan-bahan di dapur anda sahaja.

AIS
Menggunakan ais adalah cara yang paling mudah bagi mengurangkan masalah ini. Anda hanya perlu sejukkan bahagian sembab dengan ais batu. Juga boleh gunakan sudu yang telah disejukkan dalam peti ais. Lekatkan sudu itu ke bahagian mata yang bengkak.

TEH UNCANG
Ambil satu teh uncang dan rendam di dalam air panas. Angkat uncang tersebut dan lekapkan di bahagian mata sehingga uncang tersebut sejuk. Kemudian ulang lagi dengan merendam semula uncang teh tersebut ke dalam air panas dan kemudian letakkan di bahagian mata yang terpejam sehingga sejuk. Ulang proses ini dua hingga tiga kali.

TIMUN
Timun merupakan sejenis sayuran yang bukan sahaja baik untuk kesihatan, tetapi juga baik untuk mata. Kandungan astringent yang terdapat pada timun membantu menyegarkan mata bengkak atau sembab. Sejukkan hirisan timun di dalam peti ais, kemudian letakkan pada kelopak mata selama 10 minit dan rasai perbezaannya.

ENFUSELLE EYE TREATMENT 
Shaklee juga ada Produk Penjagaan Kulit iaitu Enfuselle dan Nutriwhite. Kalau bab rawatan mata ni, Enfuselle Eye Treatment adalah pilihan terbaik. Memang la tiub kecik je tapi boleh bertahan sehingga lebih 3 bulan tau. Hanya sapukan nipis-nipis je pada permukaan bawah mata. Ini info daripada www.shaklee.com.my


Selamat mencuba tips ni.. Wassalam..

iR Zura
013-6014583

*Konsultasi PERCUMA sepanjang masa selepas pembelian
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Azura

Bonjour & Welcome

Saya ibu kepada 3 orang putera dan seorang puteri. Menyertai Shaklee sejak tahun 2013 dan berada dalam rank Supervisor. Saya bersedia memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda..

Follow Azura

Paling diminati

Google+ Followers