Search This Blog

Wednesday, August 27, 2014

PRODUK SHAKLEE TAK BERKESAN


"Saya makan SET KURUS SHAKLEE dah berbulan-bulan.. tak turun pun berat badan saya.. bertambah ada lah"

"Aku makan SET CANTIK SHAKLEE tu.. Macam tu je muka aku..jerawat tak surut pun.. tak cantik-cantik pun?"

Mesti ada yang merungut macam ni kan? Betul ke produk Shaklee ni tak berkesan?

Sebenarnya, produk Shaklee MEMANG tak berkesan JIKALAU anda tak menghormati peraturan (peraturan gituuu...) tersebut di bawah...

 TAK NAK MINUM AIR MASAK 2-3 LITER SEHARI
Tapi minum teh tarik, air bergas, ice blended sehari 2-3 gelas pun tak apa.. Tapi nak minum air masak 2, 3 botol tak mau.. Tak boleh macam tu. Air masak ni penting untuk badan kita.. bukan sahaja membantu menyeimbangkan pengambilan vitamin tambahan, malah juga membantu dalam sistem pencernaan kita tau.
MAKAN APA SAJA DEPAN MATA..APA ADE HAL.. SUPLIMEN ADA
No no no no.. Pemakanan tetap kena jaga.. Kurangkanlah makanan segera, makanan ringan, makanan manis, berlemak, berminyak.. Tak kisah la apa yanga ada depan mata, sebat saje.. Semua tu memang makanan tak sihat kan.. Bukanlah tak boleh makan terus.. Cuma kurangkan saje.. Makanan apa pun kaalau makan secara berlebihan, boleh mendatangkan penyakit.. ish ish ish..
TAK PAYAH NAK BERSENAM BAGAI.. MAKAN SUPLIMEN, CONFIRM SIHAT
Jangan macam tu.. Senaman tu penting untuk mengekalkan kesihatan badan.. Kalau tak mampu nak berjogging 10 kali round padang pun tak apa, buat yang termampu je lah.. Contohnya, kerja-kerja rumah pun boleh jadi salah satu bentuk senaman. Mengemop lantai, melap tingkap dan sebagainya. Naik turun tangga tu pun dah boleh jadi salah satu aktiviti senaman.

Tapi customer saya belum ada yang komplen macam tadi tu lah.. Alhamdulillah.. Nak sihat, nak cantik, nak kurus, mesti lah mulakan dengan gaya hidup yang sihat. Suplimen apa pun termasuk Shaklee hanya membantu meningkatkan kesihatan anda dengan syarat anda juga mengamalkan gaya hidup yang sihat. Jangan anggap makan suplimen je, terus cantik dan kurus. Kalau tak cantik, tak kurus, terus salahkan produk sedangkan diri sendiri tak nak berusaha ke arah itu.. Jangan macam tu ye kawan-kawan..

Produk Shaklee merupakan produk yang selamat dan dipercayai lebih dari 50 tahun. Selamat, mesra alam dan bebas bahan kimia. Jom lebih sihat dengan SHAKLEE!

^______^
PS Azura
013-6014583
mysuperhealth@yahoo.com.my